Dušené vepřové v zelí

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 7
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Jana Hamalova

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg vepřová plec nebo libový bůček
    • 1,5
      kg bílé zelí
    • 2
      kelímek zakysaná smetana 1-2
    • 2
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička kmín
    • 2
      lžíce slunečnicový olej
    • 2
      lžíce hladká mouka na jíšku

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso osolíme, okmínujeme a dáme na rozpálený olej opéci. Opékáme ze všech stran až je maso pěkně zlaté. Pak ho podlijeme troškou vody a dusíme.
2
Mezitím nakrájíme zelí, přidáme na plátky nakrájený česnek, pepř, kmín, trochu posolíme a dáme do hrnce s trochou vody. Když je maso asi do půlky hotové, vložíme ho do zelí i s výpekem a dále dusíme. Podle potřeby dolijeme vodu.
3
Uděláme cibulovou jíšku a necháme vychladnout. Když je maso měkké, vyjmeme ho ze zelí a nakrájíme na plátky. Do zelí zavaříme jíšku a necháme ho chvilku povařit.
4
Nakonec přimícháme zakysanou smetanu. Kdo chce, může zakápnout trošku octem.
5
Podáváme s vařenými brambory.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • A.Kurazsova
    A.Kurazsova |

    28. 10. 2012 14:22

    Velikanska dobrota!

  • Ankamamka1
    Ankamamka1 |

    11. 3. 2011 14:12

    dneska jsem si nejenom já pochutnala...připomělo mi to trošku zadělávanou kapustu,ale naprosto labůžo...ještěže zůstalo zelíčko i na zítřek..hned jedu přikoupit knedlík a prejt :-)

  • vendula m.
    vendula m. |

    31. 10. 2009 18:24

    nemela jsem bile zeli, tak jsem to pripravila z cerveneho a byla to basta :-) dekuji za recept, je to za 1 :-)

  • Jana H.
    Jana H. |

    19. 5. 2008 14:57

    Ivo, moc děkuji, pochvala vždycky potěší. Jana H.

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    19. 5. 2008 14:17

    Jediné, co můžu napsat, je VYNIKAJÍCÍ! Moc nám to chutnalo, zelí je prostě skvostné. Paní Jano, velký dík za recept. Ivana

  • Andrea Andrea
    Andrea Andrea |

    14. 9. 2007 13:48

    Právě jsme dojedli tuhle óóóbr dobrotu. Moc jsme si pochutnali a paní Janě dáváme celá rodinka za 1!

  • Martina S.
    Martina S. |

    15. 4. 2006 13:50

    Dnes jsme měli k obědu a velmi jsme si pochutnali.

  • Anonym
    Anonym |

    28. 11. 2005 09:13

    Je to moc dobré.. Dělám to stejně, akorát maso krájím na kousky.. Ale jinak je to moc dobré..

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    30. 8. 2005 19:16

    Díky za vysvětlení. Určitě to zkusím, vypadá to moc chutně.

  • Jana H.
    Jana H. |

    28. 8. 2005 18:53

    Ivčo, připravuji to na plotně. Maso pěkně opéct do zlatova na tuku, pak trochu podusit. Do většího hrnce dát nakrájené zelí a do toho přidat podušené maso i s výpekem, podlít trochou vody, pokud je to nutné, a nechat dusit do měkka. Dál podle receptu. Dělala jsem když jsme měli návštěvu a moc jí to chutnalo. Tak doufám, že i Vám to bud stejně chutnat. Je to zas jinak dělané zelí. Musí se počítat s tím, že zelí je brzy hotové. Jana H.

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    28. 8. 2005 12:59

    Prosím o vysvětlení, jídlo se připravuje na kamnech nebo v troubě? Děkuji