Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 224x
1- 1 5
Autor:

Tradiční italské lasagne

Středně obtížné
Ingredience
Těstoviny
na lasagne
12 ks
Boloňská omáčka
Olivový olej 1 lžíce
Cibule 1 ks
Česnek 1 stroužek
Mleté maso - hovězí 500 g
Rajčata 250 g
Rajský protlak 2 lžíce
Červené víno 4 lžíce
Bazalka 1 lžíce
Sůl  
Pepř  
Sýrová omáčka
Máslo 50 g
Hladká mouka 50 g
Mléko 600 ml
Sýr Čedar 125 g
Muškátový oříšek 1/2 lžička
Tradiční italské lasagne

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z těstovin

Boloňská omáčka: Olej, jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek osmažíme do měkka. Vmícháme maso, po zhnědnutí masa přidáme rajčata, rajčatový protlak, víno, bazalku, sůl a pepř. Přivedeme k varu a povaříme na mírném ohni 20-25 minut.
Sýrová omáčka: V hrnci rozpustíme máslo, vmícháme mouku a minutu necháme osmažit. Postupně přidáváme mléko, přivedeme k varu při neustálém míchání, dokud omáčka neztuhne a není jemná. Přidáme muškátový oříšek. Přemístíme omáčku z ohně a vmícháme nastrouhaný sýr. Mícháme dokud se nerozpustí.
Do pekáčku přijde nejprve vrstva boloňské omáčky, na to sýrová omáčka, pak lasagně, vrstvy opakujeme, ukončíme vrstvou boloňské omáčky a sýrové omáčky navrch. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 30-35 minut, do mírného zhnědnutí sýrové omáčky, možno nechat déle, pokud omáčka nezhnědne.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 224x)
Zapečený květák Recept od čtenářky časopisu F.O.O.D.: Zapečený květák Články z

Komentáře k receptu: Tradiční italské lasagne

Komentáře

  1. Dana   09.07.2014 | 19:16 | reagovat | závadný

    Děkuji za recept, naprosto luxusní ;-)

  2. Daja   05.07.2014 | 12:10 | reagovat | závadný

    Zajímalo by mne kolik vrstev udělate já jen dvě masa s tímto množstvím,čekala jsem více :-\

  3. J.   28.04.2014 | 16:57 | reagovat | závadný

    byly výborné :) akorát mi nedržely tvar a byly všude ale to už bude asi chyba jinde :D perfektní recept :)

  4. JITKA   24.03.2014 | 11:57 | reagovat | závadný

    Dělám už po druhé, výborné!

  5. Jana   18.03.2014 | 12:52 | reagovat | závadný

    Právě jsem je dodělala a jsou naprosto luxusní! Ukládám a určitě budu dělat podle tohoto receptu...Díky moc ;-)

1 2 3 4 ... 18 ... 35 ... 51 ... 68 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X