Autor:

Slavnostní zapečené tortellini

Obtížné
Porce: 6
Ingredience
Tortellini 500 g
Uzený sýr
tvrdy
200 g
Strouhaný parmazán  
Bazalka
cerstva,nekolik listku
 
Omacka
Mleté maso - vepřové 200 g
Nakládaná loupaná rajčata
i se stavou
800 g
Cibule 1 ks
Mrkev 1 ks
Řapíkatý celer
1 rapik
1 ks
Česnek 1 stroužek
Olivový olej  
Besamel
Mléko 500 ml
Hladká mouka 50 g
Olivový olej 30 ml
Testo
Polohrubá mouka 300 g
Máslo 150 g
Voda
studena voda
90 ml
Sůl 1 lžička
Slavnostní zapečené tortellini

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Z těstovin, Vepřové

Tortellini uvaříme v osolené vodě jen na půl (mají-li se vařit 10 minut, vaříme 5 minut), slijeme, propláchneme studenou vodou a v míse smíchame se lžící olivového oleje. Přidáme 3/4 omáčky, sýr nakrájený na kostky, 3 vrchovaté lžíce parmezánu, lístky bazalky a promícháme. Těsto vyválíme a přeneseme do vymazané a vysypané dortové otevírací formy (těsto můžeme vyválet na pečícím papíru a takto přenést do nevymazané formy) tak, abychom měli pokryté dno i okraje.

Na těsto vsypeme polovinu tortellin, pocákáme větší polovinou bešamelu, vsypeme druhou část tortellin, pocákáme zbytkem bešamelu a zbylou omáčkou. Nakonec posypeme strouhaným parmesanem a dáme zapéct do vyhřáté trouby na cca 180°C po dobu 40-45 minut. Po vyjmutí z trouby necháme chvíli odpočinout a můžeme podávat.

Omáčka: Cibuli, mrkev, řapík celeru rozmixujeme a spolu s celým česnekem osmahneme na olivovém oleji, přidáme mleté maso, chvíli restujeme, odstraníme česnek, osolíme. Pak přidáme rajčata (rozmačkaná vidličkou) i se šťávou, vaříme cca 40 minut, dosolíme, můžeme přidat trochu cukru. Omáčku použijeme vlažnou.

Těsto: Uvedené ingredience smícháme a vypracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočinout v lednici.

Bešamel: Zahřejeme olej, pomalu přisypáváme mouku a pak pomalu přiléváme vlažné mléko.Vaříme na mírném ohni asi 15 minut, snažíme se neustále míchat. Osolíme. Komu vadí chuť olivového oleje, může použít 25 gramů másla. Necháme trochu vychladit.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Bezlepkové placky Bezlepkové placky: Ke snídani i na svačinu Články z

Komentáře k receptu: Slavnostní zapečené tortellini

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web