Autor:

Celozrnné dalamánky

Střední
Ingredience
Celozrnná pšeničná mouka 200 g
Celozrnná žitná mouka 150 g
Mléko 270 ml
Rostlinný olej 5 lžíce
Hladká mouka 150 g
Droždí 25 g
Sůl 1 lžička
Semínka
pokud chceme
 
Celozrnné dalamánky

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Pečivo

Vykynuté těsto na vále rozdělíme a vytvarujeme tvary podle chuti.
Necháme chvíli dokynout a pak potřeme vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě do zlatova.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1
5 6 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 6x)
Snídaňová kaše z quinoy Vykutálená čtveřice: Znáte jáhly, kuskus, quinou a bulgur? Články z

Komentáře k receptu: Celozrnné dalamánky

Komentáře

  1. Kristyna N.   24.05.2012 | 11:59 | reagovat | závadný

    Právě jsem je vytáhla z trouby a hned jsem je vyzkoušela. Jako špatné to asi není, ale nechutná to moc jako křupavé kupované dalamánky, Budu hledat dál.

  2. Moooni   27.08.2011 | 14:41 | reagovat | závadný

    Moc dobry recept,udelala jsem 12 dalamanku,vypadaji krasne uplne k sezrani :) Jen tedy to umyvani te mouky, je vzdycky otrava...

  3. Jana Kutačová   19.08.2011 | 9:51 | reagovat | závadný

    Chtěla bych se jen zeptat,jestli bych tyto dalamánky mohla udělat místo celozrnné pšeničné mouky s hladkou moukou.Žitnou mám.Receptík se mi moc líbí,tak bych ho ráda vyzkoušela.Díky.o))

  4. Lucii   18.08.2011 | 18:31 | reagovat | závadný

    Výborné, místo pšeničné jsem použila špaldovou mouku. Těsto bylo tužší, tak jsem se trochu bála výsledku, ale povedli se! Rozhodně jsem je nedělala naposledy :)!

  5. Eva   31.03.2011 | 11:21 | reagovat | závadný

    Dobrý den,
    chtěla bych se zeptat, jak se to peče? Konkrétně, jak nastavit troubu-pečení z vrchu i ze spodu nebo jako bábovku jen "větráček-horký vzduch"? Je rozdíl mezi celozrnou pšeničnou a špaldovou moukou (špalda je vlastně taky pšenice, jen staršího původu..)? To kvůli následné vlastnosti, struktury těsta? Děkuji za odpověď, ještě jsem rohlíky, chleba, dalamánky... nepekla, tak ať se mi dílo podaří ;-)
    Zdravím

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web