Oblíbený piškotový koláč s tvarohem a želatinou

moje hodnocení:

4,2

hodnotilo: 6
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 6
      ks vejce
    • 6
      lžíce cukr krupice
    • 6
      lžíce polohrubá mouka
    • 3
      lžíce studená voda
    • 50
      g čokoláda na vaření
    • kokos
  • Náplň
    • 2
      ks tvaroh
    • 200
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 10
      g želatina prášek
    • 3
      dl voda
    • 2
      ks šlehačka
    • ovoce jahody nebo kompotované ovoce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Šleháme 6 bílků, postupně přidáváme a zašleháváme 6 lžic cukru krupice až je sníh krásně tuhý, přidáme 6 žloutků se 3 lžícemi studené vody a ještě zlehka zašleháme. Potom přesijeme do tohoto základu 6 lžic polohrubé mouky a nastrouháme čokoládu. Opatrně zamícháme a upečeme na vymazaném a kokosem vysypaném plechu.
2
2 tvarohy ušleháme s cukrem a připravíme si želatinu - 10 g želatiny namočíme asi 1 hodinu v 1 dcl studené vody. Potom ji zamícháme do 2 dcl vařící vody. Pokud by vznikly kousíčky, přecedíme ji.
3
Potom želatinu zamícháme do ušlehaného tvarohu. Nakonec vmícháme ušlehanou šlehačku.
4
Piškot poklademe ovocem, na ně rozetřeme tvaroh a dáme zchladit do ledničky do druhého dne. Povrch můžeme posypat strouhanou čokoládou a dozdobit.
5
Tento recept je u nás v rodině hodně dlouho užívaný a je velice oblíbený. Ať vám chutná!
Zařazení: Moučníky Koláče
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • SMILE
    SMILE |

    20. 12. 2012 17:45

    :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-)) <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-) <:-)

  • recepty73
    recepty73 |

    3. 3. 2011 16:21

    Výborný!

  • Lucie Šlapalová
    Lucie Šlapalová |

    19. 10. 2008 10:05

    Tak jsem včera pekla (s ananasem), musím říct že se moc povedlo. Každopádně bych doporučila to, co navrhovala Melánia: tj. alespon pikantni džem.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    24. 11. 2005 11:09

    Martino, žlelatina může být vlažná až teplá, nedávám ji úplně hned, chvilku promíchám a než začne tuhnout, tak ji vleju na tvaroh.

  • Martina
    Martina |

    23. 11. 2005 22:30

    Ta želatina do toho tvarohu se má zamíchat až je studená?

  • Lucia Porošinová
    Lucia Porošinová |

    23. 6. 2005 20:08

    Predvcerom som piekla. Je velmi dobry.

  • Melánia Durdovanská
    Melánia Durdovanská |

    18. 1. 2005 15:35

    Vynikajúci zákusok. Trošku som ho vylepšila, piškótu som jemne natrela pikantným džemom, potom dala vrstvu mliečneho krému, potom odkvapkané čučoriedky a zaliala zvyšným krémom. Želatinu netreba tak dlho močiť, na trhu je želatina, s ktorou nie je náročné práca.