Domácí tortellini s chřestem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
75 minut
4
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na těsto zpracujte:
    • 75
      g hladká mouka
    • 75
      g krupice
    • 1
      ks vejce
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      špetka sůl
  • Na dokončení
    • 200
      g uzené maso
    • 3
      ks šalotka
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžíce hořčice medová
    • 1
      lžíce parmazán strouhaný
    • pomerančová kůra nastrouhaná, v bio kvalitě nebo pečlivě omytá
    • pepř mletý černý
    • 1
      ks bílek
    • 1,5
      kg bílý chřest
    • citronová šťáva z jednoho citronu
    • 1
      špetka cukr
    • 20
      g máslo
    • řeřicha 3 růžice řeřichy potočnice nebo polníčku
    • 200
      ml smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Přikryté těsto nechte hodinu v chladu odpočívat. Uzené maso a oloupanou šalotku nakrájejte nadrobno. Polovinu cibulky osmažte v rozehřátém oleji, vmíchejte uzené, stáhněte z ohně a vmíchejte hořčici, parmazán, pomerančovou kůru a pepř.
2
Nechte vychladnout. Těsto rozválejte na moukou poprášené pracovní ploše na obdélník o rozměrech asi 40 x 40 cm. Rozkrojte na čtyři díly a ještě jednou na čtyři. Naneste trochu náplně, po diagonále přeložte a okraje stiskněte dobře k sobě. Vytvořte stočením a povytažením okrajů tvar tortellini. Očištěný chřest povařte ve vodě s citronovou šťávou a cukrem 10 až 12 minut.
3
Nechte na teple v troubě, vývar uveďte do varu a povařte v něm 3 až 4 minuty tortellini. Na másle osmažte zbylou cibulku a rozmixujte ji s bylinkami, smetanou a 3 lžícemi vývaru z chřestu na omáčku. Dochuťte a podávejte k tortellini a chřestu.

Komentáře k receptu

  • ewa
    ewa |

    14. 12. 2012 09:54

    Tím že čtvereček těsta naplníte a zavřete, získáte trojúhelník, který jednoduše obtočíte kolem prstu, alespoň já je tak dělám. Zbývající prázdný cípek se sám ohne nahoru nebo dolů, takže získáte tento tvar.

  • nik
    nik |

    6. 10. 2011 22:36

    chci se zeptat, když si je udělám "do foroty" můžu je zamrazit? nebo jak je skladuji? vůbec jak mohu skladovat domácí těstoviny? pouze mražením? nebo? moc děkuji za odpověď O:-)

  • pippiva
    pippiva |

    16. 6. 2011 16:38

    Ja osobne tortellini nedelam, jedine, ze bych zkusila odchytit tchyni pri tvoreni... A-ne-bo se do nich pustim a postup dodam. Tezke to neni, spis je potreba casu a ten mi zooooooufale schazi. :-\ ;-)

  • Simča S.
    Simča S. |

    14. 6. 2011 23:22

    Přiznám se, že bych uvítala názorný postup, jak se tvarují torteliny. Skutečně nevím, jak ze čtverečků vznikne to, co je na obrázku....