Pečivo - Dalamánky se semínky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ariz

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 450
      g polohrubá mouka
    • 150
      g hladká mouka
    • 3
      lžíce ovesné vločky
    • 2
      lžíce slunečnicová semínka
    • 2
      lžíce dýňová semínka
    • 32
      g droždí
    • 3
      lžička sůl 2-3
    • 400
      ml mléko
    • 2
      lžička ovesné otruby
    • cukr špetka, kvuli kvásku
    • 60
      g ztužený tuk najemno nastrouhaný Omega

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do zadělávací mísy (či domácí pekárny) nasypeme všechny sypké suroviny, promícháme je, do důlku rozdrobíme droždí, přidáme trošku cukru, vlahé mléko, necháme vzejít kvásek a po té do mísy přidáme nastrouhaný ztužený tuk a zbytek vlahého mléka, vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
2
Na vymazaný či pečícím papírem vyložený plech lžící tvarujeme z těsta bochánky, necháme je ještě 10-15 minut kynout a pak je potřené rozšlehaným vejcem a posypané sezamovými semínky vložíme do vyhřáté trouby, kde je zpočátku pečeme při 180 °C (horkovzduch) a po 10 minutách zmírníme teplotu na 160 °C.
3
Doba pečení je 20-30 minut.
Zařazení: Pokrmy Pečivo

Komentáře k receptu

  • LaNicky
    LaNicky |

    19. 11. 2011 16:26

    Trochu jsem si pozměnila druh mouky. Dala jsem hladkou pšeničnou celouzrnnou a hladkou pšeničnou a přidala fotečky :-)) . Pekárnu nemám, takže vlastníma rukama a jde to i tak ;-)