Celozrnná zdravá bábovka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
20 minut
10
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g celozrnná mouka špaldová, pšeničná, žitná (směs)
    • 190
      g fruktopur fruktóza (nebo 250g cukru)
    • 4
      ks vejce
    • 150
      ml řepkový olej nebo jiný oblíbený
    • 150
      ml voda
    • 1
      ks vanilkový cukr ideálně z pravé vanilky
    • 1
      ks prášek do pečiva ideálně bez fosfátů
    • 5
      lžíce hnědý rum
    • 2
      lžíce kakao

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smícháme nejdříve všchny pevné ingredience kromě kakaa a potom do nich vmícháme ty tekuté. Já používám robota na dvojky otáčky.
2
Vymažeme formu máslem a vysypeme (hrubou moukou). Do formy nalejeme větší část těsta. Do zbytku přidáme kakao a nalejeme na světlou část (kdyby to bylo moc tuhé, můžeme přidat lžičku mléka). Vařečkou do těsta pícháme a otáčíme, aby vzniklo mramorování (pozor, nepropíchnout až na dno). Pečeme na 180° cca 45 minut (špeljí průběžně zkoušíme, zda je už hotové). Já to po 15 minutách otáčím, aby byla bábovka rovnoměrně upečená.
3
Dobrou chuť.
Zařazení: Moučníky Bábovky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Skarpa
    Skarpa |

    9. 2. 2017 16:31

    Výborný recept! Udělali jsme ho s přítelkyní a všem moc chutnal. :-)

  • Skarpa
    Skarpa |

    9. 2. 2017 16:31

    Výborný recept! Udělali jsme ho s přítelkyní a všem moc chutnal. :-)

  • rosemari
    rosemari |

    14. 3. 2016 18:35

    vyskúšané dala som melasu 150g :-P :-P :-P :-P :-P veľmi dobrá bábovka