Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 49x
1-
4.67 49 Dušené zelí mojí babičky 5 1
Autor:

Dušené zelí mojí babičky

Snadné
Ingredience
Kysané zelí 500 g
Kmín  
Rostlinný olej 4 lžíce
Cibule 2 ks
Brambory 1/2 ks
Hladká mouka 1 lžíce
Sůl  
Cukr  
Ocet  
Dušené zelí mojí babičky

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Zeleninové

Zelí slijeme, necháme okapat a rozkrájíme. Zalijeme vodou přidáme kmín a dusíme do poloměkka. Na rozpáleném oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli do hněda. Přidáme k zelí. Bramboru oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku a promícháme. Touto směsí zahustíme zelí a ještě chvíli dusíme. Nakonec přidáme ocet, cukr a sůl podle chuti.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 49x)

Komentáře k receptu: Dušené zelí mojí babičky

Komentáře

  1. Mirek   23.03.2016 | 17:08 | reagovat | závadný

    Ve vydáni "Sandtnerky" z roku 1941, ;-) co mám po mamince, zelí se dusí bez vody, přímo na opražené cibulce. Dělal jsem ho právě dnes podle jejího předpisu a povedlo se to velice dobře. Po asi 20 minutách pěkné změklo, zaprášil jsem trochou mouky, ještě trochu podusil, přidal trochuoctu a kostku cukru, ještě přidusil a je opravdu výborné.

  2. Anna Doležalová   17.03.2016 | 8:43 | reagovat | závadný

    Zdravím, zelí dělám obdobně. Nevím proč sléváte tu dobrou vodu ze zelí a nahrazujete, dokyselujete octem. Zelí se má vařit v původní vodě. :-* Slít nepotřebnou vodu byste měli až je zelí uvařené do měkka a nedochucovat octem. Cibulku tam dávám až do zahuštěného zelí. To zelí dochucované octem už má jinou chuť.

  3. 26KNIHOMOLKA81   10.03.2016 | 16:27 | reagovat | závadný

    Zelí bylo móóóc dobré.......ocet jsem nepřidávala. Dávám velikou 1 :-*

  4. Jarča   01.10.2015 | 12:43 | reagovat | závadný

    Myslím, že v jednoduchosti je síla a zelíčko bylo moc dobré. Já také občas přikyselím octem, takže si myslím, že na tom není nic špatného. Ať se každý kritik vytasí se svým receptem a uvidí se. Nám moc chutnalo a děkuji za Vaše recepty, jen tak dál :-) :-) :-) :-) :-)

  5. moszus   16.04.2015 | 12:00 | reagovat | závadný

    Mouka je zbytečná,satčí velký brambor.

1 2 3 4 5 ... 7 ... 9 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Test opalovacích přípravků pro děti: Kterými je raději nemazat? Test opalovacích přípravků pro děti: Kterými je raději nemazat?
Jaké sýry můžete při hubnutí? Nejdietnější jsou syrečky! Jaké sýry můžete při hubnutí? Nejdietnější jsou syrečky!
Sladké pečení s olivovým olejem Sladké pečení s olivovým olejem
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web