Slávky s hranolky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
45 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      hrst slávky velké
    • olivový olej
    • 1
      ks cibule střední
    • 1
      ks řapíkatý celer
    • 100
      ml bílé víno polosuché
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Slávky přebereme, otevřené vyhodíme a vložíme na 1/2 hodiny do slané vody, aby slávky vyplavily písek.
2
Do hrnce dáme olivový olej a orestujeme cibulku a na kostičky nakrájený řapíkatý celer. Podlijeme asi 100 ml vody a vaříme 3 minuty. Poté přidáme slávky a dusíme na mírném plameni asi 4-5 minut, dokud se neotevřou a masíčko nezežloutne. Nemícháme. Nesmí se převařit, zgumovatěly by.
3
Poté přidáme sůl, pepř a 50 - 100 ml vína a lehce promícháme.
4
Podáváme v hlubokém talíři s vývarem i zeleninou.
5
Přílohou jsou hranolky.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.