Autor:

Indiánky

Snadné
Ingredience
Bílek 2 ks
Cukr krupice 140 g
Dětské piškoty
nebo linecká kolečka
1 balení
Čokoládová poleva  
Indiánky

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky, Cukroví

Cukr a bílky vyšleháme nad parou, až je hmota lesklá a teplá. Zdobícíme sáčkem s širokým zdobítkem na piškot nebo linecké kolečko od spodu krouživým pohybem směrem nahoru nanášíme sníh. Dáme na chvíli do lednice vychladit a poléváme čokoládovou polevou (dobrá j i poleva z bílé čokolády) pomocí obracečky - taková velká lžíce s dírami na tu indiána postavíme, a polévkovou lžicí poléváme. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ztuhnout.

Tip: nejlepší jsou čerstvá vejce u starších před šleháním do bílek přidám ještě nepatrnou špetičku soli.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 24 x
1
4.83 24 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 24x)
Reklama
Tomatové velouté Sváteční pohoštění Články z

Komentáře k receptu: Indiánky

Komentáře

  1. liliana   20.12.2014 | 21:31 | reagovat | závadný

    Bezvadný recept. Povedly se bezvadně. Některé jsem celé namáčela ale pak se mi víc líbilo je jenom polít.

  2. zaneta   10.12.2014 | 17:32 | reagovat | závadný

    Delam tyto indianky uz druhym rokem a jsou luxusni. Nepolevam je ale namacim kdyz je necham ztuhnout do druheho dne tak z piskotu nespadnou. Letos jsem i do pulky snehu dala rybizovou marmeladu sice to trosku zridlo ale opet to venku na balkone ztuhlo. Pravidelne to delam z peti bilku a deti se muzou utlouct po teto dobrote.

  3. Unka K   16.11.2013 | 18:25 | reagovat | závadný

    Ahoj, přidávám radu na zjednodušení přípravy! Místo šlehání bílků nad párou dám bílky i s cukrem (kryystal) do kastrolu (nejlépe se silným dnem) a nahřívám na menším plameni za stálého míchání do teploty "co prst snese". Nebojte se, že to přešvihnete - prostě jak to začne pálit, oddělat z ohně (el.), vlít do mísy a vyšlehat do tuha. Tímto postupem dělám i sníh do trubiček. Kdyby se vám stalo, že bílky vytvořily při nahřívání sem tam už lehce zbělelý kousek, nic se neděje, vyšlehá se to i tak. Jo a jak někdo píše níž - nechejte nastříkané indiánky na piškotkách trochu zaschnout - i do druhého dne - lépe se polévají (tedy já je nepolévám, ale namáčím a z piškotku mi nepadají) :-\ .

  4. czech   10.11.2013 | 20:46 | reagovat | závadný

    pani máťe otrasnú čestinu ale ten recept je fajn.

  5. Lenka Bliznáková   05.07.2013 | 13:01 | reagovat | závadný

    Vynikající, jako z cukrárny. Dalo mi to na 42 mini indiánků.

1 2 3 4 ... 6 7 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web