Halušky se zelím a vařeným masem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • halušky Bramborové
    • 1
      kg kysané zelí
    • 0.75
      kg uzený bok Libový
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • 1
      lžíce sádlo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Halušky připravíme z brambor, hladké mouky, vejce, soli. Těsto nesmí být husté, aby šlo dobře protlačit děrovaným sítem na halušky vaříme asi 3-5 min. Halušek by mělo být asi 1-1,5 kg. Zelí propláchneme studenou vodou, vložíme do hrnce, zalijeme trochou vody a společně s bůčkem, rozděleným na menší kousky vaříme do změknutí. Cibuli nakrájíme na drobno, na sádle osmažíme do růžova, přidáme uvařený a na kostičky nakrájený bok, mirně orestujeme a smícháme s haluškami a zelím.
2
Lze dochutit trochou vegety nebo přisolit, vše podle chuti. Jsou i tací, kteří toto vše krátce zapečou v horké troubě.
Zařazení: Maso Uzeniny
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Vítek
    Vítek |

    12. 10. 2012 12:52

    Čtu to pozdě,ale souhlasím,že Vegeta a podobné umělé příchutě do jídla nepatří.Plně se ztotožňuji s Lenkou. :-D

  • Lenka
    Lenka |

    21. 2. 2012 16:03

    Vegeta ? To je barbarství - neumíte se obejít bez těchto glutamatových šidítek po kterých chutná všechno stejně ? Pak jsta velice špatná kuchařka. :-D

  • Kateřina
    Kateřina |

    22. 3. 2011 11:28

    Vy mi děláte chutě! A to chci hubnout do plavek :-S !

  • Mira
    Mira |

    9. 3. 2011 15:10

    Já dávám místo bůčku uzená žebra a potom ana talíři poleji usmaženou cibulkou s anglickou slaninou.Velmi doporučuji

  • J.Tereza
    J.Tereza |

    5. 2. 2011 09:55

    Kapusta sa v prvom rade nepreplachuje, minerály a vitamíny sú dôležité pre nás, nie pre kanál. A rozhodne sa nevarí, ale dusí, podusená sa zmieša s haluškami. Zápražku ( jíšku ) určite nie, toto nie je prívarok, ale halušky s kapustou.

  • sofka
    sofka |

    5. 2. 2011 00:33

    Z povařeného zelí slít vodu , přidat jíšku z brambory a dochutit ,sůl,mletý pepř a vegeta i troška drceného kmínu a nemá to chybu. :-)

  • Renata
    Renata |

    15. 11. 2007 11:58

    No nevím, zelí jsem povařila a musím říct, že mi ani trochu nechutnalo :(. Ale halušky byly dobré.

  • Lenka
    Lenka |

    1. 2. 2007 09:46

    Tento recept je opravdu výborný. Dávám 1.