Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 80x
1 1 5
Autor:

Jablkový tvarohový koláč

Těsto
Polohrubá mouka 250 g
Hera 160 g
Moučkový cukr 120 g
Žloutek 1 ks
Prášek do pečiva 1 balíček
Tvarohová nádivka
Tvaroh 250 g
Vejce 1 ks
Vanilkový cukr 1 balíček
Cukr 3 lžíce
Jablková nádivka
Jablka 400 g
Cukr 3 lžíce
Škrobová moučka 1 lžička
Skořice 1 lžička
Rozinky 2 lžička
Jablkový tvarohový koláč

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Z mouky, kypřícího prášku, hery, cukru a žloutku připravíme těsto. Menší polovinu dáme do mrazáku a větší polovinu rozložíme do dortové formy, kterou jsme předem vymazali tukem. Pokryjeme vrstvu tvarohovou, pak vrstvu jablkovou a na vše nastrouháme zbývající těsto. Koláč upečeme.

Tvarohová nádivka: tvaroh dáme do mísy přidáme vejce, vanilkový cukr podle chuti osladíme a dobře promícháme.

Jablková nádivka: jablka oloupeme, nastrouháme, promícháme s cukrem, škrobovou moučkou, skořicí a rozinkami.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 80x)
Reklama
Sedlácká omeleta Podzimní pohoda na chalupě. Vyzkoušejte skvělé recepty Články z

Komentáře k receptu: Jablkový tvarohový koláč

Komentáře

  1. Jitka   13.12.2014 | 14:13 | reagovat | závadný

    Koláč je užasný :-* :-* :-* už ho dělám po 4 a dělám ho na celej plech takže z trojité dávky a u nás vydrží tak do večera :D :D :D :D

  2. Maki   28.11.2014 | 17:35 | reagovat | závadný

    Koláč je výborný, dnes jej budu péct již potřetí. Tentokrát pro budoucí tchýni, tak se opět musí povést. Jen se nemohu ubránit názoru, že v základu je koláč strašně sladký. Chápu, že o tom to asi je, ale napodruhé jsem dala až o polovinu méně cukru do těsta i nádivek a přesto byl vynikající a sladký až až :-P Je to asi věc názoru a hlavně chutí. Jinak za mne super recept!

  3. Maki   28.11.2014 | 17:33 | reagovat | závadný

    Koláč je výborný, dnes jej budu péct již potřetí. Tentokrát pro budoucí tchýni, tak se opět musí povést. Jen se nemohu ubránit názoru, že v základu je koláč strašně sladký. Chápu, že o tom to asi je, ale napodruhé jsem dala až o polovinu méně cukru do těsta i nádivek a přesto byl vynikající a sladký až až :-P Je to asi věc názoru a hlavně chutí. Jinak za mne super recept!

  4. marta   10.11.2014 | 0:29 | reagovat | závadný

    odporúčam :-) je super - výborný

  5. Karel   05.11.2014 | 19:40 | reagovat | závadný

    neuškodil by podrobnější popis postupu,je to nepřehledný ale při trocha fantazie se to dá zvládnout...

1 2 3 4 ... 8 ... 11 ... 14 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?
Vložit recept
Máte doma dobrý recept?
Podělte se o něj s našimi uživateli.

Další weby Mladé fronty

Dialog
X