Ořechoví šnečci - rychle a chutně

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g listové těsto
    • hladká mouka na podsyp
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 100
      g moučkový cukr + na posypání hotových šnečků
    • 80
      g mleté vlašské ořechy cca (dle potřeby - velikosti vejce)
    • pečící papír

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce vyšleháme s vanilkovým a moučkovým cukrem a dle potřeby přisypáváme mleté vlašské ořechy (lze i lískové nebo mandle). Vymícháme hustější kaši, aby nám při balení a krájení těsta příliš nevytékala. Kaší potřeme vyválený obdélníkový plát těsta, který pak srolujeme a pokrájíme na cca 1 - 1,5 cm silné dílky. Ty naskládáme na plech s pečícím papírem a dáme ihned péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dorůžova.
2
Šnečky můžeme po upečení ještě posypat moučkovým cukrem.
3
Srolované těsto s ořechovou náplní se nejlépe krájí nití, kterou vždy pod těstem podvlékneme a zkřížením nitě oddělujeme kousek po kousku.
4
Podáváme jako rychlé pohoštění, chuťovku nebo svačinku.

Komentáře k receptu

  • Irča
    Irča |

    12. 3. 2015 11:50

    šneky už jsem necukrovala, vyhovovalo mi, že nejsou moc sladké O:-)