Autor:

Domácí tlačenka

Obtížné
Ingredience
Vepřové maso
z plece, krkovice, kolen
2 kg
Vařené maso
tučné . z hlavy, nebo laloku,...
2 kg
Vepřové nožičky  
Vepřová játra 400 g
Vepřový jazyk 100 g
Vepřové kůže
vařená - získaná při stahování sádla
500 g
Vývar
nemastný
1/2 l
Pepř mletý 10 g
Nové koření
mleté
3 g
Česnek 30 g
Cibule
syrová
50 g
Sůl 80 g
Majoránka  
Domácí tlačenka

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Pro přípravu tlačenky uvaříme maso tak, aby zůstalo poněkud tužší, játra uvaříme doměkka, kůže a nožičky hodně doměkka. Maso vykostíme a necháme vychladnout, maso z hlavy zbavíme ušních chrupavek, vše nakrájíme na kostky o hraně 1-2 cm, vařená játra na kostičky menší. Maso z nožiček, kůži a syrová játra pomeleme, vložíme do velké mísy, zalijeme odmaštěným vývarem, ve kterém jsme rozmíchali koření s trochou soli a dobře promícháme.

Směs plníme do pečlivě vypraného žaludku a papírových obalů, dobře zavážeme, vložíme do vařící polévky nebo vody, přivedeme k varu a propíchneme čistou špejlí (tím je zbavíme vzduchu). Teplotu snížíme na 90 °C a vaříme 2-2 1/2 hodiny.

Uvařenou tlačenku vložíme do studené vody, opláchneme, položíme na vál, téměř vychladlé obrátíme, zatížíme prkénkem a necháme zcela vychladnout.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 20 x
2-
3.8 20 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2- (hodnoceno 20x)
Vepřová panenka s houbami a jablky Večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Domácí tlačenka

Komentáře

  1. Franta   28.11.2016 | 2:39 | reagovat | závadný

    já cibuli nedávám jelikoš se tlačenka brzo kazí ,ale bez jater to není ono. A cibuli si dám na tlačenku
    až na talíři a zakapu octem atoje ta pravá mňamka.

  2. Věra   17.06.2015 | 22:17 | reagovat | závadný

    Su řeznice a játra se dávají

  3. moravak   10.03.2015 | 18:44 | reagovat | závadný

    Játra se tam nikdy nedávají a klidně se zeptejte jakéhokoliv řezníka

    1. Jarda   11.07.2015 | 10:51 | reagovat | závadný

      Nepište že játra se nikdy nedávají.Jsou tací co si játra do tlačenky přidají a tací co ne.Já játra v tlačence nepreferuji ale soused si neumí tlačenku bez jater představit.Holt každý máme jiné chute.

  4. Pavel   06.08.2011 | 23:44 | reagovat | závadný

    Játra jsou v tlačence dobrá, ale v tlačence na rychlou konzumaci, po krátké době zhořknou, cibule zase sládne, proto je tam nedávám. Směs povařím v hrnci a hned ještě horké sáčkuju do umělých střev, chce to azbestové prsty, ale tlačenka vydrží.

    1. kodkar   09.11.2012 | 12:14 | reagovat | závadný

      Cibule do vody v které se maso vaří, a játra ani po půl roce z mrazáku nejsou hořké.Tlačenka stále dobrá.

      1. xakru   10.12.2015 | 12:01 | reagovat | závadný

        Tlačenka z mrazáku bude hnusná vždy. Ať s játry nebo bez nich. :-)

  5. recepty73   04.04.2011 | 13:59 | reagovat | závadný

    ... :-* :-D - s octem a cibulí :-P !

    1. Simča S.   04.04.2011 | 14:03 | reagovat | závadný

      No však to vidíš na fotce, ne? Cibulka posypaná a ocet vpravo v tom "džbánečku". Kurnik, jen to píšu a slintám, jak Pavlovův pokusný pes...... :-P :-P :-P

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web