Plněné papriky s rajskou omáčkou

90 minut PT0H90M
Střední
Plněné papriky
Zelená paprika 6 ks
Mleté maso - míchané 500 g
Rýže 1 balíček
Cibule  
Slunečnicový olej  
Sůl  
Pepř mletý  
Vejce 1 ks
Mletá sladká paprika  
Omáčka
Rajský protlak 200 g
Máslo  
Cibule  
Hladká mouka  
Masox  
Cukr  
Sůl  
Skořice  
Pepř mletý  
Plněné papriky od Martiny

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Na pánvi osmahneme dozlatova cibulku na oleji. Mezitím smícháme v míse mleté maso s trochou rýže a vejcem. Přidáme sůl, mletou papriku a pepř. Osmaženou cibulku přidáme do směsi. Vše důkladně promícháme. Poté naplníme směsí vydlabané zelené papriky.

V hrnci rozpustíme máslo a přidáme cibuli. Přidáme mouku na zahuštění až vznikne jíška. Poté přidáme rajský protak, promícháme a zalijeme vodou. Přiklopíme pokličkou a přivedeme omáčku k varu. Poté osolíme, přidáme bujón, cukr dle chuti, skořici a trochu pepře. Omáčku opět přikryjeme a necháme chvíli vařit. Hotovou omáčkou přecedíme přes síto, aby byla pěkně hladká.

Naplněné papriky umístíme do hrnce s omáčkou, přikryjeme pokličkou a hodinu vaříme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 25 x
1-
4.56 25 5 1
Jablíčka v těstíčku s vanilkovou omáčkou Oblíbené ingredience na zahřátí Články z

Komentáře k receptu: Plněné papriky s rajskou omáčkou

Komentáře

  1. Dana   29.07.2016 | 8:14 | reagovat |

    Patří tam balíček rýže. Kolik gramů to je pro nás, co nekupujeme sáčkovou rýži, ale sypanou?

    1. jomka   14.02.2017 | 12:36 | reagovat |

      patri tam cca ctvrt kila ryze...

  2. Lucka   22.11.2014 | 11:43 | reagovat |

    Ahoj, ja do rajske nastrouham cokoladovy pernik i s marmeladou. Nema to chybu, pernik zahusti a marmelada v nem prisladi omacku. Doporucuji :-)

    1. MílaO   21.08.2016 | 13:03 | reagovat |

      Babička do rajské dávala skořici a rybízový džem, ten dodá pikantnost. Dělám to taky tak. ;-)

  3. michal   04.09.2014 | 17:56 | reagovat |

    Papriky je určitě chutnější upéct a teprve upečené podávat k rajské.

    1. MílaO   21.08.2016 | 13:00 | reagovat |

      Přesně tak. Hodinu je vařit v omáčce - blé! :-$ A omáčce to rovněž nepřidá na kvalitě. Navíc se to nejspíš připálí.

  4. postamal   17.08.2014 | 13:08 | reagovat |

    Dnes jsme to uvařily a byla to velká dobrota díky 8-)

  5. Hladká   15.08.2014 | 19:07 | reagovat |

    Výborný recept. :)

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web