Autor:

Slávky s hranolky

45 minut PT0H45M
Střední
Ingredience
Slávky
velké
2 hrst
Olivový olej  
Cibule
střední
1 ks
Řapíkatý celer 1 ks
Bílé víno
polosuché
100 ml
Pepř mletý  
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Slávky přebereme, otevřené vyhodíme a vložíme na 1/2 hodiny do slané vody, aby slávky vyplavily písek.
Do hrnce dáme olivový olej a orestujeme cibulku a na kostičky nakrájený řapíkatý celer. Podlijeme asi 100 ml vody a vaříme 3 minuty. Poté přidáme slávky a dusíme na mírném plameni asi 4-5 minut, dokud se neotevřou a masíčko nezežloutne. Nemícháme. Nesmí se převařit, zgumovatěly by.
Poté přidáme sůl, pepř a 50 - 100 ml vína a lehce promícháme.
Podáváme v hlubokém talíři s vývarem i zeleninou.
Přílohou jsou hranolky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Tomatové velouté Sváteční pohoštění Články z

Komentáře k receptu: Slávky s hranolky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web