Masový nákyp po španělsku s rajčaty s sýrem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks cibule
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      svazek petrželka
    • 2
      svazek bazalka
    • 1
      lžíce máslo
    • 2
      ks houska tvrdá
    • 600
      g mleté maso - hovězí
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžíce tymián
    • sůl
    • pepř mletý
    • 350
      g rajčata
    • 150
      g eidam sýr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupeme cibuli s česnekem a obojí pokrájíme. Opereme bylinky a jemně je osušíme. Otrháme lístky petrželky a z jednoho svazku bazalky a jemně je nasekáme. V pánvi ropustíme máslo a osmahneme na něm cibuli s česnekem. Rozpálíme troubu na 200 °C.
2
Maso smísíme s rozmočenou houskou, cibulkou, česnekem, bylinkami, vejcem a kořením. Masovou směsí naplníme kulatou zapékací formu a pečeme asi 20 minut. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rozložíme je na masový nákyp a posypeme jemně nastrouhaným sýrem. Vrátíme opět do trouby a zapékáme dokud se sýr neroztaví.
Zařazení: Maso Mleté
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • MartikK
    MartikK |

    30. 1. 2011 12:55

    Výborné, i když jsem trošku změnila směs přidaného koření, protože jsem neměla čerstvé bylinky (přidána bazalka, tymián, oregáno).