Celozrnné sušenky

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 9
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      hrnek mandle
    • 1
      hrnek vločky
    • 1
      hrnek celozrnná mouka
    • 0,5
      hrnek rostlinný olej
    • skořice
    • sůl
    • prášek do pečiva
    • marmeláda
    • 0,3
      hrnek med

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mandle a vločky rozmixujeme a smícháme s moukou ,špetkou soli, skořicí a práškem do pečiva. Pak přidáme olej a med a dobře promícháme.
2
Z těsta tvoříme hrudky, které klademe na plech - buď vymazaný nebo vyložený pečícím papírem. Do hrudek uděláme prstem ďolík, který vyplníme marmeládou. Dáme péct do středně vyhřáté trouby.
3
<BR>Recept jsem dostala od kamarádky, která se zajímá o zdravou výživu a tyhle sušenky jsou opravdu výborné!
Zařazení: Pokrmy Sladké
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • axel01
    axel01 |

    4. 5. 2014 03:49

    Podle mého názoru je lepší dát tam tak poloviční množství oříšků, než je uvedeno a naopak víc dosladit, jinak jsou sušenky strašně syté, takže po pozření už člověk nemůže chodit. BIO recept mi to moc nepřipomínalo, právě díky tomu, že to rozhodně nebyla lehká svačinka :D Takže oříšků, vloček k poměru mouky spíš ubrat, naopak bych přidala slazení - třeba javorový sirup, med byl takový nic moc. Ono je asi lepší mít sušenky, kterých si člověk dá pár, než mít takové, které zasycují tak moc, že jsou místo snídaně, tedy to je můj názor. Jistě budou sušenky dost syté i potom, co se ubere. Každopádně ještě někdy si je zkusím udělat, recept to není špatný, jen pro každého ke přizpůsobení...

  • axel01
    axel01 |

    4. 5. 2014 03:49

    Podle mého názoru je lepší dát tam tak poloviční množství oříšků, než je uvedeno a naopak víc dosladit, jinak jsou sušenky strašně syté, takže po pozření už člověk nemůže chodit. BIO recept mi to moc nepřipomínalo, právě díky tomu, že to rozhodně nebyla lehká svačinka :D Takže oříšků, vloček k poměru mouky spíš ubrat, naopak bych přidala slazení - třeba javorový sirup, med byl takový nic moc. Ono je asi lepší mít sušenky, kterých si člověk dá pár, než mít takové, které zasycují tak moc, že jsou místo snídaně, tedy to je můj názor. Jistě budou sušenky dost syté i potom, co se ubere. Každopádně ještě někdy si je zkusím udělat, recept to není špatný, jen pro každého ke přizpůsobení...

  • Lenka
    Lenka |

    8. 4. 2014 15:24

    Recept odzkoušen, chuť nezajímavá. Rodinní příslušníci sušenky odvrhli s pohledem 'hod to kachnam u rybníka'. Musím ale podotknout, že se sušenky vůbec nedrobily a byly krásně nadychane.

  • Jirka
    Jirka |

    27. 11. 2013 21:05

    Na jakou teplotu a jak dlouho se to má péct? Dal jsem 180 a po pěti minutách byly moc:-((( Teď jsou hnědý a vyhodím je... :-( :-( :-(

  • Evina
    Evina |

    21. 3. 2013 13:25

    Ten recept je nesmysl, chybí tam nějaké pojivo, vejce, jogurt, strašně se to sype, nedoporučuji

  • Kateřina
    Kateřina |

    21. 3. 2013 12:51

    Naprosto stejná zkušenost, jím to lžičkou, moukou to nebude, dala jsem celozrnnou, taky nechápu :-(

  • ddd
    ddd |

    11. 10. 2012 15:49

    :-D Můžu se zeptat čím můžu nahradit mandle?:??

  • MMM
    MMM |

    6. 5. 2012 20:40

    Recept jsem si také lehce pozměnila - místo oleje bílý jogurt 3% s polotučným mlékem, místo celého hrnku mandlí jen 1/3, 1/3 oříšků a 1/3 rozinek, medu jsem dala trochu míň. A výsledek je super! :-)

  • Hanka
    Hanka |

    4. 3. 2012 21:23

    Tak sušenky by byly moc dobré, ale už těsto se sypalo, takže jsem dolíčky na marmeládu udělat nemohla..dala jsem jí až po chvíli když se zcelily. A po upečwní se spaly skoro ještě víc..na některé jsem dala čokoládu, tak ty se daly vzít do ruky..ale ty co jsem na ně dala marmeládu, ty musim jíst lžičkou.... Nevíte co s tím? ....jo a dala jsem normální hrubou mouku..může to být tim..celozrnou neznám, tak nevim..

  • Peckulita
    Peckulita |

    22. 2. 2012 08:58

    Tak jsem je udělala s mlékem a přidala jsem foto. S olejem se úplně po upečení rozpadly :-D takže je budu dělat už jen tak .. ale chuť je mňamózní :-) :-) :-)

  • Viki
    Viki |

    19. 2. 2012 08:09

    Tak jsem je včera upekla ale dala jsem tam mléko, a jsou dost měké, vůbec nejsou křupavé. Nevíte čím to? Asi příště bude lepší olej..:o( Ale chuťově jsou opravdu moooc dobré!!! :-P

  • Misa
    Misa |

    20. 7. 2011 13:35

    nemate nekdo fotku prosim? Jsem pecici zacatecnik, tak bych rada vedela, ceho mam dosahnout :-) diky moc

  • koky
    koky |

    2. 6. 2011 18:23

    jak dlouho se pečou a na kolik stupňů?? děkuji

  • Japetra
    Japetra |

    27. 2. 2011 12:01

    Sušenky jsem včera vyzkoušela - přidala jsem citronovou kůru, dala jen polovinu prášku do pečiva, byly opravdu moc dobré, dnes jdu péct znova. Děkuji za recept.

