Jemné lívance z acidofilního mléka - bez vajec

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
1
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      ml podmáslí , acidofilní mléko nebo kefír
    • 100
      g polohrubá mouka dle hustoty těsta, cca
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • sůl - špetka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • olej na smažení
  • Dále dle chuti
    • skořice
    • čerstvé ovoce - jablka, hrušky, borůvky, švestky...
    • marmeláda nebo džem
    • zakysaná smetana nebo jogurt....

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mléko rozmícháme s cukrem, solí, moukou a kypřidlem na hladké hustější těstíčko, které můžeme ochutit například skořicí, kokosem, kousky pokrájeného ovoce... Množství mouky se liší podle hustoty (tučnosti) kyselého mléka. V ingrediencích chybí acidofilní mléko, tak jsem uvedl podmáslí i kefír, ale v podstatě jsou to všechno kyselá mléka, která dodají lívanečkům jemnost.
2
Těsto necháme krátce (stačí 10 minut a někdy ani na to není čas :-)) odstát a pak naběračkou lijeme těsto do rozpáleného lívanečníku nebo na pánev s trochou oleje. Smažíme z obou stran dozlatova, necháme na ubrousku odsát přebytečný tuk. Podáváme s marmeládou, ochucenou smetanou, čerstvým ovocem, kopečkem zmrzliny...

Komentáře k receptu

  • Terka
    Terka |

    30. 4. 2017 08:39

    Vůbec nejsou špatný, spíš naopak. Se skořicí a cukrem je to úplná lahoda !

  • Terka
    Terka |

    30. 4. 2017 08:39

    Vůbec nejsou špatný, spíš naopak. Se skořicí a cukrem je to úplná lahoda !

  • Terka
    Terka |

    30. 4. 2017 08:39

    Vůbec nejsou špatný, spíš naopak. Se skořicí a cukrem je to úplná lahoda !

  • Mára
    Mára |

    11. 11. 2016 17:01

    Byly výborný!!!!!!!! :-))

  • Oli
    Oli |

    1. 9. 2015 19:19

    Dělala jsem je z celého podmáslí,obalovala skořicovým cukrem a byly úžasně jemňounké.Děkuji.