Sledi nadívaní houbami

Hodnocení:

Moje:

60 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g čerstvých sleďů
    • 1
      ks houska z předešlého dne
    • 1
      sklenice mléko
    • 40
      g sušené houby
    • 2
      ks cibule
    • 0.33
      sklenice rostlinný olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • vejce
    • 0.5
      sklenice strouhanka
    • 3
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Sledě vykucháme, očistíme, odstraníme páteř a kosti. Několikrát je opláchneme studenou vodou, zalijeme mlékem a necháme 24 hodin odležet. Houby opláchneme, zalijeme malým množstvím vody, uvaříme, scedíme (vývar si ponecháme) a nadrobno nakrájíme. Housku namočíme ve vývaru z hub a dobře vymačkáme. Na rozehřátém oleji zesklovatíme na kostičky nakrájenou cinbuli, přidáme houby a vymačkanou housku, osolíme, opepříme, zamícháme a několik minut smažíme. Sledě vyjmeme z mléka necháme okapat, osolíme, do každého vložíme houbovou nádivku. Na pánvi rozpálíme zbytek oleje, sledě zaprášíme moukou, obalíme ve vejci a ve strouhance. Smažíme dorůžova 3-4 minuty z každé strany. Podáváme s bramborami a salátem ze syrové zeleniny.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Anonymous
    Anonymous |

    28. 11. 2010 23:18

    Zajímavý recept.