Autor:

Jahelníkový nákyp

30 minut PT0H30M
Střední
Porce: 6
Ingredience
Mléko 1 l
Jáhly 300 g
Cukr 450 g
Vejce 6 ks
Máslo 150 g
Sůl 1 špetka
Meruňkový kompot 500 g
Mouka
na vysypání pekáče
 
Jahelníkový nákyp

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Jáhly propereme v horké vodě, dáme vařit do osoleného mléka, až do zhoustnutí (cca 20min) Mezitím si utřeme žloutky s cukrem, sníh s bílků a vše smícháme s vychladlou jáhlovou kaší. Na vymazaný pekáč dáme jednu vrstvu směsi, poklademe meruňkami, zalijeme druhou vrstvou kaše a pečeme cca 60 min při 180 stupních celsia. Jíme teplý i studený.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
2+
4.2 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 5x)
Pomazánka s koprem Recepty na sýrové dobroty Články z

Komentáře k receptu: Jahelníkový nákyp

Komentáře

  1. Věra   24.02.2016 | 18:45 | reagovat | závadný

    Když pomineme oněch půl kilogramu cukru tak jáhelníkový se neříká. Česky jáhlový a nebo rovnou jáhelník :-! . Jahelníkový je jako kdybych měla pozřít jehelníček na zapichování jehel a špendlíků :-S .

  2. ellienka   24.02.2016 | 16:02 | reagovat | závadný

    Skoro půl kila cukru? Na toto množství nákypu by stačilo klidně i 100g - vždyť je tam i oslazený kompot. Jinak - pro lepší trávení je správné jáhly vařit ve vodě, mléko přidat až pár minutek před dovařením, až se znovu začne vařit (jáhly už s mlékem), tak vypnout a nechat s mlékem zhoustnout (nasáknou ho).

  3. Petule304   24.02.2016 | 14:38 | reagovat | závadný

    S přítelem nám to moc chutnalo :-). Množství dávala od oka a povedlo se.

  4. Sarka M.   16.01.2015 | 12:40 | reagovat | závadný

    A to maslo je tam k cemu?Na vymazani je ho moc 150 g ne?

  5. SKSandy   28.03.2013 | 20:48 | reagovat | závadný

    Místo meruněk jsem dala višňový kompot, když bude sezona, určitě je dobré využít čerstvé jahody, maliny.... Místo mouky na vysypání formy jsem použila strouhanku. Přidávám do receptu ještě vanilkový cukr.

    Vkládám foto :-)

    Jahelník je prostě super 8-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání
Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie! Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie!
Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek? Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web