Jablkový závin z listového těsta

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 12
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 350
      g listové těsto
    • 1
      kg jablka
    • 7
      lžíce cukr krystal
    • 4
      lžíce dětské piškoty
    • 2
      ks žloutek
    • 5
      lžíce rozinky
    • 1
      lžíce skořice
    • 3
      lžíce máslo
    • 1
      špetka moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z listového těsta vyválime obdélník, který na středu posypeme oloupanými a na plátky nebo nastrouhanými jablky, rozdrcenými piškoty, opranými a osušenými rozinkami, skořicí a cukrem a pokropíme rozpuštěným máslem. Svineme, potřeme žloutkem a pečeme v dobře vyhřáté troubě. Po zapečení plamen zmírníme a zvolna dopékáme. Upečený závin posypeme moučkovým cukrem.
Zařazení: Moučníky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ivan Novvotmý
    Ivan Novvotmý |

    30. 12. 2012 23:04

    Listové těsto rozválí, poté nakladu nastrohaná jablka s rozinkama naloženýma v rumu,dálá posypu mandlemi či oříškama. Posypu cukrem,skořicí,strohankou či nastrouhanýma piřkotama a zabalím a potřu vajíčkem. Dám péci do vyhřáté trouby na 180°C. Pokud kuchařinky nemají termostat na stopně,určitě mají svoji praxi s pečením v jejich trobě. Je třeba toto hlídat! Pa a dobrou chuť přeje kuchař amatér! Ivan <3 :-)

  • recepty73
    recepty73 |

    16. 10. 2010 22:32

    ...autor receptu nejsem,ale foto tu mám jako autor :-\

  • recepty73
    recepty73 |

    16. 10. 2010 22:30

    1*

  • jirina valdova
    jirina valdova |

    12. 10. 2010 23:12

    moc dobré

  • pavel
    pavel |

    16. 9. 2007 12:49

    ježiš a na namazany plech nebo ne ??

  • Jana Wernischova
    Jana Wernischova |

    21. 12. 2005 14:34

    Já třeba zrovna nemám stupně. Ale na listové těsto teplotu co nejvyšší a zpočátku v§bec neotvírat troub, aby zalistovalo,. U štrůdlu tak 7 minut, pak malilinko najuknout.

  • Lada Kovářová
    Lada Kovářová |

    20. 12. 2005 17:25

    Proč kamenovat, ne každý má na troubě stupně...

  • vojtěch
    vojtěch |

    20. 12. 2005 17:11

    dobře vyhřáté troubě je kolik stupňů? za takovéhle informace bych kamenoval...

  • Teri
    Teri |

    3. 10. 2004 19:40

    Ještě bych přidala ořechy - nasekané a těch rozinek bych dala také víc - pak je to ještě ještě lepší ;)