Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4x
3+ 1 5

Dušené zelí

Snadné
Ingredience
Kysané zelí
může být i hlávka zelí
1 balíček
Cibule
větší
1 ks
Brambory
syrová najemno nastrouhaná
Sádlo  
Cukr krystal
nebo kostkový
 
Dušené zelí

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Zeleninové

Na sádle (nemusíme moc šetřit) osmažíme cibuli, přidáme zelí (je-li kyselejší, raději ho propláchnu vodou) s trochou vody.

Promíchám a přidám kostkový cukr (asi na 4 porce dávám 7 kostek). Za občasného míchání nechám dusit.

Když je zelí skoro hotové, přidám bramboru a často míchám (rádo se to přichytává). Hotové dochutím krystalovým cukrem (klidně i polévkovou lžíci), aby bylo dost sladké a nechám chvíli dojít.

Zelí dělám jen od oka, poměr surovin je jen přibližný. Prakticky stejným způsobem dělám i sladké zelí (navíc přidávám jen kmín, sůl a ocet). Takovéto zelí máme moc rádi a jiné prakticky neděláme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Autor: Ladia
Prohlížejících: 57
Autor: Danny01
Prohlížejících: 43
Autor: Ladia
Prohlížejících: 40
 
Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3+ (hodnoceno 4x)

Komentáře k receptu: Dušené zelí

Komentáře

  1. mady   01.10.2013 | 13:38 | reagovat | závadný

    Takhle mám zelí taky nejraději, ale nebude už dost sladké? Propláchnuté a ještě tolik cukru? Ale je jasné, že každý máme jiné chutě, já jsem prostě na kyselé :-)
    Ale jak píše Jarouš, když je čas a nálada, tak začít s cukrem zkaramelizovaným na sádle a na to cibulku a pak zelí, je uplně nejlepší :-)

  2. Jarouš   02.06.2013 | 14:59 | reagovat | závadný

    Ideální příprava zelí. Zahuštění bramborem je nejlepší, a když se nechá čtvrthodinku podusit, na chuti se nepozná, zda byl starý. A ještě lepší je přípravu začít na sádle zkaramelizovaným cukrem, pak cibuli a další. Zelí má pak krásnou nazlátlou barvu. Mimochodem, solamyl se píše s tvrdým y.

  3. recepty73   28.10.2010 | 18:20 | reagovat | závadný

    Výborná příloha.Brambory poskromnu(jen tak ,,poslintat:-) ),je to lepší než solamyl nebo mouka.

  4. Ika   16.09.2006 | 21:15 | reagovat | závadný

    místo brambory dávám raději solamil. Když je brambora stará, je to cítit a není to už tak dobré.

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X