Dušené zelí

Snadné
Ingredience
Kysané zelí
může být i hlávka zelí
1 balíček
Cibule
větší
1 ks
Brambory
syrová najemno nastrouhaná
Sádlo  
Cukr krystal
nebo kostkový
 
Dušené zelí

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Zeleninové

Na sádle (nemusíme moc šetřit) osmažíme cibuli, přidáme zelí (je-li kyselejší, raději ho propláchnu vodou) s trochou vody.

Promíchám a přidám kostkový cukr (asi na 4 porce dávám 7 kostek). Za občasného míchání nechám dusit.

Když je zelí skoro hotové, přidám bramboru a často míchám (rádo se to přichytává). Hotové dochutím krystalovým cukrem (klidně i polévkovou lžíci), aby bylo dost sladké a nechám chvíli dojít.

Zelí dělám jen od oka, poměr surovin je jen přibližný. Prakticky stejným způsobem dělám i sladké zelí (navíc přidávám jen kmín, sůl a ocet). Takovéto zelí máme moc rádi a jiné prakticky neděláme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
2+
4.12 8 5 1
Oznámkujte recept jako ve škole
1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 8x)

Komentáře k receptu: Dušené zelí

Komentáře

  1. mady   01.10.2013 | 13:38 | reagovat | závadný

    Takhle mám zelí taky nejraději, ale nebude už dost sladké? Propláchnuté a ještě tolik cukru? Ale je jasné, že každý máme jiné chutě, já jsem prostě na kyselé :-)
    Ale jak píše Jarouš, když je čas a nálada, tak začít s cukrem zkaramelizovaným na sádle a na to cibulku a pak zelí, je uplně nejlepší :-)

  2. Jarouš   02.06.2013 | 14:59 | reagovat | závadný

    Ideální příprava zelí. Zahuštění bramborem je nejlepší, a když se nechá čtvrthodinku podusit, na chuti se nepozná, zda byl starý. A ještě lepší je přípravu začít na sádle zkaramelizovaným cukrem, pak cibuli a další. Zelí má pak krásnou nazlátlou barvu. Mimochodem, solamyl se píše s tvrdým y.

  3. recepty73   28.10.2010 | 18:20 | reagovat | závadný

    Výborná příloha.Brambory poskromnu(jen tak ,,poslintat:-) ),je to lepší než solamyl nebo mouka.

  4. Ika   16.09.2006 | 21:15 | reagovat | závadný

    místo brambory dávám raději solamil. Když je brambora stará, je to cítit a není to už tak dobré.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Milujete křížaly? Poradíme vám, jak si je snadno vyrobit doma Milujete křížaly? Poradíme vám, jak si je snadno vyrobit doma
5 myšlenek, které nás napadají v poloze na koníčka 5 myšlenek, které nás napadají v poloze na koníčka
Hvězdy jim nepřály: Mladý pár zemřel několik dnů po sobě. Zabila je cystická fibróza! Hvězdy jim nepřály: Mladý pár zemřel několik dnů po sobě. Zabila je cystická fibróza!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web