Autor:

Indická čočka dhal

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Cibule 2 ks
Olej 2 lžíce
Česnek 2 stroužek
Červená čočka 2 dl
Zeleninový vývar 1/2 l
Sekaná rajčata
nebo rajský protlak
4 ks
Zázvor
čerstvý strouhaný
2 lžička
Koření - Garam masala 2 lžička
Kari 1 lžička
Kurkuma 1/2 lžička
Drcený kmín 1 lžička
Pasta sambal oelek
(=pasta z chilli papriček a soli)
1 lžička
Citronová šťáva
dle chuti, ale nemusí být
 
Indická čočka dhal

Postup přípravy:

Cibuli pokrájíme najemnou a lehce ji osmahneme na slabém plameni na oleji. Ke konci připadáme prolisovaný česnek, garam masalu, kmín, kari a kurkumu. Promícháme a zalejeme vývarem, přidáme čočku, najemno nastrouhaný zázvor, sambal oelek a rajčata nebo protlak. Dusíme asi 15 min.nebo i déle, dokud čočka nezměkne. Můžeme posypat sekaným koriandrem nebo petrželkou a podáváme s rýží.

Pokud budete jídlo podávat i dětem, připravujte pokrm bez koření sambal oelek. Nebo po uvaření odeberte část pro děti a do zbytku zamíchejte sambal oelek a prohřejte.


Recept je z knihy Vegetariánská kuchařka, kterou napsala Inga-Britta Sundqvistová.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 14 x
2+
4.43 14 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 14x)
Jitrnice Domácí zabijačka. Recepty na skvělé pochoutky Články z

Komentáře k receptu: Indická čočka dhal

Komentáře

  1. JIrkem   16.12.2015 | 16:57 | reagovat | závadný

    Recept je opravdu výborný akorát bych zkusil zvolit příště nějakou jinou přílohu.

    Zkoušeli jste to někdo s něčím jiným, než s rýží?

  2. Milan   15.11.2015 | 17:47 | reagovat | závadný

    recept je ok, ale jestli to chcete mit vic "indicke", tak... a) misto oleje pouzijte ghi (tj. prepustene maslo), nebo alespon to maslo.. b) kmin je samozrejme rimsky :-) c) ne sambal oelek, spis doporucuju ke konci vmichat jednu dve lzicky nejakych pikantnejsich indickych pickles (nejakej mix rajcata/chilli/česnek...). to da tomu smak ;-) d) primerene dosolit, aby vyniklo koreni e) klidne nechte rozlezet a druhej den to bude ono. v indii to v tech kotlich na ulici cmudej celej den.

  3. michal   06.11.2015 | 18:29 | reagovat | závadný

    recept dobry, akorat tam patri rimsky kmin :-P

  4. sumak   06.12.2014 | 17:31 | reagovat | závadný

    Vynikajuca!!! Chuti kazdemu kto ochutnal.Vdaka za recept.

  5. dubina007   05.11.2014 | 18:59 | reagovat | závadný

    Výborný, děkuji.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web