Autor:

Rybízová marmeláda

Snadné
Ingredience
Šťáva 1 l
Cukr
stačí i 900 g
1 kg
Rybízová marmeláda

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Cely červený rybíz i se stopkami vaříme 25 minut. Potom ho propasírujeme. Odměříme šťávu, na 1 l šťávy přidáme 1 kg krystalového cukru a vaříme na slabém plameni 35 minut.

Sléváme do lahviček, uzavřeme víčkem, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Potom odložíme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 10 x
1
5 10 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 10x)
Recept na víkend: Kuřecí paličky na medu a karotkové šťávě Články z

Komentáře k receptu: Rybízová marmeláda

Komentáře

  1. Sinča   16.07.2016 | 14:44 | reagovat | závadný

    Souhlasím že tak dlouhé vaření je zbytečné a následné pasírování taky. Nejdřív odšťavnit a pak už je to s gelfixem hračka.

  2. M   13.07.2016 | 17:40 | reagovat | závadný

    Pokud budete vařit rybízovou šťávu tak dlouho jak je uvedeno v receptu, dostanete cosi, co za horka má konzistenci marmelády a za studena spíš povidel. Nehledě na to, že víčko se vám utěsní tak, že budete mít opravdu velké problémy ho otevřít.

    Na druhou stranu se výsledná hmota skvěle hodí do povidlových šátečků (http://www.recepty.cz/recept/povidlove-satecky-146501)

  3. Mirka   11.07.2016 | 20:48 | reagovat | závadný

    Zbytečně zdlouhavé. Stačí odšťavnit nebo krátce povařit a propasírovat, pak přidat cukr a želírku, která ani nemusí být, protože rybíz sám o sobě želíruje dobře. Pak stejný závěr a je hotovo. Na co přes půl hodiny vařit, zbytečnost!

  4. Libor   19.07.2015 | 14:17 | reagovat | závadný

    Teď jsem ho dodělal a je to velice jednoduchý recept. Asi ale záleží na druhu červeného rybízu,protože před týdnem jsem dělal první várku ale ta chuť nebyla ta správná (rybízová). Jinak želírovací cukr není podle mě třeba vůbec přídávat. Při vaření už sam želíruje to poznáte želírovací zkouškou(kápnout na talířek a nechat chvilku vychladnout, pokud nestéká je to v poho).jJeště nikdy se mi nestalo že by do druhého dne neztuhnul. Za tu chvilku, kterou tomu věnujete, bude odměnou výborná rybízová marmeláda, se kterou se ty kupované nedají vůbec srovnat. Já jsem ze 2 kg rybízu,propasíroval 1 350 ml šťávy. Po přidání 1kg cukru(máme ji radši kyseljší) a 30 minutovém. vaření, jsme naplnili 6 ks zavařovacích sklenic 1 sklenice má obsah 350 ml)

  5. Šárka   02.07.2015 | 15:05 | reagovat | závadný

    Proč všichni ten rybíz vaříte se stopkami a nejdříve si ho nenamelete? Tak to aspoň dělali maminky a babičky dříve. :-)

    1. J.Tereza   06.08.2015 | 13:09 | reagovat | závadný

      :-D Moja mamička a babička to robili presne takto, a to sa babička narodila v roku 1896. :-D ;-)

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web