Hrnečkové knedlíky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Remkova Jana

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g hrubá mouka
    • 2
      ks houska
    • 80
      g uzené maso nebo Uzenina
    • 2,5
      dl mléko
    • 1
      žloutek
    • 2
      bílek
    • sůl
    • máslo na vymazání hrníčků
    • alobal

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozšleháme mléko se žloutkem, osolíme, přidáme housky nakrájené na kostičky, mouku, tuhý sníh z bílků a kostičky uzeniny.
2
Směsí naplníme máslem vymazané a raději i vysypané moukou hrnečky, (měly by být asi tři) tak do 2/3, přikryjeme alobalem, zavážeme a vaříme ve vodní lázni asi 30 minut.
Zařazení: Přílohy Knedlíky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Lucka H.
    Lucka H. |

    25. 1. 2009 13:13

    Vyzkoušla jsem a výsledek byl vynikající, hodonotím 1!!

  • Majka Rončáková
    Majka Rončáková |

    25. 6. 2008 14:25

    S tou uzeninou by to mohla být příloha ke špenátu

  • Marie Fikarova
    Marie Fikarova |

    20. 6. 2008 08:50

    Také tyto knedlíky dělám. Hrnečky plním těstem trošku přes polovinu a pak v hrnci ve vodní lázni zakrývám pečícím papírem.Při tomto množství těsta jsou pak akorát na výšku hrnečku. Zatím jsem s nimi neměla při vaření žádný problém. Používám je jako přílohu k pečeným masům a nebo i samostatně jen s kysaným zelím. Skvělé, hodnotím 1. Marie

  • Ladislav Dorazin
    Ladislav Dorazin |

    19. 6. 2008 20:20

    Tak tyhle knedlíky znám,to je opravdu moc dobrá věc,akorát jsem ten recept nikdy neviděl s uzeninou a pak bych se musel zamyslet,k čemu by se hodily.Ale určitě bych na něco přišel.Jen bych já doporučil,nevím,ten alobal na ty hrníčky?Ty knedle povyrostou a pak co?Já na ně nedávám nic,hrnec přikryju poklicí,pod kterou dám ubrousky,nebo útěrku,aby voda nekapala na knedlíky.U toho alobalu by musela bý nějaká vůle,aby knedle vyrostly,ne?