Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6x
2
4 6 Dušené zelí 5 1

Dušené zelí

Snadné
Ingredience
Kysané zelí
může být i hlávka zelí
1 balíček
Cibule
větší
1 ks
Brambory
syrová najemno nastrouhaná
Sádlo  
Cukr krystal
nebo kostkový
 
Dušené zelí

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Zeleninové

Na sádle (nemusíme moc šetřit) osmažíme cibuli, přidáme zelí (je-li kyselejší, raději ho propláchnu vodou) s trochou vody.

Promíchám a přidám kostkový cukr (asi na 4 porce dávám 7 kostek). Za občasného míchání nechám dusit.

Když je zelí skoro hotové, přidám bramboru a často míchám (rádo se to přichytává). Hotové dochutím krystalovým cukrem (klidně i polévkovou lžíci), aby bylo dost sladké a nechám chvíli dojít.

Zelí dělám jen od oka, poměr surovin je jen přibližný. Prakticky stejným způsobem dělám i sladké zelí (navíc přidávám jen kmín, sůl a ocet). Takovéto zelí máme moc rádi a jiné prakticky neděláme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 6x)

Komentáře k receptu: Dušené zelí

Komentáře

  1. mady   01.10.2013 | 13:38 | reagovat | závadný

    Takhle mám zelí taky nejraději, ale nebude už dost sladké? Propláchnuté a ještě tolik cukru? Ale je jasné, že každý máme jiné chutě, já jsem prostě na kyselé :-)
    Ale jak píše Jarouš, když je čas a nálada, tak začít s cukrem zkaramelizovaným na sádle a na to cibulku a pak zelí, je uplně nejlepší :-)

  2. Jarouš   02.06.2013 | 14:59 | reagovat | závadný

    Ideální příprava zelí. Zahuštění bramborem je nejlepší, a když se nechá čtvrthodinku podusit, na chuti se nepozná, zda byl starý. A ještě lepší je přípravu začít na sádle zkaramelizovaným cukrem, pak cibuli a další. Zelí má pak krásnou nazlátlou barvu. Mimochodem, solamyl se píše s tvrdým y.

  3. recepty73   28.10.2010 | 18:20 | reagovat | závadný

    Výborná příloha.Brambory poskromnu(jen tak ,,poslintat:-) ),je to lepší než solamyl nebo mouka.

  4. Ika   16.09.2006 | 21:15 | reagovat | závadný

    místo brambory dávám raději solamil. Když je brambora stará, je to cítit a není to už tak dobré.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Sušená rajčata: Lahůdka, kterou si můžete připravit doma Sušená rajčata: Lahůdka, kterou si můžete připravit doma
Letní boty ve slevě: Našly jsme pro vás sandálky, lodičky i tenisky! Letní boty ve slevě: Našly jsme pro vás sandálky, lodičky i tenisky!
Jaká by byla Diana tchyně? Milovala by Kate, nebo by na ni žárlila? Jaká by byla Diana tchyně? Milovala by Kate, nebo by na ni žárlila?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web