Autor:

Halušky se zelím a vařeným masem

Střední
Ingredience
Halušky
Bramborové
 
Kysané zelí 1 kg
Uzený bok
Libový
3/4 kg
Cibule 1 ks
Sůl  
Sádlo 1 lžíce
Halušky se zelím a vařeným masem

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Uzeniny

Halušky připravíme z brambor, hladké mouky, vejce, soli. Těsto nesmí být husté, aby šlo dobře protlačit děrovaným sítem na halušky vaříme asi 3-5 min. Halušek by mělo být asi 1-1,5 kg. Zelí propláchneme studenou vodou, vložíme do hrnce, zalijeme trochou vody a společně s bůčkem, rozděleným na menší kousky vaříme do změknutí. Cibuli nakrájíme na drobno, na sádle osmažíme do růžova, přidáme uvařený a na kostičky nakrájený bok, mirně orestujeme a smícháme s haluškami a zelím.

Lze dochutit trochou vegety nebo přisolit, vše podle chuti. Jsou i tací, kteří toto vše krátce zapečou v horké troubě.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
2+
4.2 5 5 1
Bochníček plněný uzeným masem (k pivu) Domácí pečení pro každou příležitost Články z

Komentáře k receptu: Halušky se zelím a vařeným masem

Komentáře

  1. Kateřina   22.03.2011 | 11:28 | reagovat |

    Vy mi děláte chutě! A to chci hubnout do plavek :-S !

  2. Mira   09.03.2011 | 15:10 | reagovat |

    Já dávám místo bůčku uzená žebra a potom ana talíři poleji usmaženou cibulkou s anglickou slaninou.Velmi doporučuji

  3. J.Tereza   05.02.2011 | 9:55 | reagovat |

    Kapusta sa v prvom rade nepreplachuje, minerály a vitamíny sú dôležité pre nás, nie pre kanál. A rozhodne sa nevarí, ale dusí, podusená sa zmieša s haluškami.
    Zápražku ( jíšku ) určite nie, toto nie je prívarok, ale halušky s kapustou.

  4. sofka   05.02.2011 | 0:33 | reagovat |

    Z povařeného zelí slít vodu , přidat jíšku z brambory a dochutit ,sůl,mletý pepř a vegeta i troška drceného kmínu a nemá to chybu. :-)

    1. Lenka   21.02.2012 | 16:03 | reagovat |

      Vegeta ? To je barbarství - neumíte se obejít bez těchto glutamatových šidítek po kterých chutná všechno stejně ? Pak jsta velice špatná kuchařka. :-D

      1. Vítek   12.10.2012 | 12:52 | reagovat |

        Čtu to pozdě,ale souhlasím,že Vegeta a podobné umělé příchutě do jídla nepatří.Plně se ztotožňuji s Lenkou. :-D

  5. Renata   15.11.2007 | 11:58 | reagovat |

    No nevím, zelí jsem povařila a musím říct, že mi ani trochu nechutnalo :(. Ale halušky byly dobré.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Co začít teď jíst, abyste v létě měla dokonalou postavu? Zkuste toto! Co začít teď jíst, abyste v létě měla dokonalou postavu? Zkuste toto!
Vyzkoušeno za vás: Domácí oční maska vás zbaví kruhů a otoků pod očima Vyzkoušeno za vás: Domácí oční maska vás zbaví kruhů a otoků pod očima
5 módních hitů, které nesmí chybět v jarním dětském šatníku. Pořiďte je s 20% slevou! 5 módních hitů, které nesmí chybět v jarním dětském šatníku. Pořiďte je s 20% slevou!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web