Autor:

Kedlubnová polévka

25 minut PT0H25M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Kedlubna 2 ks
Cibule 1 ks
Vývar 600 ml
Smetana ke šlehání 100 ml
Kopr 1 svazek
Máslo 3 lžíce
Sůl  
Pepř mletý  
Kedlubnová polévka

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Kedlubny oloupeme a rozpůlíme. Jednu nastrouháme nahrubo a druhou nakrájíme na malé kousky. Na rozpáleném oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou kedlubnu a chvíli restujeme. Poté zalijeme vývarem a na mírném ohni dusíme asi 10 minut. Když je zelenina měkká vše rozmixujeme, přidáme strouhanou kedlubnu a ještě jednou necháme projít varem. Kopr nadrobno posekáme a přidáme jej do polévky, osolíme a opepříme. Nakonec do polévky vmícháme dotuha ušlehanou smetanu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 12 x
1-
4.58 12 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 12x)
Reklama
Fenyklové tartaletky s kozím sýrem Fenyklová revoluce Články z

Komentáře k receptu: Kedlubnová polévka

Komentáře

  1. Danča   30.07.2013 | 12:54 | reagovat | závadný

    Polévka je moc dobrá. I malé děti si hned chtěli dát nášup. Trochu jsem ji ještě vylepšila nasucho opraženým toastovým chlebíkem... :-)

  2. Bětka   02.11.2012 | 17:56 | reagovat | závadný

    Já jsem tam dala tu zakysanou smetanu a manžel apeloval, abych si tento recept opsala a vařila polévku častěji. Tak moc mu chutnala <3

  3. Barča   13.07.2012 | 20:17 | reagovat | závadný

    Tak smetanu jsem neměla, dala jsem mléko o trochu víc než v receptu a je výborná. ňam

  4. venyss venyss   10.08.2009 | 12:29 | reagovat | závadný

    Tak jsem ji vyzkoušela, jen jsem si to udělala trošku podle sebe. Cibulku jsem osmahla na másle,pak jsem přilila vodu,do ní nastrouhané kedlubny. Pak jsem přidala zeleninový bujon, kopr, smetanu rozšlehanou s hladkou moukou a nakonec přidala kopr. Je moc dobrá. 1.

  5. Veronika Glozarova   02.12.2008 | 18:35 | reagovat | závadný

    Já jsem ji uvařila, před chvíli jsem snědla první talíř a jdu si nalít další .-) Je moc dobrá, smetana na šlehání mi vyhovovala, ale přiznám se, že zakysanka mě napadla taky, myslím, že by neuškodila. Jinak skvělou chuť v polévce samozřejmě dělá ten kopr. Hodnotím jedničkou.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web