Autor:

Rybízová bublanina s krémem

20 minut PT0H20M
Snadné
Těsto
Rybíz 500 g
Máslo 180 g
Cukr 180 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Sůl 1 špetka
Vejce 4 ks
Polohrubá mouka 350 g
Mleté mandle 150 g
Prášek do pečiva
1/2 balíčku
 
Krém
Vejce 2 ks
Cukr 30 g
Smetana ke šlehání 200 ml
Rybízová bublanina s krémem

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Rybíz přebereme, opláchneme a okapaný ho vidličkou obereme a posypeme lžící mouky. Do pěny ušleháme máslo, cukr, vanilkový cukr a špetku soli. Jak se cukr rozpustí přišleháme vejce. Mouku promícháme s mandlemi a kypřícím práškem. Vše přimícháme k našlehané pěně. Vymažeme plech, troubu předehřejeme na 160 °C. Těsto rozprostřeme na plech a navrch rozdělíme rybíz. Žloutky a cukr rozšleháme ve smetaně. Z bílků ušleháme pevný sníh, který přimícháme do žloutkové smetany a rybíz zalijeme. Pečeme asi 40 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 17 x
1-
4.69 17 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 17x)
Měsíčky ze sladkých brambor Pohodová čtyřka - batáty, banány, pohanka a zázvor Články z

Komentáře k receptu: Rybízová bublanina s krémem

Komentáře

  1. teoli15   28.06.2014 | 17:30 | reagovat | závadný

    Dobrý den. Ačkoli tyto www stránky používám celkem často na rychlou radu či inspiraci při vaření a pečení, až Váš recept na bublaninu a domněnka, že je třeba ho řádně ohodnotit, mne donutil k registraci...
    Tímto tedy děkuji za úžasnou rybízovou bublaninu, mé staré recepty skončily v koši. Všem vřele doporučuji.
    PS: osobně se mi těsto zdálo malinko tužší, přidala jsem něco mléka

  2. Vendula Strakošová   11.08.2009 | 10:50 | reagovat | závadný

    Perfektní typ jak využít sezóní rybíz. Bublaninka byla moc dobrá a i když moc nepeču, tak se mi povedla.

  3. Chezzie S   20.07.2009 | 19:45 | reagovat | závadný

    tak me se nejak nepovedla :-( uvnitr je mazlava - pekla jsem ji pri horkovzduchu 40 min na 160, rybiz jsem davala podle oka, tak jestli ho bylo hodne.... ale ty okraje (ktery se povedli) nam chutnali...

  4. Lenka S.   19.06.2009 | 11:57 | reagovat | závadný

    tato bublanina je moc dobrá! a pane marku, vy asi tatar budete, když nechápete, že pěna se ušlehá z másla a cukru, a pak se přidají vejce. Od Vás bych si radši jídlo v restauraci neobjednala, když neumíte pochopit ani jednoduchý postup.

  5. Kateřina Kahajová   07.01.2008 | 20:16 | reagovat | závadný

    Vyzkoušela jsem a musím pochválit. Neměla jsem šlehačku, tak jsem použila tvaroh naředěný mlékem a je to moc dobré. Ještě to ani nezchládlo a už je půl plechu pryč. A k Markovu názoru: s receptem jsem neměla nejmenší problém, myslím, že ho pochopí i začátečník, takže by to měl zvládnout i kuchař s čtyřletou praxí. :-)

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web