Autor:

Dušené zelí mojí babičky

Snadné
Ingredience
Kysané zelí 500 g
Kmín  
Rostlinný olej 4 lžíce
Cibule 2 ks
Brambory 1/2 ks
Hladká mouka 1 lžíce
Sůl  
Cukr  
Ocet  
Dušené zelí mojí babičky

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Zeleninové

Zelí slijeme, necháme okapat a rozkrájíme. Zalijeme vodou přidáme kmín a dusíme do poloměkka. Na rozpáleném oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli do hněda. Přidáme k zelí. Bramboru oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku a promícháme. Touto směsí zahustíme zelí a ještě chvíli dusíme. Nakonec přidáme ocet, cukr a sůl podle chuti.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 50 x
1-
4.68 50 5 1
Oznámkujte recept jako ve škole
1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 50x)

Komentáře k receptu: Dušené zelí mojí babičky

Komentáře

  1. Mirek   23.03.2016 | 17:08 | reagovat | závadný

    Ve vydáni "Sandtnerky" z roku 1941, ;-) co mám po mamince, zelí se dusí bez vody, přímo na opražené cibulce. Dělal jsem ho právě dnes podle jejího předpisu a povedlo se to velice dobře. Po asi 20 minutách pěkné změklo, zaprášil jsem trochou mouky, ještě trochu podusil, přidal trochuoctu a kostku cukru, ještě přidusil a je opravdu výborné.

  2. Anna Doležalová   17.03.2016 | 8:43 | reagovat | závadný

    Zdravím, zelí dělám obdobně. Nevím proč sléváte tu dobrou vodu ze zelí a nahrazujete, dokyselujete octem. Zelí se má vařit v původní vodě. :-* Slít nepotřebnou vodu byste měli až je zelí uvařené do měkka a nedochucovat octem. Cibulku tam dávám až do zahuštěného zelí. To zelí dochucované octem už má jinou chuť.

  3. 26KNIHOMOLKA81   10.03.2016 | 16:27 | reagovat | závadný

    Zelí bylo móóóc dobré.......ocet jsem nepřidávala. Dávám velikou 1 :-*

  4. Jarča   01.10.2015 | 12:43 | reagovat | závadný

    Myslím, že v jednoduchosti je síla a zelíčko bylo moc dobré. Já také občas přikyselím octem, takže si myslím, že na tom není nic špatného. Ať se každý kritik vytasí se svým receptem a uvidí se. Nám moc chutnalo a děkuji za Vaše recepty, jen tak dál :-) :-) :-) :-) :-)

  5. moszus   16.04.2015 | 12:00 | reagovat | závadný

    Mouka je zbytečná,satčí velký brambor.

1 2 3 4 5 ... 7 ... 9 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Topinky 6x jinak: Rychlá večeře za pár korun Topinky 6x jinak: Rychlá večeře za pár korun
Tuto sezónu prozáří nádherný třpyt Tuto sezónu prozáří nádherný třpyt
Vraťte romantiku do vztahu! Panny nebuďte praktické! Raci vyznávejte lásku! Vraťte romantiku do vztahu! Panny nebuďte praktické! Raci vyznávejte lásku!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web