Autor:

Tradiční vánoční pudink

Obtížné
Ingredience
Rozinky 350 g
Černý rybíz
sušený - nebo rozinky
350 g
Fíky
sušené, nasekané
150 g
Sušené meruňky 100 g
Koktejlové třešně
přepůlené
75 g
Brandy
na flambování
150 ml
Jablka
nebo kdoule
2 ks
Pomeranč
šťáva a kůra
2 ks
Vejce 6 ks
Strouhanka
čerstvá
250 g
Kandovaná kůra mix citron pomeranč 125 g
Lůj
(vnitřní tuk) - pokrájený
250 g
Muscovado sugar
(přírodní cukr se silnou příchutí melasy ) - neseženete-li, nahraďte přírodním cukrem a přidejte tro
 
Samokypřicí mouka (self-raising flour)
(mouka smíchaná s práškem do pečiva. lze nahradit hladkouk moukou s přidáním prášku do pečiva)
175 g
Pergamenový papír  
Mince 2 ks
Namíchané koření - 1 lžíce
Skořice  
Hřebíček  
Zázvor  
Muškátový oříšek  
Kmín
možno přidat
 
Koriandr  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dezerty

Budete potřebovat 2 1,5 litrové máslem vymazané nádoby na vaření pudinku i s víkem, 2 pečlivě vydrhnuté mince, 2 ks pergamenového papíru - vystřihnuté do tvaru kruhu - velikost aby pokryly vršek pudinku s jedním záhybem ve středu, směřujícím do středu pudinku.

Přes noc namočte všechno sušené ovoce do brandy - nebude zcela potopené, je nutné občas promíchat.

Ve velké míse smíchejte nastrouhaná jablka se šťávou a kůrou z pomerančů, vejci, tukem a strouhankou, potom přidejte koření a nasáklé ovoce. Rozdělte do dvou mís vhodných k vaření pudinku, mince vtlačte do těsta a přikryjte pergamenovým papírem. Uzavřete víkem a vařte nad párou 3 a půl hodiny.

Nechte pudinky vychladit, poté sejměte pergamenový papír, pevně zakryjte potravinovou fólií a uzavřete víkem a skladujte na chladném a suchém místě do Vánoc.

Servírování: vařte nad párou další 3 a půl hodiny, vyklopte z forem, přelijte brandy a zapalte.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Rebarborový koláč s drobenkou Tip na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou Články z

Komentáře k receptu: Tradiční vánoční pudink

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde? Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web