Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 238x
1-
4.65 238 Tradiční italské lasagne 5 1
Autor:

Tradiční italské lasagne

Střední
Ingredience
Těstoviny
na lasagne
12 ks
Boloňská omáčka
Olivový olej 1 lžíce
Cibule 1 ks
Česnek 1 stroužek
Mleté maso - hovězí 500 g
Rajčata 250 g
Rajský protlak 2 lžíce
Červené víno 4 lžíce
Bazalka 1 lžíce
Sůl  
Pepř mletý  
Sýrová omáčka
Máslo 50 g
Hladká mouka 50 g
Mléko 600 ml
Sýr Čedar 125 g
Muškátový oříšek 1/2 lžička
Tradiční italské lasagne

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z těstovin

Boloňská omáčka: Olej, jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek osmažíme do měkka. Vmícháme maso, po zhnědnutí masa přidáme rajčata, rajčatový protlak, víno, bazalku, sůl a pepř. Přivedeme k varu a povaříme na mírném ohni 20-25 minut.
Sýrová omáčka: V hrnci rozpustíme máslo, vmícháme mouku a minutu necháme osmažit. Postupně přidáváme mléko, přivedeme k varu při neustálém míchání, dokud omáčka neztuhne a není jemná. Přidáme muškátový oříšek. Přemístíme omáčku z ohně a vmícháme nastrouhaný sýr. Mícháme dokud se nerozpustí.
Do pekáčku přijde nejprve vrstva boloňské omáčky, na to sýrová omáčka, pak lasagně, vrstvy opakujeme, ukončíme vrstvou boloňské omáčky a sýrové omáčky navrch. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 30-35 minut, do mírného zhnědnutí sýrové omáčky, možno nechat déle, pokud omáčka nezhnědne.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 238x)
Hamburger "smoky dish" Poctivý hamburger krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Tradiční italské lasagne

Komentáře

  1. ElenaJ   15.05.2016 | 17:05 | reagovat | závadný

    Je mi jedno, jestli jsou tradiční nebo ne, hlavně že doma moc chutnaly, takže určitě udělám zase ! :-) Výborný recept, doporučuji! :-)

  2. Martina   08.04.2016 | 18:01 | reagovat | závadný

    Tento recept je výborný, ale k tradičním boloňským lasagním má opravdu daleko. Chybí zeleninový základ, místo sýrové omáčky tam přijde bešamel - už jen ten čedar v tradičním italském receptu =D ...

  3. Tereza   26.11.2015 | 17:55 | reagovat | závadný

    Vyborné, právě jsem dopekla, a chutnají paradne, pritel sporadal pul pekace na posezeni ;-) :-)

  4. Katka   07.11.2015 | 13:11 | reagovat | závadný

    Vynikajuce, akurat som trosku improvizovala podla moznosti v chladnicke...Dala som mlete bravcove, namiesto bazalky tymian, namiesto cedaru parmezan a z pekaca zmizlo vsetko :-P Skvely recept, s velkou moznostou menit a skusat rozne chute ;-)

  5. miska   04.11.2015 | 21:01 | reagovat | závadný

    recept vyzera uzasne tesim sa az ho zajtra vyskusam :-)
    hlavne sa tesim na tu omacku s cheddarom mnam
    a na fotke nezalezi ide o chut..dakujem za recept

1 2 3 4 ... 19 ... 36 ... 54 ... 71 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký horoskop na červenec: Kozorohy čeká lepší kariéra, Ryby bezstarostné léto Velký horoskop na červenec: Kozorohy čeká lepší kariéra, Ryby bezstarostné léto
Dnes by Lady Diana slavila 55. narozeniny! Kdy byla nejkrásnější? Dnes by Lady Diana slavila 55. narozeniny! Kdy byla nejkrásnější?
Jak urychlit léčbu o dovolené Jak urychlit léčbu o dovolené
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web