Autor:

Kuřecí stehna na bramborách

Střední
Porce: 8
Ingredience
Kuřecí maso
stehna
8 ks
Brambory 1 kg
Máslo 50 g
Žampiony 250 g
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Smetana 200 ml
Petrželka 1 svazek
Kuřecí stehna na bramborách

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme na tenké plátky. Pekáček vymastíme lžící másla a vložíme do něj brambory. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a přidáme na brambory. Osolíme, opepříme a zalijeme smetanou. Troubu předehřejeme na 200 °C. Stehna očistíme, omyjeme, osušíme a narovnáme do pekáčku na žampiony. Opepříme, osolíme a omastíme máslem. Pečeme asi 50 minut. Upečená stehna posypeme nasekanou petrželkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 33 x
1
4.82 33 5 1
Salát s opečeným chlebem a kapary Víkendové grilovací menu Články z

Komentáře k receptu: Kuřecí stehna na bramborách

Komentáře

  1. Alex   21.01.2015 | 8:27 | reagovat |

    maslem sem vymazala pekáč skleněný poté brambory na plátky,žampiony,vše sem osoolila opepřila a koření farmářské na brambory ,dále stehna osolena +grilovací koření a vše zalila smetanou a jještě na plátky máslo na kučičku ,200stupnů cca 1hod se to peklo .
    Závěr? bramobry nasakle smetanou krasně měkke žampiony to samé,hodně sosu takze parada všem doporučuju <3

  2. Lenik   06.04.2013 | 12:42 | reagovat |

    Dnes vyzkoušeno poprvé, naprosto vynikající!!!!! Mňam, ještě teď se oblizuju :-D Smetanu jsem nalila až cca po 15 minutách pečení brambor. Díky za skvělý recept. Určitě ho zase někdy udělám ;-)

  3. luciinka25   20.12.2011 | 10:45 | reagovat |

    Bylo to naprosto vynikající, také jsem přidala sýr před koncem a zalila vše smetanou. Dávám za jedna a přidávám do své kuchařky.:-)

  4. Nikol   27.06.2011 | 12:13 | reagovat |

    Už jsem to právě dala do trouby, ale nevím jestli je lepší to nechat propéct zakryté. Dělám to poprvé tak nemám moc zkušeností.

  5. Paja Realista   23.06.2011 | 19:56 | reagovat |

    Vážené dámy, tak jsem se do toho receptu pustil a je to VYNIKAJÍCÍ!!! Doporučuji ale malo změnu, sýr přidát plátkovej gruer nebo eidam až 20 min před koncem. Chytí to barvu a chuť. pro otrlé dvě papričky chalapeňos udělají své (spíše pro chlapy: trochu pepře ať se... a podobně). Děkuji a budu to dělat i hostům, dnes jsme si to udělal sám pro sebe. ;-)

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web