Autor:

Dušené vepřové v zelí

Střední
Ingredience
Vepřová plec
nebo libový bůček
1 kg
Bílé zelí 1,5 kg
Zakysaná smetana
1-2
2 kelímek
Cibule 2 ks
Česnek 3 stroužek
Pepř mletý 1 lžička
Sůl 1 lžička
Kmín 1 lžička
Slunečnicový olej 2 lžíce
Hladká mouka
na jíšku
2 lžíce
Dušené vepřové v zelí

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Maso osolíme, okmínujeme a dáme na rozpálený olej opéci. Opékáme ze všech stran až je maso pěkně zlaté. Pak ho podlijeme troškou vody a dusíme. Mezitím nakrájíme zelí, přidáme na plátky nakrájený česnek, pepř, kmín, trochu posolíme a dáme do hrnce s trochou vody. Když je maso asi do půlky hotové, vložíme ho do zelí i s výpekem a dále dusíme. Podle potřeby dolijeme vodu.

Uděláme cibulovou jíšku a necháme vychladnout. Když je maso měkké, vyjmeme ho ze zelí a nakrájíme na plátky. Do zelí zavaříme jíšku a necháme ho chvilku povařit.

Nakonec přimícháme zakysanou smetanu. Kdo chce, může zakápnout trošku octem.

Podáváme s vařenými brambory.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
5 7 5 1
Ryba „na lešo‟ Poznejte poklady balkánské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Dušené vepřové v zelí

Komentáře

  1. A.Kurazsova   28.10.2012 | 14:22 | reagovat |

    Velikanska dobrota!

  2. Ankamamka1   11.03.2011 | 14:12 | reagovat |

    dneska jsem si nejenom já pochutnala...připomělo mi to trošku zadělávanou kapustu,ale naprosto labůžo...ještěže zůstalo zelíčko i na zítřek..hned jedu přikoupit knedlík a prejt :-)

  3. vendula m.   31.10.2009 | 18:24 | reagovat |

    nemela jsem bile zeli, tak jsem to pripravila z cerveneho a byla to basta :-) dekuji za recept, je to za 1 :-)

  4. Jana H.   19.05.2008 | 14:57 | reagovat |

    Ivo, moc děkuji, pochvala vždycky potěší. Jana H.

  5. Ivana Samcová   19.05.2008 | 14:17 | reagovat |

    Jediné, co můžu napsat, je VYNIKAJÍCÍ! Moc nám to chutnalo, zelí je prostě skvostné. Paní Jano, velký dík za recept. Ivana

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové nebo zapečené Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové nebo zapečené
Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone
Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web