Medovník s čokoládou

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na náplň:
    • 500
      ml mléko
    • 2
      lžíce mouka
    • 2
      lžíce škrob
    • 2
      lžička vanilkový cukr
    • 250
      g máslo
    • 150
      g moučkový cukr
    • 4
      lžíce med
    • 1
      lžíce hnědý rum
  • Na těsto:
    • 150
      g máslo
    • 150
      g cukr
    • 1
      ks vejce
    • 3
      lžíce kakao
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 3
      lžíce med
    • 400
      g mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ze surovin na těsto zpracujte husté těsto. Rozdělte na několik částí, podle velikosti plechu tak, abyste získali tenké pláty. Pečte při 180°C cca 10 - 15 minut. Pláty budou stále měkké, pečte je tedy na pečícím papíru a s ním sundávejte z plechu ať pláty nerozbijete. Nechte zchladnout. Po vychladnutí budou tvrdé, jako sušenky.
2
Na náplň smíchejte v troše mléka škrob a mouku. Ve zbytku mléka uvařte vanilkový cukr, přiveďte k varu a do vařícího mléka přimíchejte mléko se škrobem a moukou a chvíli míchejte do zhoustnutí. Přendejte do mísy a za stálého míchání zchlaďte. Do vychladlé směsi přimíchejte pomalu máslo s cukrem. Přidejte rum a med a zamíchejte dokud se směs nespojí.
3
Promažte pláty krémem a dejte do chladu přes noc. Nahoru dejte lehké závaží, plech na pečení například. Druhý den budou pláty měkké a navlhlé od krému. Nahoru na medovník můžete namazat tenkou vrstvu marmelády a posypat najemno nastrouhaným zbytkem plátů.
Zařazení: Moučníky Dorty

Komentáře k receptu

  • Zdena
    Zdena |

    21. 9. 2015 20:07

    Prosím, nekopírujte recepty fotografie. Dobruchut.sk, čokoládový medovník.

  • Zdena
    Zdena |

    21. 9. 2015 10:03

    Pokud máte nějaký dotaz ohledně receptu, vyhledejte si odpověď na Dobruchut.sk, cokoladovy medovnik. Toto je jen další kopie.

  • bambulka
    bambulka |

    15. 1. 2015 18:08

    prosím Vás jak se dělá ta náplň ze salka? :)

  • bambulka
    bambulka |

    15. 1. 2015 18:08

    prosím Vás jak se dělá ta náplň ze salka? :)

  • Tereza
    Tereza |

    31. 1. 2014 14:26

    Promiňte chtěla jsem se zeptat, jak se to těsto má rozdělit na plech? Tomu moc nerozumím, nejsem ještě nějak zkušená a proto se ráda poučím :-) předem děkuji!

  • bibcus
    bibcus |

    24. 11. 2013 19:10

    Těsto výborné, náplň jsem udělala klasika máslo a vařené salko a nemělo to chybu. ;-) Zítra zkusím i tuto náplň uvedenou u receptu.

  • kuchta
    kuchta |

    20. 9. 2013 19:23

    napln uplne na pic* :-X !

  • andrea
    andrea |

    20. 4. 2013 12:26

    moc dory recept upekla sem a moc dobryyy :-))

  • andrea
    andrea |

    20. 4. 2013 12:25

    hldkou extra

  • monika
    monika |

    22. 9. 2012 15:02

    dievčata určite tam ide hladka muka :) :-) :-)

  • veavera
    veavera |

    19. 4. 2012 13:24

    Vyapdá báječně, hned bych ho zkusila upéct, ale nevím jakou mouku použít.. Škoda..

  • Bopik
    Bopik |

    8. 4. 2012 10:41

    Dobrý dotaz, také bych se k němu připojila.

  • Jana
    Jana |

    3. 2. 2012 19:48

    Jakou mouku? Hladkou nebo polohrubou?