Kuřecí stehna na bramborách

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 33
neuvedeno
8
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 8
      ks kuřecí maso stehna
    • 1
      kg brambory
    • 50
      g máslo
    • 250
      g žampiony
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 200
      ml smetana
    • 1
      svazek petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme na tenké plátky. Pekáček vymastíme lžící másla a vložíme do něj brambory. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a přidáme na brambory. Osolíme, opepříme a zalijeme smetanou. Troubu předehřejeme na 200 °C. Stehna očistíme, omyjeme, osušíme a narovnáme do pekáčku na žampiony. Opepříme, osolíme a omastíme máslem. Pečeme asi 50 minut. Upečená stehna posypeme nasekanou petrželkou.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Alex
    Alex |

    21. 1. 2015 08:27

    maslem sem vymazala pekáč skleněný poté brambory na plátky,žampiony,vše sem osoolila opepřila a koření farmářské na brambory ,dále stehna osolena +grilovací koření a vše zalila smetanou a jještě na plátky máslo na kučičku ,200stupnů cca 1hod se to peklo . Závěr? bramobry nasakle smetanou krasně měkke žampiony to samé,hodně sosu takze parada všem doporučuju <3

  • Lenik
    Lenik |

    6. 4. 2013 12:42

    Dnes vyzkoušeno poprvé, naprosto vynikající!!!!! Mňam, ještě teď se oblizuju :-D Smetanu jsem nalila až cca po 15 minutách pečení brambor. Díky za skvělý recept. Určitě ho zase někdy udělám ;-)

  • luciinka25
    luciinka25 |

    20. 12. 2011 10:45

    Bylo to naprosto vynikající, také jsem přidala sýr před koncem a zalila vše smetanou. Dávám za jedna a přidávám do své kuchařky.:-)

  • Nikol
    Nikol |

    27. 6. 2011 12:13

    Už jsem to právě dala do trouby, ale nevím jestli je lepší to nechat propéct zakryté. Dělám to poprvé tak nemám moc zkušeností.

  • Paja Realista
    Paja Realista |

    23. 6. 2011 19:56

    Vážené dámy, tak jsem se do toho receptu pustil a je to VYNIKAJÍCÍ!!! Doporučuji ale malo změnu, sýr přidát plátkovej gruer nebo eidam až 20 min před koncem. Chytí to barvu a chuť. pro otrlé dvě papričky chalapeňos udělají své (spíše pro chlapy: trochu pepře ať se... a podobně). Děkuji a budu to dělat i hostům, dnes jsme si to udělal sám pro sebe. ;-)

  • crazy.girl3
    crazy.girl3 |

    2. 12. 2010 20:07

    Dnes jsem dělala na oběd a málem mi to snědli i s pekáčem, takže netřeba říkat, že to bylo výborné. Jen ty brambory jsem před nalitím smetany trochu solila

  • Tereza76
    Tereza76 |

    20. 11. 2010 15:57

    Delala jsem dneska k obedu - kure polite smetanou je opravdu vynikajici, udela to krupavou kurcicku...jenom ty brambory mi prisly nejake "bez chuti" - pridala jsem i cibuli, cesnek a porad to bylo takove "smetanove" :-)....asi po tretim dosolovani jsem pridala strouhany syr a bylo to dobre.....Priste udelam kureci stehna se smetanou zvlast......ale jinak zajimavy recept!

  • Danka Snášelová
    Danka Snášelová |

    6. 8. 2007 22:08

    Dělám stejný recept již delší dobu. Brambory nekrájím na plátky, ale na malé kousky. Kuřecí stehna ještě posypu tenkými plátky česneku a nastrouhaným sýrem (Eidam 30%). Smetanu liji až na kuře. Bohatě stačí 150 ml. Peču odkryté 60, maximálně 70 minut při teplotě 180 °C. Kuře je krásně propečené a má křupavou, zlatavou kůrčičku.

  • Bel
    Bel |

    6. 8. 2007 08:43

    Udělala jsem to přesně podle receptu a bylo to výborné. Mně se to peklo asi 1h 10min.

  • Anonym
    Anonym |

    28. 2. 2007 09:38

    Dal sem bílý pepř a doporucuji pridat cibuli. Jinak je to opravdu vyborny!!

  • Sašenka
    Sašenka |

    19. 2. 2007 09:40

    Bylo to super a jednoduché, jen se to peče tak 2 hodinky a ne asi 50 minut, takže s tím počítejte.

  • Denisa
    Denisa |

    13. 7. 2006 11:01

    Právě to budu dávat do trouby použila jsem smetanu na vaření a myslím,že to bude vynikající!!!

  • Jana
    Jana |

    25. 3. 2006 02:00

    Já znám jiný recept-brambory oloupat,nakrájet na větší kousky,ve vymazané zapékací skleněné míse osolit a promíchat.Na brambory vrstvu hrubě strouhaného eidamu asi 20 dkg.Nahoru dám opečená kuřecí stehna,hojně posypaná grilovacím kořením.Zaliju jednou smetanou nebo šlehačkou,přiklopím poklicí a peču bez podlévání asi 45 min.Těsně před koncem pečení tak na 10 min odklopím víko.Je to neskutečně dobré,zvlášť brambory.

  • marcela
    marcela |

    21. 3. 2006 11:48

    Jedlo je naozaj vynikajúce, určite zaradíme medzi oblúbené.

  • werich
    werich |

    16. 1. 2005 17:54

    Jednoduchy a vyborny!

  • Naty
    Naty |

    29. 3. 2004 17:25

    je to lepší když přidáte k bramborám a žampionům ještě rajčata a lusky.Pak je to úžasný!!!