Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 237x
1-
4.65 237 Tradiční italské lasagne 5 1
Autor:

Tradiční italské lasagne

Střední
Ingredience
Těstoviny
na lasagne
12 ks
Boloňská omáčka
Olivový olej 1 lžíce
Cibule 1 ks
Česnek 1 stroužek
Mleté maso - hovězí 500 g
Rajčata 250 g
Rajský protlak 2 lžíce
Červené víno 4 lžíce
Bazalka 1 lžíce
Sůl  
Pepř mletý  
Sýrová omáčka
Máslo 50 g
Hladká mouka 50 g
Mléko 600 ml
Sýr Čedar 125 g
Muškátový oříšek 1/2 lžička
Tradiční italské lasagne

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z těstovin

Boloňská omáčka: Olej, jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek osmažíme do měkka. Vmícháme maso, po zhnědnutí masa přidáme rajčata, rajčatový protlak, víno, bazalku, sůl a pepř. Přivedeme k varu a povaříme na mírném ohni 20-25 minut.
Sýrová omáčka: V hrnci rozpustíme máslo, vmícháme mouku a minutu necháme osmažit. Postupně přidáváme mléko, přivedeme k varu při neustálém míchání, dokud omáčka neztuhne a není jemná. Přidáme muškátový oříšek. Přemístíme omáčku z ohně a vmícháme nastrouhaný sýr. Mícháme dokud se nerozpustí.
Do pekáčku přijde nejprve vrstva boloňské omáčky, na to sýrová omáčka, pak lasagně, vrstvy opakujeme, ukončíme vrstvou boloňské omáčky a sýrové omáčky navrch. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 30-35 minut, do mírného zhnědnutí sýrové omáčky, možno nechat déle, pokud omáčka nezhnědne.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 237x)
Vyrazte na podzimní piknik na kolech! Články z

Komentáře k receptu: Tradiční italské lasagne

Komentáře

  1. Tereza   26.11.2015 | 17:55 | reagovat | závadný

    Vyborné, právě jsem dopekla, a chutnají paradne, pritel sporadal pul pekace na posezeni ;-) :-)

  2. Katka   07.11.2015 | 13:11 | reagovat | závadný

    Vynikajuce, akurat som trosku improvizovala podla moznosti v chladnicke...Dala som mlete bravcove, namiesto bazalky tymian, namiesto cedaru parmezan a z pekaca zmizlo vsetko :-P Skvely recept, s velkou moznostou menit a skusat rozne chute ;-)

  3. miska   04.11.2015 | 21:01 | reagovat | závadný

    recept vyzera uzasne tesim sa az ho zajtra vyskusam :-)
    hlavne sa tesim na tu omacku s cheddarom mnam
    a na fotke nezalezi ide o chut..dakujem za recept

  4. Petra   22.10.2015 | 18:55 | reagovat | závadný

    Zase jeden pan chytrej co všechno ví a všude byl :-| a pořád lepší blbá fotka než kradená vydávaná za vlastní. Kdyby to vyfotily studený tak jim to pohromadě držet bude bez problému. Teda toho tvého, páč zatím se nikomu žaludek nezvedl až teď po tvém komentáři. Není důležitější jestli to lidem chutná?

    1. Kubajs83   23.10.2015 | 13:18 | reagovat | závadný

      Slecno nebo pani Petro, bohuzel vsude jsem nebyl a vsechno taky neznam, takovy clovek na zemi neexistuje. Ale alespon narozdil o vas, vim co tam prijde a co ne. Jidlo se foti jak je naservirovane hned, ne az za hodinu az vychladne, studene ho nikomu na talir servirovat nebudete. Pletete tady totiz jablka s hruskama dohromady. Nevim jak by se vam libilo, kdybych tady napsal recept na tradicni ceskou svickouvou a misto mrkve bych dal rajcata, misto celeru cesnek, a misto petrzele pomeranc. Tak si nejdrive dejte dohromady co tady nekteri vubec pisete a potom se tady o tom bavte.

  5. Kubajs83   22.10.2015 | 18:08 | reagovat | závadný

    Tradiční Italské lasagne, s Anglickým sýrem cheddar :-D O:-) :-D O:-) :-D, do lasagni nepříjde žádná sýrová omáčka ale bešamel. Vypadá to jako by to už někdo jednou jedl, vůbec vám to nedrží. Do ragů neříjde bazalka ale rozmarýn.

    1. Ivan   01.02.2016 | 23:24 | reagovat | závadný

      Na kuchaři ch je prave ceněnou to ze umí improvizované. A každému chutná neco jineho. Do každého jídla patri to, co tomu kterému více chuťové vyhovuje.Tisic lidi tisíc chuti. A kdo si osobu je právo určit, ktera z toho tisíce je ta zaručeně dobra ten by se mel asi nad sebou zamyslet

1 2 3 4 ... 19 ... 36 ... 54 ... 71 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web