Autor:

Oblíbený piškotový koláč s tvarohem a želatinou

Střední
Těsto
Vejce 6 ks
Cukr krupice 6 lžíce
Polohrubá mouka 6 lžíce
Studená voda 3 lžíce
Čokoláda na vaření 50 g
Kokos  
Náplň
Tvaroh 2 ks
Cukr 200 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Želatina
prášek
10 g
Voda 3 dl
Šlehačka 2 ks
Ovoce
jahody nebo kompotované ovoce
 
Oblíbený piškotový koláč s tvarohem a želatinou

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Šleháme 6 bílků, postupně přidáváme a zašleháváme 6 lžic cukru krupice až je sníh krásně tuhý, přidáme 6 žloutků se 3 lžícemi studené vody a ještě zlehka zašleháme. Potom přesijeme do tohoto základu 6 lžic polohrubé mouky a nastrouháme čokoládu. Opatrně zamícháme a upečeme na vymazaném a kokosem vysypaném plechu.
2 tvarohy ušleháme s cukrem a připravíme si želatinu - 10 g želatiny namočíme asi 1 hodinu v 1 dcl studené vody. Potom ji zamícháme do 2 dcl vařící vody. Pokud by vznikly kousíčky, přecedíme ji.
Potom želatinu zamícháme do ušlehaného tvarohu. Nakonec vmícháme ušlehanou šlehačku.
Piškot poklademe ovocem, na ně rozetřeme tvaroh a dáme zchladit do ledničky do druhého dne. Povrch můžeme posypat strouhanou čokoládou a dozdobit.
Tento recept je u nás v rodině hodně dlouho užívaný a je velice oblíbený. Ať vám chutná!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
2+
4.29 8 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 8x)
Reklama
Odpalovaná vajíčka s krémem 4 skvělé dezerty ke kávě Články z

Komentáře k receptu: Oblíbený piškotový koláč s tvarohem a želatinou

Komentáře

  1. recepty73   03.03.2011 | 16:21 | reagovat | závadný

    Výborný!

  2. Lucie Šlapalová   19.10.2008 | 10:05 | reagovat | závadný

    Tak jsem včera pekla (s ananasem), musím říct že se moc povedlo. Každopádně bych doporučila to, co navrhovala Melánia: tj. alespon pikantni džem.

  3. Jana z VM   24.11.2005 | 11:09 | reagovat | závadný

    Martino, žlelatina může být vlažná až teplá, nedávám ji úplně hned, chvilku promíchám a než začne tuhnout, tak ji vleju na tvaroh.

  4. Martina   23.11.2005 | 22:30 | reagovat | závadný

    Ta želatina do toho tvarohu se má zamíchat až je studená?

  5. Lucia Porošinová   23.06.2005 | 20:08 | reagovat | závadný

    Predvcerom som piekla. Je velmi dobry.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání
Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie! Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie!
Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek? Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web