Pečené vepřové plátky delikates

moje hodnocení:

4,4

hodnotilo: 13
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Jitka 37

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g vepřová kýta
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      špetka sůl
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule větší
  • Na zálivku
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      lžíce worcestrová omáčka
    • 3
      lžíce kečup - jemný
    • 0,5
      lžička cukr
    • 1
      špetka mletá paprika
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z vepřové kýty nakrájíme plátky, mírně je naklepeme, okraje nařízneme a potřeme česnekem utřeným se solí. Pekáček vytřeme olejem, vložíme maso, posypeme sekanou cibulí a zalijeme zálivkou. Pečeme ve vyhřáté troubě doměkka. Během pečení můžeme plátky trochu podlít vlažnou vodou.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • max
    max |

    13. 12. 2016 12:59

    Ano, chuťově je to dobré, jen hodně mastné - udělala jsem někde chybu?

  • mejdylko
    mejdylko |

    4. 1. 2016 15:23

    Udělala jsem dvojnásobnou dávku zálivky, místo cukru použila med a podle doporučení jsem dala ještě hořčici. Podlila jsem to trochou piva a dělala cca 50 minut (asi 20min pod poklicí a pak zbytek bez). Jako přílohu jsem zvolila pečenou dýni hokaido, kterou jsem rozmačkala a přidala osmaženou cibulku. Výborná věc. Velmi doporučuji :) <3

  • Deni
    Deni |

    28. 11. 2015 18:24

    Tento recept můžu jenom doporučit. Přidala sem do zálivky doporučenou hořčicí. Zapekla sem dohromady s neloupanými brambory. Během chvilky úžasné jídlo. :-)

  • Adéla
    Adéla |

    9. 10. 2015 12:59

    Je to velmi dobré, chválím recept, a fotka odpovídá, je to výpek, dle mého, marináda je na mase, červená od kečupu.

  • jenda77
    jenda77 |

    16. 2. 2014 08:51

    Tento recept je fakt dost dobrý ! Ale já ho trochu vylepšil :-) Dal jsem vše na pekáč a musel odjet ! Takže to 1 den bylo v lednici ! Jedna báseň . Nechte to marinovat a uvidíte , fakt mňamka

  • Jenda77
    Jenda77 |

    16. 2. 2014 08:50

    Tento recept je fakt dost dobrý ! Ale já ho trochu vylepšil :-) Dal jsem vše na pekáč a musel odjet ! Takže to 1 den bylo v lednici ! Jedna báseň . Nechte to marinovat a uvidíte , fakt mňamka

  • Kamilek77
    Kamilek77 |

    17. 8. 2013 12:54

    Dílo bylo právě dokončeno a je snědeno :-P Přidal jsem do zálivky taky lžičku hořčice, podle níže uvedené "Lady detox", neuvěřitelná mňamka ;-) a jako příloha mi příjde opravdu nejvhodnější a nejchutnější klasicky vařený, solený brambor.

  • Maru
    Maru |

    2. 6. 2013 13:25

    Dneska jsem vařila a moc nám všem chutnalo. Přílohu jsme měli vařené brambory sypané pažitkou a oběd byl super. Jen malá poznámečka, přijde mi, ža ta fotečka je k jinému jídlu, měla jsem sůsek pěkně hnědý po té, co se tam dává sojová omáčka a worchester. ;-) Výsledku to však vůbec nevadí. dík za recept.

  • jura
    jura |

    20. 1. 2013 12:34

    tak se dilo zdařilo

  • jura
    jura |

    20. 1. 2013 08:56

    mám to v troubě, tak uvidíme ;-)

  • jaran.terek
    jaran.terek |

    30. 11. 2012 12:25

    Taky se mi to povedlo.Mooc dobré :-P

  • Lady Detox
    Lady Detox |

    28. 2. 2011 12:55

    Taky sem udělala tento recept. Úžasný. Na popud přítele jsem přidala do zálivky lžíci hořčice a jsem ráda že sem ho poslechla. Jako přílohu sem zvolila očištěné brambory nakrájené na měsíčky, posypané kořením na americké brambory, osolené, opepřené a pečené spolu s plátky. Po upečení brambor sem je přelila zakysanou smetanou, smíchanou s bazalkou solí a papřem. Chrochteli sme blahem :-)

  • adulis
    adulis |

    21. 1. 2011 16:30

    :-$

  • Matej Beno
    Matej Beno |

    14. 3. 2009 10:53

    Ako prilohu by som odporucil zapekane brambory

  • Jitka Klusová
    Jitka Klusová |

    10. 12. 2007 17:36

    Záleží na troubě jak peče, ta moje dost rychle, takže peču ze začátku tak na 180 a pak stáhnu na 150, někdy přikryju alobalem, to když vidím, že maso rychle tmavne. A délka pečení podle druhu masa, prostě to zkouším vidličkou, jestli už je měkké. Odhaduji tak 45min. až hodinu.

  • p v
    p v |

    10. 12. 2007 11:07

    Zatim neumim moc s troubou, na kolik vyhrata a jak dlouho se asi pece?

  • Alena
    Alena |

    7. 8. 2007 15:41

    Moc nám chutnalo, podávala jsem s opečeným bramborem.

  • Anonym
    Anonym |

    13. 11. 2006 17:59

    Zkuste k tomu brambůrky ala tuty.Skvělé

  • Zdeňka
    Zdeňka |

    13. 11. 2006 13:49

    Hanko,já bych k tomu dala brambory,opečené brambory,americké brambory,event.hranolky.

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    13. 11. 2006 10:04

    Prosím, jaká se hodí příloha?