Autor:

Jablonecké řezy

Střední
Ingredience
Listové těsto 1 balení
Tmavé těsto
Žloutek
Moučkový cukr 200 g
Ořechy 80 g
Prášek do pečiva 1 balení
Polohrubá mouka 4 lžíce
Kakao 2 lžíce
Bílek
Krém
Solamyl (bramborový škrob) 5 lžíce
Mléko 5 dl
Moučkový cukr 200 g
Vanilkový cukr 1 balení
Máslo
nebo tuk na pečení
300 g
Jablonecké řezy

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Listové těsto rozdělíme na 2 pláty a zvlášť upečeme.

Tmavé těsto: žloutky vymícháme s cukrem, přidáme ořechy, mouku s práškem a kakaem a sníh. Upečeme.

Krém: solamyl uvaříme s mlékem na hustou kaši a necháme vychladnout. Vyšleháme cukr s máslem a vanilkovým cukrem a vmícháme kaši.

Na 1. plát listového těsta rozetřeme polovinu krému, položíme tmavé těsto, natřeme druhou polovinu krému a uložíme 2. plát listového těsta.

Vrch posypeme práškovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1-
4.67 3 5 1
Čokodortíčky s lentilkami [NEJLEPŠÍ RECEPTY] Bleskové, nepečené, bezlepkové, bezvaječné cukroví Články z

Komentáře k receptu: Jablonecké řezy

Komentáře

  1. Jarka   08.01.2016 | 18:23 | reagovat |

    Promiňte mi tuto poznámku,ale nedá mi to,z té fotografie až bolí oči,jak je rozpitá>(

  2. Zdeňka Soukupová   24.08.2006 | 17:54 | reagovat |

    Tyto řezy jsou opravdu výborné.V naší rodině jsou oblíbené,pečeme je na slavnostní příležitosti.Příprava je trochu náročnější,ale výsledek stojí za to.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web