Dalamánky II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ňulinka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg hladká mouka
    • 3
      dl vlažná voda
    • 0,5
      kostka droždí
    • 1,5
      lžička cukr
    • 1,5
      lžička sůl
    • 1,5
      lžička kmín
    • 1
      lžíce ocet
    • debrecínské párky na naplnění

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ze všech ingrediencí uděláme husté těsto a dáme vykynout. Pak vytvoříme 25 bochánků, do kterých vložíme asi 8 cm párek a vytvarujeme dalamánky. Položíme na pečící papír na plech, do jehož středu dáme šálek s vodou a dalamánky potřeme vodou se solí a posypeme kmínem.
2
Pečeme 10 - 15 min při 250 °C a pak dopékáme asi 20 min. při 180 °C.
Zařazení: Pokrmy Pečivo

Komentáře k receptu

  • carramba66
    carramba66 |

    20. 3. 2017 15:36

    Dobrý den, svoje recepty můžete upravit sama, když se přihlásíte, vpravo nahoře kliknete na "Moje recepty" a pak kliknete na ikonku tužky vedle názvu receptu, který chcete upravit. Můžete změnit název, dopsat nebo odstranit ingredience, cokoli co potřebujete. Po schválení bude recept hned vydán opravený.

  • Xmanka
    Xmanka |

    18. 3. 2017 15:20

    Skvělý bez droždí? Ani v postupu není tak jak nakynuly a byly křupavý? Hustý!

  • Ňulinka
    Ňulinka |

    18. 3. 2017 13:42

    Chybí tam půl kostky droždí,psala jsem,není opraveno :-(

  • Yvča
    Yvča |

    6. 3. 2011 18:52

    Dalamánky jsou křupavé no prostě skvělé. Vyzkoušela jsem a dávám 1 :-) ;-)