Autor:

Dvoubarevné margot řezy - píchané

Snadné
Těsto
Máslo
nebo Hera - změklé
250 g
Cukr krupice 180 g
Vejce 6 ks
Polohrubá mouka 350 g
Prášek do pečiva 1 ks
Mléko 8 lžíce
Dále
Strouhaný kokos
vrchovaté
4 lžíce
Margotka
- nastrouhaná
50 g
Kakao 1 lžíce
Mléko
asi
3 lžíce
Poleva
Máslo
- rozpustit
80 g
Moučkový cukr 80 g
Kakao 30 g
Hnědý rum
nebo vroucí voda, cca
2,5 lžíce
Dohotovení
Strouhaný kokos  
Ingredience
Tuk  
Dvoubarevné margot řezy - píchané

Postup přípravy:

Máslo s cukrem utřeme do pěny. Přidáme vejce, polohrubou mouku, prášek do pečiva a mléko. Vše dobře promícháme a těsto rozdělíme na dva díly. Do jednoho dílu přidáme kakao, kokos, nastrouhanou Margotku a trochu mléka na zředění těsta.
Světlé těsto rozetřeme na dno vymazaného a vysypaného plechu. Tmavé těsto nandáme po hromádkách na světlé těsto. Bude se nám tak lépe roztírat na světlém těstě. Těsta je na plechu poměrně málo, ale pečením nabyde.
Koláč dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme přibližně 25-30 minut, než se nám těsto začně odlepovat od okrajů, vyzkoušíme špejlí.
Do horkého koláče uděláme špejlí nebo vidličkou dírky, aby nám poleva zatekla i do koláče.

Poleva: V kastrůlku si rozpustíme máslo, přidáme cukr, kakao, rum (vodu) a dobře rozmícháme. Tekutinu přidáváme postupně, dle hustoty polevy. Musí být středně hustá, aby mohla zatéct i do koláče.

Polevou politý koláč posypeme kokosem a necháme vychladnout. Pak nakrájíme a podáváme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
5 7 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 7x)
Koláč s tvarohem a ovocem Recept na víkend: Koláč s tvarohem a ovocem Články z

Komentáře k receptu: Dvoubarevné margot řezy - píchané

Komentáře

  1. Krýslová   14.11.2016 | 18:48 | reagovat | závadný

    Velmi jedlá buchtička :-* děkuji za recept.

  2. Zuzka   28.01.2016 | 14:29 | reagovat | závadný

    Na to jak bylo těsto docela hodně husté je koláč jemný a nadýchaný. Děkuji za pěkný recept do sbírky.

  3. Kamila   20.10.2015 | 7:32 | reagovat | závadný

    Výborný koláč, děkuji za recept.

  4. Týna   17.01.2015 | 8:14 | reagovat | závadný

    Měla jsem obavy z těsta, jako paní Bednárová, ale v troubě se buchta hezky nafoukla. Pěkně voní a je dobrá a vypadá taky moc hezky. A polevu budu ddělat i na perník, nemá totiž chybu. ;) Doporučuji :-) )

  5. Veronika   14.08.2014 | 9:27 | reagovat | závadný

    Moc jsme si na něm s přítelem pochutnali, ta oleva je super :-*

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web