Autor:

Letní mls

Střední
Piškot
Vejce 4 ks
Voda
3-4 horká
4 lžíce
Moučkový cukr 125 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Hladká mouka 75 g
Solamyl (bramborový škrob) 50 g
Prášek do pečiva 1 špetka
Poleva
Ovoce
jakékoli sezonní ovoce, popřípadě i kompotované
500 g
Vanilkový pudink 2 balíček
Voda 4 dl
Sirup
jablečný, mandarinkový,...
4 dl
Letní mls

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Nejdříve si upečeme piškot. Můžete použít svůj recept na piškot - tenhle mám však ráda, protože je pěkně nadýchaný. 4 vejce a horkou vodu šleháme šlehačem do pěny 1 minutu při nejvyšší rychlosti a postupně přidáváme cukr a vanilkový cukr. 3 minuty šleháme a nakonec pomalu přisypáváme mouku, solamyl a prášek do pečiva. Teď už šleháme pomalu. Těsto rozetřeme asi do 1 cm vrstvy na vymaštěný a vysypaný plech a ihned vložíme do předehřáté trouby: elekrická 200-225 °C, plynová 3-5 stupeň. Pečeme 10-15 minut a nepropichujeme, aby piškot neklesl. Po upečení necháme zchladnout.

Až je piškot chladný, poklademe ho nakrájeným ovocem (množství zaleží na nás) a do hrnce nalijeme vodu, sirup a pudinky a na mírném ohni vaříme, dokud hmota nezačne houstnout a průhlednět. Ještě horkou hmotu nalijeme rozvnoměrně na piškot s ovocem, uhladíme a necháme vychladnout. Nejlepší jsou jahody a rybíz nebo také kompotované broskve. Sirup se může použít jakýkoliv, ale nejlepší je jablečný, protože je průhledný a ovoce je pak lépe vidět.

Buchta je velmi lehká a v létě osvěžující.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Tomatové velouté Sváteční pohoštění Články z

Komentáře k receptu: Letní mls

Komentáře

  1. Jitka   25.08.2016 | 6:06 | reagovat | závadný

    Vyborna. Krem nepotrebuje.

  2. niobe nightingale   26.02.2009 | 21:09 | reagovat | závadný

    jéé, tomuhle dezertu (s drobnýma variacema a obměnama) říkáme doma "ošizená buchta" .) myslim, že jednou za čas, když jí udělám, mizí rychlejc než 'klasický' zákusky s krémem nebo ovocem, protože je lehká a má opravdu zvláštní chuť! doporučení dne: kdo nezná, ať vyzkouší :D

  3. Gábina H   20.06.2008 | 12:05 | reagovat | závadný

    Já bych použila džus nebo šťávu z kompotu. Podle mě klasický sirup by byl moc sladký - když je tam poměr k vodě 1:1

  4. Kateřina   19.06.2008 | 20:06 | reagovat | závadný

    Holkym, ten sirup, to je normální šťáva? Děkuji:-)

  5. jk   04.02.2007 | 11:49 | reagovat | závadný

    vynikající..kyselkavo-sladké..vonavé...lahodné...prostě zkuste!!!!ted v zimě mi to připomíná léto..už aby bylo!!

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web