  • Ivana M.
    Ivana M. |

    14. 11. 2010 16:06

    Sušenky jsem upekla na jednu "babskou" akci, použila jsem místo mandlí ořechy a přidala trochu kokosového mléka. Udělala jsem kuličky, rozplácla je a do dolíku dala švestková povidla od babičky. Byly opravdu vynikající, s olejem suché nebyly. Nebudu se bát upéct je i na Vánoce :-[ . Všichni, kdo ochutnali,chtěli recept, takže jdu rozesílat odkaz sem. :-))

  • Karolina Dvorackova
    Karolina Dvorackova |

    25. 3. 2010 20:38

    Musim zmenit moje hodnoceni,..jen co se par hodin rozlezely tak zvlacneli a byli vytecne. do rana ze stolu zmizeli:)..davam za 1

  • Karolina Dvorackova
    Karolina Dvorackova |

    24. 3. 2010 12:26

    Byli moc dobre, ale popravde receno, trochu suche,..misto oleje sem dala jogurt a kapku sojoveho mleka. mozna ze priste zkusim jake budou s olejem..ale dekuji za recept:)

  • Daniela Šrámková
    Daniela Šrámková |

    15. 5. 2008 20:27

    Sušenky jsou úplně úžasné, dávám všelikajé semínka co mi přijdou pod ruku, někdy i sušené brusinky. Opravdu dobrota, kterou se nebojím nabídnout i pro mému 18 měsíčnímu synkovi.

  • dania
    dania |

    30. 4. 2008 13:52

    říct, že "ještě zdravější" je polovina prášku do pečiva, to je fakt sranda :) ano, samé zdravé lahůdky, jako difosforečnan disodný.

  • Petra
    Petra |

    31. 3. 2008 21:50

    me se testo nedrobi - zalezi asi jaky mate med, je potreba ho pripadne rozpustit ve vodni lazni. po upeceni susenky nejsou vubec tvrde, staci je pect chvili a jeste zameka je z trouby vyndat. vychladnutim ztuhnou tak akorat a do rana odlezenim jeste krasne zmeknou. marmeladu doporucuju visnouvou s celymi kousky ovoce.

  • katarina burak
    katarina burak |

    25. 2. 2008 23:25

    prave som to vyskusala, je to vynikajuce. Cesto sa trochu trusilo ale vsetko zo zdravej vyzivy sa nerobi lahko. Dakujem za recept

  • Simona Barinova
    Simona Barinova |

    19. 1. 2008 06:21

    Petro, moc dekuji za zdravy a chutny recept na vynikajici susenky. Pekla jsem uz ponekolikate a moc si vzdycky pochutnam. Delam taky s orechy a mlekem a jsou vyborne!

  • Petra Kopalová
    Petra Kopalová |

    27. 10. 2007 14:36

    Na zaklade komentaru jsem pridala mleko misto oleje, sama mam rada spise kousky, takze jsem vubec nemixovala, ale chtela bych se zeptat, jak dlouho to v te troube mam nechat ? Zda se mi, zda jsem prilis nevysusila...

  • Vladkka Nováková
    Vladkka Nováková |

    1. 10. 2007 17:38

    Pokud mohu hodnotit já, tak olej je zdravější než mléko. Takže já určitě ponechám olej a vyzkouším.

  • Lenka
    Lenka |

    1. 10. 2007 10:46

    Pekla jsem o víkendu a využila rad ostatních kuchařek a dala místo oleje mléko a jogurt a místo mandlí ořechy (mandle jsem neměla). Sušenky jsou moc dobré. Jen bych se ráda zeptala: mají být sušenky po upečení suché-křupavé nebo je máte uvnitř měkké?

  • Irena Zahoříková
    Irena Zahoříková |

    10. 7. 2007 10:21

    Pekla jsem o víkendu. Místo oleje jsem přidala bílý jogurt a místo mandlí tam nasekala ořechy. Moc dobrý recept.

  • Zuzana Vaněčková
    Zuzana Vaněčková |

    14. 5. 2007 21:15

    super je taky pridat kakao nebo javorovej sirup

  • Jitka D.
    Jitka D. |

    9. 5. 2007 21:07

    těsto se moc drobilo........a je pravda, že bez toho oleje to bude mnohem lepší...zkusím to na 2. pokus

  • jana martanovicova
    jana martanovicova |

    9. 5. 2007 07:58

    včera som robila s orechmi a boli veľmi dobré

  • Lenka Bradova
    Lenka Bradova |

    13. 3. 2007 23:01

    Ja je delam jeste zdravejsi - vubec tam nedavam olej a dam 1/2 prasku do peciva. Misto oleje dle potreby prileju nizkotucne mleko. Lzici pak uhnoucam na pecicim papire placicky. Testo je nadychane, krehoucke. Mnam.Skvely recept :-) Doporucuji.

  • Pavlína Švecová
    Pavlína Švecová |

    10. 6. 2005 19:06

    Dnes jsem je s dětmi tvořila, jsou moc dobré chuťově, ale těsto se velice rozsypávalo, tak jsem tam vyškrabala zbytek bílého jogurtu, co jsem doma měla, a už se s tím pracovalo naprosto skvěle!