Autor:

Kuřecí stehna na bramborách

Střední
Porce: 8
Ingredience
Kuřecí maso
stehna
8 ks
Brambory 1 kg
Máslo 50 g
Žampiony 250 g
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Smetana 200 ml
Petrželka 1 svazek
Kuřecí stehna na bramborách

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme na tenké plátky. Pekáček vymastíme lžící másla a vložíme do něj brambory. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a přidáme na brambory. Osolíme, opepříme a zalijeme smetanou. Troubu předehřejeme na 200 °C. Stehna očistíme, omyjeme, osušíme a narovnáme do pekáčku na žampiony. Opepříme, osolíme a omastíme máslem. Pečeme asi 50 minut. Upečená stehna posypeme nasekanou petrželkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 44 x
1-
4.75 44 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 44x)
Panenka plněná gorgonzolou Vepřové hodování Články z

Komentáře k receptu: Kuřecí stehna na bramborách

Komentáře

  1. Alex   21.01.2015 | 8:27 | reagovat | závadný

    maslem sem vymazala pekáč skleněný poté brambory na plátky,žampiony,vše sem osoolila opepřila a koření farmářské na brambory ,dále stehna osolena +grilovací koření a vše zalila smetanou a jještě na plátky máslo na kučičku ,200stupnů cca 1hod se to peklo .
    Závěr? bramobry nasakle smetanou krasně měkke žampiony to samé,hodně sosu takze parada všem doporučuju <3

  2. Lenik   06.04.2013 | 12:42 | reagovat | závadný

    Dnes vyzkoušeno poprvé, naprosto vynikající!!!!! Mňam, ještě teď se oblizuju :-D Smetanu jsem nalila až cca po 15 minutách pečení brambor. Díky za skvělý recept. Určitě ho zase někdy udělám ;-)

  3. luciinka25   20.12.2011 | 10:45 | reagovat | závadný

    Bylo to naprosto vynikající, také jsem přidala sýr před koncem a zalila vše smetanou. Dávám za jedna a přidávám do své kuchařky.:-)

  4. Nikol   27.06.2011 | 12:13 | reagovat | závadný

    Už jsem to právě dala do trouby, ale nevím jestli je lepší to nechat propéct zakryté. Dělám to poprvé tak nemám moc zkušeností.

  5. Paja Realista   23.06.2011 | 19:56 | reagovat | závadný

    Vážené dámy, tak jsem se do toho receptu pustil a je to VYNIKAJÍCÍ!!! Doporučuji ale malo změnu, sýr přidát plátkovej gruer nebo eidam až 20 min před koncem. Chytí to barvu a chuť. pro otrlé dvě papričky chalapeňos udělají své (spíše pro chlapy: trochu pepře ať se... a podobně). Děkuji a budu to dělat i hostům, dnes jsme si to udělal sám pro sebe. ;-)

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde? Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web