Autor:

Adžika rýže - zeleninové rizoto

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Rýže 300 g
Cibule
větší
1 ks
Olej
nebo máslo
 
Slovenská paprika
(bílá)
2 ks
Mrkev
cca 100 gramů,
1 ks
Rajčata oloupaná
cca 200 gramů,
2 ks
Čerstvé žampiony
nebo sterilované
80 g
Rajský protlak
malá
1 plechovka
Cuketa
mladá, cca
150 g
Koření - Adžika
1,5 -
2 lžíce
Sůl  
Pepř mletý  
Zeleninový vývar
dle potřeby, cca
600 ml
Máslo 30 g
Adžika rýže - zeleninové rizoto

Postup přípravy:

Na oleji nebo másle osmažíme v kastrolu s širokým dnem dosklovata cibuli, pak přidáme osmažit pokrájenou očištěnou cuketu, papriky, mrkev a žampiony. Nakonec přidáme protlak a pokrájená rajčata, Adžika koření a promícháme.
Přisypeme rýži a vše zalijeme asi půllitrem vývaru. Vaříme do změknutí rýže, během vaření občas promícháme od dna a dle potřeby přidáváme vývar.
Pokud jsme měli hodně kyselý protlak, můžeme přidat mimo jiného i trošku cukru. Je-li třeba, ještě dosolíme, opepříme.
Až bude rýže uvařená, kastrol odstavíme, přidáme máslo a to necháme rozpustit v horké rýži již bez vaření.
Rizoto podáváme dozdobené pikantnějším sýrem, například hoblinkami parmazánu, nebo strouhaným čedarem nebo ementálem... Lze použít i jako rýžovo-zeleninovou přílohu k přírodnímu plátku kuřecího nebo vepřového masa.

Pokud nejsme příznivci Adžika koření, můžeme ho nahradit čubricou nebo kari kořením.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 14 x
1
4.93 14 5 1
Květáková polévka s parmazánem Co dát na víkendový stůl? Články z

Komentáře k receptu: Adžika rýže - zeleninové rizoto

Komentáře

  1. Lucie   01.11.2016 | 10:55 | reagovat |

    Právě jsem dovařila a výsledek je skvělý <3 . Bohužel jsem neměla ani víno, ani vývar, ale nevadí to, pochutnala jsem si.

  2. Hany   02.06.2016 | 21:55 | reagovat |

    Skvělá večeře <3 nezbylo abi zrnko rýže!!

  3. Zdena Hodná   05.05.2016 | 18:09 | reagovat |

    Žampióny, rajský a všechno okolo obsahuje vodu a je napsané přidáváme vývar a tak prostě přiléváme vývar až je to akorát.

  4. girlska   05.05.2016 | 16:25 | reagovat |

    Bylo do celkem dobré, jen nechápu, jak jste vařili tu rýži? Já tam přilévala další a další deci vody a stejně se mi to připalovalo :-\

  5. Zdena Hodná   16.03.2016 | 17:50 | reagovat |

    Bylo to výborné, moc děkuji za recept.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Trendy v barvách a účesech pro rok 2017: Inspirujte se celebritami Trendy v barvách a účesech pro rok 2017: Inspirujte se celebritami
Jaká je nejoblíbenější poloha při sexu: Máte ji rádi taky? Jaká je nejoblíbenější poloha při sexu: Máte ji rádi taky?
Retro fotografie: Podívejte se, co se v minulém století nosilo na horách Retro fotografie: Podívejte se, co se v minulém století nosilo na horách
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web