Autor:

Dalamánky II.

Střední
Ingredience
Hladká mouka 1/2 kg
Vlažná voda 3 dl
Droždí 1 kostka
Cukr 1,5 lžička
Sůl 1,5 lžička
Kmín 1,5 lžička
Ocet 1 lžíce
Debrecínské párky
na naplnění
 
Dalamánky II.

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Pečivo

Ze všech ingrediencí uděláme husté těsto a dáme vykynout. Pak vytvoříme 25 bochánků, do kterých vložíme asi 8 cm párek a vytvarujeme dalamánky. Položíme na pečící papír na plech, do jehož středu dáme šálek s vodou a dalamánky potřeme vodou se solí a posypeme kmínem.
Pečeme 10 - 15 min při 250 °C a pak dopékáme asi 20 min. při 180 °C.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Beránek naslano i nasladko Články z

Komentáře k receptu: Dalamánky II.

Komentáře

  1. Yvča   06.03.2011 | 18:52 | reagovat |

    Dalamánky jsou křupavé no prostě skvělé. Vyzkoušela jsem a dávám 1 :-) ;-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové nebo zapečené Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové nebo zapečené
Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone
Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web