Autor:

Kakaovo-ořechoví ptáčci s krémem, bez vajec

Snadné
Těsto:
Hladká mouka 320 g
Máslo
200 g
Moučkový cukr 160 g
Mleté vlašské ořechy 160 g
Kakao 40 g
Krém:
Máslo
změklé
180 g
Moučkový cukr 160 g
Vanilkový cukr
Dr. Oetker
1 ks
Citronová kůra
jemně nastrouhaná
1/2 lžička
Citronová šťáva 3 lžička
Dále:
Tyčinky ledové kaštany 1 ks
Bílá čokoládová poleva
Dr. Oetker
 
Čokoládové zdobení
- bílé, Dr. Oetker
 
Kakaovo-ořechoví ptáčci s krémem, bez vajec

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Z mouky, cukru, másla, mletých ořechů a kakaa vypracujeme těsto, které necháme přes noc v chladu proležet. Pokud se bude hodně drobit, můžeme přidat lžíci převařené vody.
Poté opět propracujeme a po částech na pomoučněném vále vyválíme plát o síle cca 3 mm, nejlépe přes folii, jelikož je těsto křehké a má snahu se při větších kusech trhat a lepit na váleček.
Z vyváleného těsta vykrajujeme ptáčky, polovinu musíme vykrájet zrcadlově (otočíme formičku), aby nám k sobě šli ptáčci lepit. Ptáčky dáváme na plech s pečícím papírem, kousek od sebe, aby se při pečení neslepily. Pečeme v předehřáté troubě na cca 160 stupňů, zhruba 12-15 minut.
Poté vyndáme z trouby a z plechu sundáme až po vychladnutí, aby se ptáčci nepolámali. Slepujeme k sobě krémem a zdobíme čokoládovou polevou a zdobením (viz foto).
Čokoládu necháme na ptáčcích v chladu zatuhnout, pak cukroví uschováme v krabičkách na chladném místě.

Krém: změklé máslo utřeme s cukry do bílé pěny, pak vmícháme citronovou kůru a šťávu, krémem naplníme cukrářský sáček a plníme cukroví. Můžeme natírat i nožem.

Z uvedeného množství upečeme cca 3-4 plechy ptáčků, které slepíme na poloviční množství.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Květáková polévka s parmazánem Co dát na víkendový stůl? Články z

Komentáře k receptu: Kakaovo-ořechoví ptáčci s krémem, bez vajec

Komentáře

  1. Davídková   05.12.2016 | 22:19 | reagovat |

    Dělala jsem hvězdy a květinky, máčela jsem je čokoládou a sypala zlatými perličkami. Luxusně vypadají i chutnají i když to nejsou ptáčci.

  2. Žanda   12.11.2016 | 21:39 | reagovat |

    Určitě je zkusíme, protože vypadají velmi pěkně a nic složitého než cukroví jaké děláme běžně o vánoce se to nejeví. Navíc kakaové máme nejradši <3 .

  3. Jana Rejžková   15.10.2016 | 14:52 | reagovat |

    Čekala jsem na vhodnou příležitost k vyzkoušení, protože jsem ve formičkách po babičce našla bohužel už po Velikonocích krásného kohoutka. Cukroví jsem pojala formou sušenek na oslavu synových narozenin a na tácech s čokoládovými cokkies se úžasně vyjímali a chutnali přímo božsky úplně všem.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web