Plněné papriky s rajskou omáčkou

90 minut PT0H90M
Střední
Plněné papriky
Zelená paprika 6 ks
Mleté maso - míchané 500 g
Rýže 1 balíček
Cibule  
Slunečnicový olej  
Sůl  
Pepř mletý  
Vejce 1 ks
Mletá sladká paprika  
Omáčka
Rajský protlak 200 g
Máslo  
Cibule  
Hladká mouka  
Masox  
Cukr  
Sůl  
Skořice  
Pepř mletý  
Plněné papriky od Martiny

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Na pánvi osmahneme dozlatova cibulku na oleji. Mezitím smícháme v míse mleté maso s trochou rýže a vejcem. Přidáme sůl, mletou papriku a pepř. Osmaženou cibulku přidáme do směsi. Vše důkladně promícháme. Poté naplníme směsí vydlabané zelené papriky.

V hrnci rozpustíme máslo a přidáme cibuli. Přidáme mouku na zahuštění až vznikne jíška. Poté přidáme rajský protak, promícháme a zalijeme vodou. Přiklopíme pokličkou a přivedeme omáčku k varu. Poté osolíme, přidáme bujón, cukr dle chuti, skořici a trochu pepře. Omáčku opět přikryjeme a necháme chvíli vařit. Hotovou omáčkou přecedíme přes síto, aby byla pěkně hladká.

Naplněné papriky umístíme do hrnce s omáčkou, přikryjeme pokličkou a hodinu vaříme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 35 x
1-
4.62 35 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 35x)
Panenka plněná gorgonzolou Vepřové hodování Články z

Komentáře k receptu: Plněné papriky s rajskou omáčkou

Komentáře

  1. Dana   29.07.2016 | 8:14 | reagovat | závadný

    Patří tam balíček rýže. Kolik gramů to je pro nás, co nekupujeme sáčkovou rýži, ale sypanou?

  2. Lucka   22.11.2014 | 11:43 | reagovat | závadný

    Ahoj, ja do rajske nastrouham cokoladovy pernik i s marmeladou. Nema to chybu, pernik zahusti a marmelada v nem prisladi omacku. Doporucuji :-)

    1. MílaO   21.08.2016 | 13:03 | reagovat | závadný

      Babička do rajské dávala skořici a rybízový džem, ten dodá pikantnost. Dělám to taky tak. ;-)

  3. michal   04.09.2014 | 17:56 | reagovat | závadný

    Papriky je určitě chutnější upéct a teprve upečené podávat k rajské.

    1. MílaO   21.08.2016 | 13:00 | reagovat | závadný

      Přesně tak. Hodinu je vařit v omáčce - blé! :-$ A omáčce to rovněž nepřidá na kvalitě. Navíc se to nejspíš připálí.

  4. postamal   17.08.2014 | 13:08 | reagovat | závadný

    Dnes jsme to uvařily a byla to velká dobrota díky 8-)

  5. Hladká   15.08.2014 | 19:07 | reagovat | závadný

    Výborný recept. :)

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde? Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web