Autor:

Indiánky

Snadné
Ingredience
Bílek 2 ks
Cukr krupice 140 g
Dětské piškoty
nebo linecká kolečka
1 balení
Čokoládová poleva  
Indiánky

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky, Cukroví

Cukr a bílky vyšleháme nad parou, až je hmota lesklá a teplá. Zdobícíme sáčkem s širokým zdobítkem na piškot nebo linecké kolečko od spodu krouživým pohybem směrem nahoru nanášíme sníh. Dáme na chvíli do lednice vychladit a poléváme čokoládovou polevou (dobrá j i poleva z bílé čokolády) pomocí obracečky - taková velká lžíce s dírami na tu indiána postavíme, a polévkovou lžicí poléváme. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ztuhnout.

Tip: nejlepší jsou čerstvá vejce u starších před šleháním do bílek přidám ještě nepatrnou špetičku soli.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 18 x
1
5 18 5 1
Reklama
Trhanec s jablky a rozinkami Svátky jara den po dni. Ty nej velikonoční recepty - díl I. Články z

Komentáře k receptu: Indiánky

Komentáře

  1. liliana   20.12.2014 | 21:31 | reagovat |

    Bezvadný recept. Povedly se bezvadně. Některé jsem celé namáčela ale pak se mi víc líbilo je jenom polít.

  2. zaneta   10.12.2014 | 17:32 | reagovat |

    Delam tyto indianky uz druhym rokem a jsou luxusni. Nepolevam je ale namacim kdyz je necham ztuhnout do druheho dne tak z piskotu nespadnou. Letos jsem i do pulky snehu dala rybizovou marmeladu sice to trosku zridlo ale opet to venku na balkone ztuhlo. Pravidelne to delam z peti bilku a deti se muzou utlouct po teto dobrote.

  3. Unka K   16.11.2013 | 18:25 | reagovat |

    Ahoj, přidávám radu na zjednodušení přípravy! Místo šlehání bílků nad párou dám bílky i s cukrem (kryystal) do kastrolu (nejlépe se silným dnem) a nahřívám na menším plameni za stálého míchání do teploty "co prst snese". Nebojte se, že to přešvihnete - prostě jak to začne pálit, oddělat z ohně (el.), vlít do mísy a vyšlehat do tuha. Tímto postupem dělám i sníh do trubiček. Kdyby se vám stalo, že bílky vytvořily při nahřívání sem tam už lehce zbělelý kousek, nic se neděje, vyšlehá se to i tak. Jo a jak někdo píše níž - nechejte nastříkané indiánky na piškotkách trochu zaschnout - i do druhého dne - lépe se polévají (tedy já je nepolévám, ale namáčím a z piškotku mi nepadají) :-\ .

  4. czech   10.11.2013 | 20:46 | reagovat |

    pani máťe otrasnú čestinu ale ten recept je fajn.

  5. Lenka Bliznáková   05.07.2013 | 13:01 | reagovat |

    Vynikající, jako z cukrárny. Dalo mi to na 42 mini indiánků.

1 2 3 4 ... 6 7 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce! Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce!
Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout? Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web