Vrstvený masový bochník

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g mleté maso míchané
    • 1
      ks rohlík
    • 3
      ks vejce
    • 100
      ml mléko
    • 100
      g eidam sýr nebo moravský bochník
    • 200
      g tvaroh
    • 1
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • sůl
    • petrželová nať
    • 2
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rohlík namočíme v mléce, vymačkáme a smícháme s masem, 2 vejci a strouhaným sýrem. Osolíme, opepříme a dobře promícháme s prolisovaným česnekem. Tvaroh smícháme s 1 vejcem, osolíme, pikantněji opepříme a vmícháme sekanou nať. Můžeme dochutit i vegetou. Chlebíčkovou formu vymažeme, vysypeme strouhankou a rozložíme do ní polovinu masové hmoty. Na ni navrstvíme tvarohovou hmotu a potom druhou polovinu masové hmoty. Navrch položíme vločky másla. Pečeme v troubě asi 1 hodinu. Necháme asi 10 minut prochladnout, potom vyklopíme a krájíme na 2 cm silné plátky.
2
Podáváme s bramborovou kaší a kečupem, příp. zeleninovým salátem.
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    6. 2. 2007 07:11

    Dávam tvaroh v krabičke, ale u nás je dostať aj tvaroh jemný a pevný. U vás sú tvarohy iné. U vás by som použila tvaroh jemnejší, balený v kocke ako maslo.

  • Magda
    Magda |

    5. 2. 2007 09:56

    Dáváte spíš tvaroh v krabičce - který je jemnější ale ridčí nebo v alobalu, který je hrudkovitější , ale pevnější?

  • englicka marketa
    englicka marketa |

    28. 1. 2007 17:01

    od oběda mi zbylo jak mleté tak strouhaný sýr,udělala jsem k véče jen tak z chlebem a okurkou a nezbylo nic!!moc dobré hlavně s tím tvarohem!!!dávám jasnou jedničku:o))

  • Šárka
    Šárka |

    26. 1. 2007 17:30

    tak jsem to vyzkoušela a povedlo se.Opravdu, tvaroh je uprostřed a vše krásně drží pohromadě a hlavně je to moc dobré.

  • Šárka
    Šárka |

    25. 1. 2007 17:34

    Děkuji,vyzkouším.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    25. 1. 2007 14:18

    Tvarohová vrstva zostane kompaktná, v strede vo vrstve.

  • Šárka
    Šárka |

    25. 1. 2007 10:41

    Vrstva tvarohu zůstane kompaktní a nebo se propustí ( vsaje) do masové hmoty?Děkuji za vysvětlení.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    24. 1. 2007 13:09

    Pred koncom pečenia pichnite špilkou do mäsa, uvidíte tak, či je už prepečené.

  • Pastis Petite
    Pastis Petite |

    24. 1. 2007 12:00

    Vynikající nápad! O weekendu přijede "hladová" švagrová z Brna, tak mám co vařit.

  • englicka market
    englicka market |

    24. 1. 2007 11:30

    teda Terezko:o)))kdy já to jenom uvařim:o))musí to být dobrota:o)))