Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 78x
1 1 5
Autor:

Jablkový tvarohový koláč

Těsto
Polohrubá mouka 250 g
Hera 160 g
Moučkový cukr 120 g
Žloutek 1 ks
Prášek do pečiva 1 balíček
Tvarohová nádivka
Tvaroh 250 g
Vejce 1 ks
Vanilkový cukr 1 balíček
Cukr 3 lžíce
Jablková nádivka
Jablka 400 g
Cukr 3 lžíce
Škrobová moučka 1 lžička
Skořice 1 lžička
Rozinky 2 lžička
Jablkový tvarohový koláč

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Z mouky, kypřícího prášku, hery, cukru a žloutku připravíme těsto. Menší polovinu dáme do mrazáku a větší polovinu rozložíme do dortové formy, kterou jsme předem vymazali tukem. Pokryjeme vrstvu tvarohovou, pak vrstvu jablkovou a na vše nastrouháme zbývající těsto. Koláč upečeme.

Tvarohová nádivka: tvaroh dáme do mísy přidáme vejce, vanilkový cukr podle chuti osladíme a dobře promícháme.

Jablková nádivka: jablka oloupeme, nastrouháme, promícháme s cukrem, škrobovou moučkou, skořicí a rozinkami.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 78x)
Reklama
Recepty na víkend: všemi milovaná čokoláda Články z

Komentáře k receptu: Jablkový tvarohový koláč

Komentáře

  1. Vera   23.04.2014 | 11:31 | reagovat | závadný

    Tak jablka asi moooc vodnate.. kape mi to z formy a smradu po celem bytě.. zachránil to vložený plech s pečícím papírem.. ted vetrám a douuufám že to brzy začne vonět :'(

  2. Klaramahutova   09.01.2014 | 12:48 | reagovat | závadný

    Vyborne 8-)

  3. BindiDindi   09.10.2013 | 14:11 | reagovat | závadný

    Moučník je moc dobrý, akorát sladký, zase trošku jiný.... prostě na 1. Ale do dortové formy je pro nás málo, takže jsem dělala na menší plech z 1,5 dávky, tvarohy jsem dala 2ks.
    Také doporučuji do tvarohové směsi oddělit žloutky od bílků, bílky smíchat se zbylými bílky od žloutků do těsta, ušlehat pevný sníh a ten zamíchat do tvarohové směsi. Tvaroh je po upečení pěkně nadýchaný.

  4. bajanaba   11.06.2013 | 18:08 | reagovat | závadný

    je výborný :-)

  5. Michaela666   08.06.2013 | 11:29 | reagovat | závadný

    Těsta zbytečně moc. Tvarohu málo.Do těsta by klidně mohla přijít citronová kúra, hodila by se tam. Teď jdu péct, Do tvarohu ještě přidávám rum a cukru dávám více. Jelikož taky moc nevítám recepty kde není psáno na kolik a jak dlouho, tak snad to tak nějak odhadnu. Jinak když jsem těsto vyválela (samozřejmě na pomoučeném vále a chtěla jsem jej přenést do pečící formy, tak praskalo. Tak jsem tam hodila celou hroudu a vymačkala jsem ho ručně do krajů, tak jen doufám, že ho potom z formy dostanu :-S

1 2 3 4 ... 7 ... 9 ... 12 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X