Autor:

Tradiční italské lasagne

Střední
Ingredience
Těstoviny
na lasagne
12 ks
Boloňská omáčka
Olivový olej 1 lžíce
Cibule 1 ks
Česnek 1 stroužek
Mleté maso - hovězí 500 g
Rajčata 250 g
Rajský protlak 2 lžíce
Červené víno 4 lžíce
Bazalka 1 lžíce
Sůl  
Pepř mletý  
Sýrová omáčka
Máslo 50 g
Hladká mouka 50 g
Mléko 600 ml
Sýr Čedar 125 g
Muškátový oříšek 1/2 lžička
Tradiční italské lasagne

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z těstovin

Boloňská omáčka: Olej, jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek osmažíme do měkka. Vmícháme maso, po zhnědnutí masa přidáme rajčata, rajčatový protlak, víno, bazalku, sůl a pepř. Přivedeme k varu a povaříme na mírném ohni 20-25 minut.
Sýrová omáčka: V hrnci rozpustíme máslo, vmícháme mouku a minutu necháme osmažit. Postupně přidáváme mléko, přivedeme k varu při neustálém míchání, dokud omáčka neztuhne a není jemná. Přidáme muškátový oříšek. Přemístíme omáčku z ohně a vmícháme nastrouhaný sýr. Mícháme dokud se nerozpustí.
Do pekáčku přijde nejprve vrstva boloňské omáčky, na to sýrová omáčka, pak lasagně, vrstvy opakujeme, ukončíme vrstvou boloňské omáčky a sýrové omáčky navrch. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 30-35 minut, do mírného zhnědnutí sýrové omáčky, možno nechat déle, pokud omáčka nezhnědne.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 240 x
1-
4.65 240 5 1
Zelené thajské kari s kuřetem Kapusta? Vezměte ji na milost! Články z

Komentáře k receptu: Tradiční italské lasagne

Komentáře

  1. Fabrizio   29.01.2017 | 10:55 | reagovat |

    Já vždy silim když ctu italské recepty, ale ve skutečnosti jsou české a Ital by se jich ani nedotkl. Jsem původem Ital a má italská babička byla výborná kuchařka. Dělala takovou tu pravou poctivou Italskou kuchyni. Lasagne patřily mezi naše oblíbené. Já se ptám, proč sýr Čedar?? Dává se parmazán!! Rajčatová omáčka musí být jako ragú, tedy zeleninový základ (mrkev, celer, rajčata, cibule) a do toho mleté maso. Sýrová omáčka do lasagni nepatří! Dělá se klasický bešamel. Takže postup je: na dno olivový okej, bešamel, plátky lasagni, ragú, bešamel, parmazán, plátky lasagni, ragú bešamel, parmazán až je poslední bešamel a parmazán. Proč všechno tak komplikujete?? To stejné s Tiramisu a další.

    1. Ivo   18.02.2017 | 16:47 | reagovat |

      Ano.vyskusal som tvoj "italsky" postup a je omnoho chutnejsi :-) O:-)

  2. Jana   03.11.2016 | 8:50 | reagovat |

    Tradiční, netradiční, jsou výborné :-[ , děkuji za recept.

  3. šmakoun   05.09.2016 | 17:53 | reagovat |

    eňo ňůno super grande

  4. ElenaJ   15.05.2016 | 17:05 | reagovat |

    Je mi jedno, jestli jsou tradiční nebo ne, hlavně že doma moc chutnaly, takže určitě udělám zase ! :-) Výborný recept, doporučuji! :-)

  5. Martina   08.04.2016 | 18:01 | reagovat |

    Tento recept je výborný, ale k tradičním boloňským lasagním má opravdu daleko. Chybí zeleninový základ, místo sýrové omáčky tam přijde bešamel - už jen ten čedar v tradičním italském receptu =D ...

1 2 3 4 ... 19 ... 36 ... 54 ... 71 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web