Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 235x
1- 1 5
Autor:

Tradiční italské lasagne

Střední
Ingredience
Těstoviny
na lasagne
12 ks
Boloňská omáčka
Olivový olej 1 lžíce
Cibule 1 ks
Česnek 1 stroužek
Mleté maso - hovězí 500 g
Rajčata 250 g
Rajský protlak 2 lžíce
Červené víno 4 lžíce
Bazalka 1 lžíce
Sůl  
Pepř mletý  
Sýrová omáčka
Máslo 50 g
Hladká mouka 50 g
Mléko 600 ml
Sýr Čedar 125 g
Muškátový oříšek 1/2 lžička
Tradiční italské lasagne

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z těstovin

Boloňská omáčka: Olej, jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek osmažíme do měkka. Vmícháme maso, po zhnědnutí masa přidáme rajčata, rajčatový protlak, víno, bazalku, sůl a pepř. Přivedeme k varu a povaříme na mírném ohni 20-25 minut.
Sýrová omáčka: V hrnci rozpustíme máslo, vmícháme mouku a minutu necháme osmažit. Postupně přidáváme mléko, přivedeme k varu při neustálém míchání, dokud omáčka neztuhne a není jemná. Přidáme muškátový oříšek. Přemístíme omáčku z ohně a vmícháme nastrouhaný sýr. Mícháme dokud se nerozpustí.
Do pekáčku přijde nejprve vrstva boloňské omáčky, na to sýrová omáčka, pak lasagně, vrstvy opakujeme, ukončíme vrstvou boloňské omáčky a sýrové omáčky navrch. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 30-35 minut, do mírného zhnědnutí sýrové omáčky, možno nechat déle, pokud omáčka nezhnědne.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 235x)
Ořechové tyčinky s ledovou polevou Tip na nedělní oběd - kuře s mandlovou nádivkou a ořechové tyčinky Články z

Komentáře k receptu: Tradiční italské lasagne

Komentáře

  1. Evža   03.06.2015 | 11:38 | reagovat | závadný

    je to lasagne né lasagně :-D

  2. Tereza   17.04.2015 | 11:32 | reagovat | závadný

    Lasagne byly moc moc dobré.

  3. roseti   18.03.2015 | 16:01 | reagovat | závadný

    Recept je super, také to dělám podobně, jen do masové směsi (ani bych tomu neříkal omáčka) přidávám lilek, jednu až dvě mrkve a najemno nasytrouhanou bramboru. Pak odděluji vrztvy tak, že mezi masovou směs a bešamel vždy plátek těstovin. No a na závěr místo Čedaru.. jednoznačně parmezán.

  4. katka   04.01.2015 | 15:44 | reagovat | závadný

    úžesný recept!! výborná sýrová omáčka.. nemůžu vynachválit

  5. Simka   08.10.2014 | 9:19 | reagovat | závadný

    Masové omáčky je vždycky málo, proto mezi vrstvy ještě dávám bešamelovou omáčku ( voda, 33% smetana, hl.mouka, sůl, pepř a namačkaný česnek - povařit ). Je to skvělý. Zkuste taky místo mletého masa jen na hrubo nastrouhanou šunku, budou Vám to jíst i děti, co moc nemusí maso, je to lehčí a ne tak mastné. Skvělé jsou špenátové lasagne, které se dají sehnat třeba v Globusu za pár korun.
    Dobrou chuť ;-)

    1. roseti   18.03.2015 | 15:58 | reagovat | závadný

      Místo hovězího masa nastrouhanou šunku.. fuj mě je špatně. Nebude to tak mastné... taky padám ze židle :-).

      Špenátové lasagne - vynikající
      Špenátové lasagne z Globusu... znovu padám ze židle (A to mám globus rád)

    2. petra   20.08.2015 | 11:37 | reagovat | závadný

      tiez sa mi nezda ani ta besamelova omacka s cesnakom a urcite sunka nie je nic copatri do kategorie zdrave ci pre deti, to uz fakt radsej hovadzie.. ale kazdy jak ma rad :D

1 2 3 4 ... 18 ... 35 ... 52 ... 69 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web