Indiánky II.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 4
      ks vejce
    • 2
      lžíce horká voda
    • 50
      g cukr krupice
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 100
      g hladká mouka
  • Krém
    • 8
      ks bílek
    • 100
      g moučkový cukr
    • 200
      g cukr krupice
  • Poleva
    • kakaová poleva Tuková
    • bílá čokoládová poleva Tuková
    • potravinářské barvivo Červené

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z bílků a krupicového curku připravíme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s horkou vodou do pěny. Ušlehané bílky zlehka propojíme se žloutky a přidáme mouku a solamyl. Těsto dáváme na plech s pečícím papírem pomocí lžíce (3/4 lžíce), protože je těsto řidčí. Piškoty pečeme v pootevřené troubě (180 °C) asi 15 minut. Bílky šleháme s polovinou krupicového cukru asi 5 minut ve vodní lázni. Poté je vyjmeme a se zbylým cukrem je vyšleháme do velmi tuhé konzistence. Zlehka zapracujeme moučkový cukr. Krém přendáme do cukrářského sáčku, na stříkáme na piškoty a při pokojové teplotě necháme zaschnout.´
2
Tukové polevy (nebo obyč. poleva + 100% tuk) rozehřejeme, bílou polevu obarvíme do růžova (poleva by měla být hodně řídká). Indiánky opatrně ponoříme do polevy a v chladu necháme zatuhnout.
Zařazení: Moučníky Zákusky

Komentáře k receptu

  • Hela -
    Hela - |

    29. 2. 2008 09:41

    Pokud vám záleží na tvaru piškotků nebo si chcete ušetřit spoustu nervů, upečte z těsta plát piškotu a vykrajovátkem vykrojte kolečka. Pokud lejete lžící na plech hromádky, málokdy jse vám upečou do vámi požadovaného tvaru nehledě na to, že okraje zhnědnou, jsou křehké atd.