Autor:

Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami

Snadné
Porce: 2
Ingredience
Brambory
celé, se slupkou, dobře omyté, pro dvě osoby
 
Zázvor
nasekaný, cca
2 lžička
Česnek
klidně menší celá palička
1 ks
Cibule 2 ks
Tymián
nebo rozmarýn
 
Drcený kmín  
Sůl  
Sádlo
nebo olej
 
Vepřový vývar
nebo můžeme použít i červené víno či desetistupňové pivo
 
Vepřové maso
ocásky (pro dvě osoby, masité)
2 ks
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami

Postup přípravy:

Pekáč vymažeme sádlem nebo vytřeme olejem. Do pekáče nasypeme hrubě pokrájené cibule a nasekaný zázvor. Na ně naskládáme dobře nasolené, okmínované vepřové ocásky, které obložíme bramborami, do mezer mezi masem a bramborami zapícháme rozmáčknuté stroužky česneku, vše posypeme dle chuti čerstvým nebo sušeným tymiánem (můžeme použít i majoránku či rozmarýn), podlijeme trochou vývaru a dáme zaklopené do předehřáté trouby na 180 stupňů péct na cca 80 minut. Občas zkontrolujeme, zda není potřeba podlít nebo otočit (podle toho, jak velké jsou ocásky a brambory). Podléváme jen tolik, aby se nám z cibule a zázvoru udělal jakýsi sos, který použijeme později na brambory. Po odkrytí dopečeme doměkka a dozlatova, dle potřeby podléváme a přeléváme brambory i maso výpekem.

Pečené brambory na talíři můžeme přepůlit nebo rozčtvrtit a přelít cibulovým sosem a přidat pak i pečený ocásek. K ocáskům s bramborem se výborně hodí i teplá zadělávaná cibule či zelí z červené řepy nebo vychlazený česnekový dip ze zakysané smetany, soli a česneku.

Pokud máme čerstvé nebo mražené lesní houby, můžeme je klidně přidat do pekáče s cibulí a zázvorem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Čekankové risotto s ovčím sýrem Tip na víkend: Risotto nebo těstoviny? Články z

Komentáře k receptu: Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami

Komentáře

  1. Lenka   11.03.2016 | 10:14 | reagovat | závadný

    Měli jsme je včera k obědu a bylo to perfektní. Všechno se dělalo najednou, žádné zdlouhavé postávání u kamen, jen občas nákuk do trouby :-D . Doporučuji!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká plný týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká plný týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web