Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 224x
1- 1 5
Autor: Recepty

Tradiční italské lasagne

Středně obtížné
Ingredience
Těstoviny
na lasagne
12 ks
Boloňská omáčka
Olivový olej 1 lžíce
Cibule 1 ks
Česnek 1 stroužek
Mleté maso - hovězí 500 g
Rajčata 250 g
Rajský protlak 2 lžíce
Červené víno 4 lžíce
Bazalka 1 lžíce
Sůl  
Pepř  
Sýrová omáčka
Máslo 50 g
Hladká mouka 50 g
Mléko 600 ml
Sýr Čedar 125 g
Muškátový oříšek 1/2 lžička
Tradiční italské lasagne

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z těstovin

Boloňská omáčka: Olej, jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek osmažíme do měkka. Vmícháme maso, po zhnědnutí masa přidáme rajčata, rajčatový protlak, víno, bazalku, sůl a pepř. Přivedeme k varu a povaříme na mírném ohni 20-25 minut.
Sýrová omáčka: V hrnci rozpustíme máslo, vmícháme mouku a minutu necháme osmažit. Postupně přidáváme mléko, přivedeme k varu při neustálém míchání, dokud omáčka neztuhne a není jemná. Přidáme muškátový oříšek. Přemístíme omáčku z ohně a vmícháme nastrouhaný sýr. Mícháme dokud se nerozpustí.
Do pekáčku přijde nejprve vrstva boloňské omáčky, na to sýrová omáčka, pak lasagně, vrstvy opakujeme, ukončíme vrstvou boloňské omáčky a sýrové omáčky navrch. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 30-35 minut, do mírného zhnědnutí sýrové omáčky, možno nechat déle, pokud omáčka nezhnědne.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 224x)
Slezský bigoš Ty nejlepší recepty z Čech a Moravy Články z

Komentáře k receptu: Tradiční italské lasagne

Komentáře

  1. JITKA   24.03.2014 | 11:57 | reagovat | závadný

    Dělám už po druhé, výborné!

  2. Jana   18.03.2014 | 12:52 | reagovat | závadný

    Právě jsem je dodělala a jsou naprosto luxusní! Ukládám a určitě budu dělat podle tohoto receptu...Díky moc ;-)

  3. Ëlysa   14.02.2014 | 22:46 | reagovat | závadný

    Recept jsem vyzkoušela akorát jsem ho trošku změnila. Místo čedaru jsem dala eidam a ten jsem nastrouhaný dávala i na vrsty omáčky a lasagne jsem dělala z domácího těsta a mému muži to tak velice chutnalo ....měli jsme to k večeři na Valentýna :-)

  4. Přítel   03.01.2014 | 1:22 | reagovat | závadný

    Tak jsme s přítelkyní dělali podle tohoto receptu. Místo Čedaru přišel eidam, ale myslím že to bylo o to lepší. Zapoměli jsme tam dát maso, a musím říct že to bez něj bylo ještě lepší. Takže kdo se po něm moc neutluče, doporučím upéct bez masa.
    Do trouby horkovzdušné to přišlo místo na 30 minut na 50 minut a bylo to skvělé.
    Pekáč asi 30x15cm a bylo to na 5 porcí. V jednom se to vaří blbě, pokud toho chcete dělat více najednou. Doporučuji dělat ve dvou.

  5. simík   09.12.2013 | 14:47 | reagovat | závadný

    Dekuji za skvelý recept, je mi teprve 13 a zvládla jsem ho bez velkých problému. :-) Lasagnebyly trochu méňě rajčatové. :-\ A sýr jsem dala eidam:-) . Bylo to fakt výtecné, doporučuji :-P

1 2 3 4 ... 18 ... 34 ... 51 ... 67 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X