Autor:

Domácí tlačenka

Obtížné
Ingredience
Vepřové maso
z plece, krkovice, kolen
2 kg
Vařené maso
tučné . z hlavy, nebo laloku,...
2 kg
Vepřové nožičky  
Vepřová játra 400 g
Vepřový jazyk 100 g
Vepřové kůže
vařená - získaná při stahování sádla
500 g
Vývar
nemastný
1/2 l
Pepř mletý 10 g
Nové koření
mleté
3 g
Česnek 30 g
Cibule
syrová
50 g
Sůl 80 g
Majoránka  
Domácí tlačenka

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Pro přípravu tlačenky uvaříme maso tak, aby zůstalo poněkud tužší, játra uvaříme doměkka, kůže a nožičky hodně doměkka. Maso vykostíme a necháme vychladnout, maso z hlavy zbavíme ušních chrupavek, vše nakrájíme na kostky o hraně 1-2 cm, vařená játra na kostičky menší. Maso z nožiček, kůži a syrová játra pomeleme, vložíme do velké mísy, zalijeme odmaštěným vývarem, ve kterém jsme rozmíchali koření s trochou soli a dobře promícháme.

Směs plníme do pečlivě vypraného žaludku a papírových obalů, dobře zavážeme, vložíme do vařící polévky nebo vody, přivedeme k varu a propíchneme čistou špejlí (tím je zbavíme vzduchu). Teplotu snížíme na 90 °C a vaříme 2-2 1/2 hodiny.

Uvařenou tlačenku vložíme do studené vody, opláchneme, položíme na vál, téměř vychladlé obrátíme, zatížíme prkénkem a necháme zcela vychladnout.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
2
3.89 9 5 1
Muffiny z mletého krůtího masa s kaší Mleté maso v hlavní roli Články z

Komentáře k receptu: Domácí tlačenka

Komentáře

  1. Franta   28.11.2016 | 2:39 | reagovat |

    já cibuli nedávám jelikoš se tlačenka brzo kazí ,ale bez jater to není ono. A cibuli si dám na tlačenku
    až na talíři a zakapu octem atoje ta pravá mňamka.

  2. Věra   17.06.2015 | 22:17 | reagovat |

    Su řeznice a játra se dávají

  3. moravak   10.03.2015 | 18:44 | reagovat |

    Játra se tam nikdy nedávají a klidně se zeptejte jakéhokoliv řezníka

    1. Jarda   11.07.2015 | 10:51 | reagovat |

      Nepište že játra se nikdy nedávají.Jsou tací co si játra do tlačenky přidají a tací co ne.Já játra v tlačence nepreferuji ale soused si neumí tlačenku bez jater představit.Holt každý máme jiné chute.

  4. Pavel   06.08.2011 | 23:44 | reagovat |

    Játra jsou v tlačence dobrá, ale v tlačence na rychlou konzumaci, po krátké době zhořknou, cibule zase sládne, proto je tam nedávám. Směs povařím v hrnci a hned ještě horké sáčkuju do umělých střev, chce to azbestové prsty, ale tlačenka vydrží.

    1. kodkar   09.11.2012 | 12:14 | reagovat |

      Cibule do vody v které se maso vaří, a játra ani po půl roce z mrazáku nejsou hořké.Tlačenka stále dobrá.

      1. xakru   10.12.2015 | 12:01 | reagovat |

        Tlačenka z mrazáku bude hnusná vždy. Ať s játry nebo bez nich. :-)

  5. recepty73   04.04.2011 | 13:59 | reagovat |

    ... :-* :-D - s octem a cibulí :-P !

    1. Simča S.   04.04.2011 | 14:03 | reagovat |

      No však to vidíš na fotce, ne? Cibulka posypaná a ocet vpravo v tom "džbánečku". Kurnik, jen to píšu a slintám, jak Pavlovův pokusný pes...... :-P :-P :-P

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web