Jehněčí na kari s chřestem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
50 minut
4
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g bílý chřest
    • 300
      g mrkev
    • 300
      g jehněčí maso
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 400
      ml zeleninový vývar
    • 2
      lžíce kari
    • 200
      g kuskus
    • 3
      lžíce rozinky
    • 100
      ml zakysaná smetana
    • sůl
    • pepř mletý
    • koriandr (čerstvý, na ozdobu)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Chřest oloupejte, odlomte tuhé konce a šikmo nakrájejte na kousky. Oloupané mrkve nakrájejte nadrobno, stejně jako opláchnuté a osušené maso. V kastrolu rozehřejte olej a maso na něm ze všech stran opečte. Přidejte mrkev a chřest, zalijte vývarem, vmíchejte kari koření a povařte asi 20 minut. Kuskus připravte podle návodu na obalu. K masu přidejte rozinky a zakysanou smetanu, nechte přejít varem, dochuťte a podávejte s kuskusem, posypané lístky koriandru.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.