Vepřové kotlety v šunkové omáčce

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks vepřové kotlety
    • sůl
    • hladká mouka
    • 30
      g máslo
    • 2
      dl bílé víno
    • vývar
    • 2
      dl šlehačka
    • 100
      g šunka
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vepřové kotlety zbavíme páteřních kostí, nařízneme po obvodu a u kosti. Jemně naklepeme, osolíme a obalíme po obou stranách v mouce. V pekáčku rozehřejeme máslo. Kotlety vložíme do rozehřátého másla a dusíme v troubě.
2
Po chvilce je obrátíme, podlijeme trochou vína a vývaru a přikryté dusíme do měkka. Měkké kotlety podlijeme smetanou a vínem, doplníme šunkou pokrájenou na nudličky a dobře prohřejeme. Omáčku dochutíme citronovou šťávou a podáváme s dušenou rýží.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Miloš
    Miloš |

    27. 2. 2012 16:40

    Fotografie je naprostá tragédie !!! Takhle se jídlo neprezentuje !!! Vytvoření průměrné fotografie se zlatým řezem je dětská slavnost lidi !!!

  • recepty 73
    recepty 73 |

    2. 3. 2009 19:10

    K šunce dávám ještě pár žampionů,je to bašta.Lze podávat i s bramborem.Jiří

  • Eliska Valehrachová
    Eliska Valehrachová |

    7. 2. 2007 09:34

    Ahojky včera jsem vařila tyto kotletky a musím říc že to byla jedna velká paráda, recept není složitý, je navíc v celku rachlý a s přítelem jsme se olizovaly až za ušima....Je to opravdu velmi dobré...:o)

  • Filip Tržil
    Filip Tržil |

    25. 5. 2005 12:17

    Je to super!!