Autor:

Slávky s hranolky

45 minut PT0H45M
Střední
Ingredience
Slávky
velké
2 hrst
Olivový olej  
Cibule
střední
1 ks
Řapíkatý celer 1 ks
Bílé víno
polosuché
100 ml
Pepř mletý  
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Slávky přebereme, otevřené vyhodíme a vložíme na 1/2 hodiny do slané vody, aby slávky vyplavily písek.
Do hrnce dáme olivový olej a orestujeme cibulku a na kostičky nakrájený řapíkatý celer. Podlijeme asi 100 ml vody a vaříme 3 minuty. Poté přidáme slávky a dusíme na mírném plameni asi 4-5 minut, dokud se neotevřou a masíčko nezežloutne. Nemícháme. Nesmí se převařit, zgumovatěly by.
Poté přidáme sůl, pepř a 50 - 100 ml vína a lehce promícháme.
Podáváme v hlubokém talíři s vývarem i zeleninou.
Přílohou jsou hranolky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Losos grilovaný na thajský způsob Skvělé recepty pro letní grilování - část II. Články z

Komentáře k receptu: Slávky s hranolky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci! Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci!
5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit 5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit
Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně? Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web