Autor:

Jahelná kaše

Střední
Ingredience
Jáhly  
Vlašské ořechy  
Sušené ovoce  
Skořice
nebo kakao
 
Mléko  
Máslo
na polití
 
Jahelná kaše

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Jáhly důkladně propláchneme v sítku pod tekoucí vodou. Jáhly ještě v sítku chvíli necháme abychom je alespoň dvakrát přelili vroucí vodou (což je zbaví jejich mírně nahořklé chuti).
Potom je v kastrolku zalijeme vodou, její hladina musí přibližně na 2-3 cm přesahovat vrstvu jáhel. Přidáme sušené ovoce (cokoli nám chutná - švestky, meruňky, jablka, rozinky atd., můžeme i kombinovat) a vlašské ořechy.
Vaříme bez pokličky za občasného míchání, až se voda téměř odpaří.
Potom vodu nahradíme mlékem a lehce povaříme. Hustotu kaše řídíme vlastní chutí a délkou vaření.
Hotovou kaši posypeme skořicí, můžeme i lehce mletým cukrem (ale sladká je už dost pokud jsme přidali dost ovoce) a zalejeme rozpuštěným máslem.
V Rusku je kaše základem každé tradiční snídaně. Celkem běžně se podává i v hotelích. Ruský slogan pak tvrdí: „Kaše síla naše!“ Chutná dobře, zasytí a je navíc zdravá.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
1-
4.62 8 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 8x)
Tartaletky s houbovým salátem a hovězí tatarák na briošce Silvestr ve velkém stylu. Připravte výtečné a originální lahůdky Články z

Komentáře k receptu: Jahelná kaše

Komentáře

  1. Eva   21.02.2013 | 14:53 | reagovat | závadný

    Děvčátka, moc děkuji za tipy. Jdu zkoušet. :-)

  2. jeduvka   03.01.2013 | 16:24 | reagovat | závadný

    u nás se jahelná kaše vařená od začátku v mléce jí na Štědrý večer místo kuby, jen se na ní dává strouhaný perník, med a máslo. Je do dobré, ale skutečně syté, což byl dříve asi úmysl. :-)

  3. ČernáLuna   24.04.2012 | 10:42 | reagovat | závadný

    Moc dobré, zdravé, určitě zařadím do jídelníčku, děkuji za recept!

  4. AkinomF   13.04.2012 | 11:20 | reagovat | závadný

    Vazkoušeno, právě ji jím, a je skvělá. Trochu jsem přisladila, dala sušené švestky, skořici a máslo, a je to fakt dobrota!

  5. Ivana Samcová   13.08.2009 | 19:01 | reagovat | závadný

    Já si kupuji jáhlové vločky, příprava s nimi je pak velice jednoduchá a rychlá. Jáhlová kaše je vynikající, prostě mňamka.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web