Autor:

Pečení pstruzi

Střední
Ingredience
Brambory 800 g
Sůl 1 lžička
Pstruh 4 ks
Muškátový oříšek 1 špetka
Hladká mouka 4 lžíce
Rostlinný olej 12 lžíce
Hlávkový salát 1 ks
Rajčata 400 g
Vinný ocet 6 lžíce
Pepř mletý 1 špetka
Petrželka 1 svazek
Citron 1 ks
Pečení pstruzi

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Brambory oloupeme a omyjeme. V osolené vroucí vodě je vaříme asi 20 minut a slijeme.

Mezitím opláchneme a osušíme pstruhy. Potřeme je solí, muškátovým oříškem a obalíme v mouce. Ve 2 pánvích zahřejeme po 4 lžících oleje, na kterém ryby při mírné teplotě 6 minut po každé straně opékáme.

Salát pečlivě očistíme, opereme a roztrháme na malé kousky. Rajčata omyjeme, přepůlíme nebo rozčtvrtíme. Smícháme dohromady vinný ocet, sůl, pepř a všleháme zbytek oleje. Do zálivky dáme rajčata, salát a promícháme. Petrželku opereme, osušíme a krátce před dopečením vložíme pár snítek do výpeku. Pstruhy i petrželku necháme krátce okapat.

Na předehřáté talíře rozdělíme pstruhy, zeleninový salát a brambory. Ozdobíme plátky citronu a kadeřavou petrželkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Polníčkový César klasik Zimní saláty Články z

Komentáře k receptu: Pečení pstruzi

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší? Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší?
Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží? Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží?
Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web