Plněné papriky v rajčatové omáčce

Hodnocení:

Moje:

60 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks zelená paprika
    • 300
      g mleté maso
    • 2
      ks cibule
    • česnek
    • 1
      ks vejce
    • 1
      hrnek rýže 1-2
    • 40
      g hladká mouka
    • 1
      plechovka rajský protlak
    • pepř mletý
    • majoránka
    • mletá paprika
    • čubrica
    • bobkový list
    • rostlinný olej
    • cukr
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Papriku umyjeme a vykrojíme semena se stopkou.
2
Nakrájíme si na jemno cibuli (jen jednu), smícháme s mletým masem, rýží, prolisovaným česnekem.
3
Okořeníme pepřem, mletou paprikou, čubricou a majoránkou, osolíme.
4
Přidáme trošku mouky.
5
Touto směsí naplníme papriky, z masa co nám zbylo vytvarujeme kuličky.
6
Ve větším hrnci si na sádle nebo oleji osmahneme dozlatova cibulku, přidáme protlak, bobkový list a vodu (asi do jedné třetiny hrnce).
7
Po převaření vložíme do hrnce naplněné papriky a masové kuličky a vaříme přikryté na mírném ohni.
8
Občas lehce promícháme.
9
Po změknutí paprik (asi 25- 30 minut) papriky i kuličky opatrně vytáhneme.
10
Omáčku dochutíme solí a cukrem a zahustíme jíškou.
11
Papriky a masové kuličky vrátíme do zahuštěné omáčky a asi tak 2 minutky ještě povaříme.
12
Příloha: houskový knedlík, brambory, pečivo.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • marie29
    marie29 |

    10. 9. 2016 22:39

    Výborné, velmi jsme si pochutnali :)

  • girlska
    girlska |

    12. 8. 2016 18:43

    Příště musím dát více koření, i když se mi zdálo, že ho tam mám dost, přišlo mi to trochu bez chuti. Ale stejně dávám za 1 :)

  • Dana
    Dana |

    15. 1. 2013 12:43

    V Brně prodávají čubricu i v Bille. :-)

  • Květa
    Květa |

    20. 9. 2012 12:32

    Čubricu seženete objednáním u fi Rojík, posílá na dobírku a nad 400,.. Kč bez poštovného.Domlouváme se nás několik a objednáváme společně, abychom to měli bez pošgtovného.

  • princezna
    princezna |

    25. 4. 2012 14:04

    čubrica je směs koření ,seženete jí v obchodě s kořením

  • nnln
    nnln |

    29. 3. 2012 14:53

    Taky čubricu už hodně dlouho marně sháním. Používám ji hlavně do zapékaných jídel s mletým masem. Zde je její složení: http://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8Cubrica

  • mysalin
    mysalin |

    29. 3. 2012 13:53

    Čubrica je koření. Já ho používám i na šopský salát. A je momentálně těžko k sehnání.

  • Katka
    Katka |

    4. 9. 2011 19:11

    Prosim vas co je to - cubrica?Jinak zkusim taky uvarit :-\

  • recepty73
    recepty73 |

    18. 10. 2010 13:08

    1*

  • Renata Marcjaniková
    Renata Marcjaniková |

    12. 10. 2009 13:28

    Je to moc dobré, jen příště přidám dva protlaky (celkem tedy 230g), aby omacka byla červenější.

  • Lukas Pazdera
    Lukas Pazdera |

    30. 7. 2009 15:29

    Zkusil jsem,povedlo se a chutnalo,akorat jsem podaval s testovinami a uspech se dostavil.

  • Marie Šindelová
    Marie Šindelová |

    22. 6. 2009 09:20

    1*.Chutnalo všem.Česnek jsem sice vynechala,ale jinak super.

  • Simona Ptáčková
    Simona Ptáčková |

    14. 7. 2008 18:29

    Vynikající!! Také stačil jeden hrnek rýže. Velmi rychlé. Děkuji za recept. Bude v oblíbených.

  • rebelka
    rebelka |

    22. 11. 2007 13:36

    Právě se vaří,děkuji za recept,napíši jak chutnalo:-)

  • Laďka
    Laďka |

    23. 7. 2007 13:02

    Dělala jsem z dvojité dávky, 1 sáček rýže stačil. Bylo to moc dobré, jen příště vynechám pálivou papriku.