Autor:

Slavnostní špenátová roláda s lososem

Střední
Ingredience
Špenát
spařený listový
170 g
Polohrubá mouka 70 g
Vejce 2 ks
Česnek 1/2 stroužek
Sůl 1 špetka
Pomazánkové máslo 100 g
Tavený sýr
šunkový
2 ks
Uzený losos 1 balíček
Rajčata 2 ks
Slavnostní špenátová roláda s lososem

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Na polovinu plechu dáme papír na pečení, vymažeme a vysypeme. Špenát jemně posekáme a smícháme se žloutky, sněhem z bílků, moukou, utřeným česnekem a solí. Rozetřeme na papír a upečeme. Vlahé srolujeme. Po zchladnutí rozrolujeme. Pomazánkové máslo utřeme se sýry a pomažeme jím roládu. Na to poklademe plátky lososa tak, aby byla pokladená celá roláda kromě asi centimetrové plochy tam, kde bude roláda končit. Na opačný konec rolády položime vedle sebe do jedné řady rajče pokrájené na osminky. Opatrně stočíme tak, že rajče je ve výsledku v úplném středu rolády. Roládu zabalíme do alobalu nebo do fólie (aby neosychala) a dáme ztuhnout do lednice. Krájíme na centrimtrové plátky, podáváme s pečivem.

Foto rolády: http://www.recepty.cz/_user/images/rolada.jpg

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Králičí vývar s quinoou Porcování králíka krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Slavnostní špenátová roláda s lososem

Komentáře

  1. Gábina H   10.07.2008 | 9:02 | reagovat |

    Posílám velkou jedničku. Roláda byla vynikající. Použila jsem odkapaný rozmražený špenát a do náplně jsem přidala krenex. Určitě brzy zopakuji.

  2. Lidka Kábrtová   10.01.2007 | 10:09 | reagovat |

    Prosím o doplnění info, že lze použít i jeden pytlík rozmraženého odkapaného špenátového protlaku. Děkuji.

  3. Di   10.01.2007 | 9:48 | reagovat |

    Ne že bych zvyšovala množství mouky, ale špenátu jsem nedala celý pytlík, neodhadla jsem správně, na kolik gramů se "scrvkne" po rozmrazení. Jsem ráda, že mi povtrzujete moji domněnku, že je to celý pytlík , který má asi 450 g. Nebylo by dobré dát to do rozpisu ingrediencí?

  4. Lidka Kábrtová   10.01.2007 | 9:01 | reagovat |

    Di, mouka se přidávat nesmí. Jinak stačí přesně jeden zmražený pytlík :-).

  5. Di   09.01.2007 | 21:26 | reagovat |

    Tak jsem to Lidko o víkendu zkusila, ještě mi zbyl losos koupený na Vaši radu v Lidlu. Asi jsem dala méně špenátu (rozmrazený se těžko ždímá i váží) a více mouky a vajec. Výsledkem byl světle zelený "papudekl" trochu mdlé chuti. Říkala jsem si, že příště musím dát více špenátu, soli i česneku. Roláda ovšem vypadala skvěle, u návštěvy jsem moc uspěla. Ještě mám kousek v lednici a musím říct, že každým dnem je roláda lepší a lepší. Takže máte ode mě jedničku a do receptů Vám jako bonus přidávám recept na Lososový koktejl, na který jsem si vzpomněla po požití Vaší pochoutky.

1 2 3 4 ... 6 7 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Děti slavných na módních molech: Jak to sluší Romeu Beckhamovi, Lily-Rose Depp a dalším? Děti slavných na módních molech: Jak to sluší Romeu Beckhamovi, Lily-Rose Depp a dalším?
7 dietních tajemství Ivanky Trump: Jak si udržuje štíhlou postavu? 7 dietních tajemství Ivanky Trump: Jak si udržuje štíhlou postavu?
Retro fotogalerie: Jak se změnila lesbická láska od 19. století do současnosti Retro fotogalerie: Jak se změnila lesbická láska od 19. století do současnosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web