Medovník s čokoládou

60 minut PT0H60M
Střední
Na náplň:
Mléko 500 ml
Mouka 2 lžíce
Škrob 2 lžíce
Vanilkový cukr 2 lžička
Máslo 250 g
Moučkový cukr 150 g
Med 4 lžíce
Hnědý rum 1 lžíce
Na těsto:
Máslo 150 g
Cukr 150 g
Vejce 1 ks
Kakao 3 lžíce
Prášek do pečiva 1 lžička
Med 3 lžíce
Mouka 400 g
Medovník s čokoládou

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Ze surovin na těsto zpracujte husté těsto. Rozdělte na několik částí, podle velikosti plechu tak, abyste získali tenké pláty. Pečte při 180°C cca 10 - 15 minut. Pláty budou stále měkké, pečte je tedy na pečícím papíru a s ním sundávejte z plechu ať pláty nerozbijete. Nechte zchladnout. Po vychladnutí budou tvrdé, jako sušenky.

Na náplň smíchejte v troše mléka škrob a mouku. Ve zbytku mléka uvařte vanilkový cukr, přiveďte k varu a do vařícího mléka přimíchejte mléko se škrobem a moukou a chvíli míchejte do zhoustnutí. Přendejte do mísy a za stálého míchání zchlaďte. Do vychladlé směsi přimíchejte pomalu máslo s cukrem. Přidejte rum a med a zamíchejte dokud se směs nespojí.

Promažte pláty krémem a dejte do chladu přes noc. Nahoru dejte lehké závaží, plech na pečení například. Druhý den budou pláty měkké a navlhlé od krému. Nahoru na medovník můžete namazat tenkou vrstvu marmelády a posypat najemno nastrouhaným zbytkem plátů.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
2-
3.8 5 5 1
Reklama
Pomerančové madlenky v čokoládě Lahodné čokoládové potěšení. Vyzkoušejte skvělé delikatesy! Články z

Komentáře k receptu: Medovník s čokoládou

Komentáře

  1. Zdena   21.09.2015 | 20:07 | reagovat |

    Prosím, nekopírujte recepty fotografie. Dobruchut.sk, čokoládový medovník.

  2. bambulka   15.01.2015 | 18:08 | reagovat |

    prosím Vás jak se dělá ta náplň ze salka? :)

  3. Tereza   31.01.2014 | 14:26 | reagovat |

    Promiňte chtěla jsem se zeptat, jak se to těsto má rozdělit na plech? Tomu moc nerozumím, nejsem ještě nějak zkušená a proto se ráda poučím :-) předem děkuji!

  4. bibcus   24.11.2013 | 19:10 | reagovat |

    Těsto výborné, náplň jsem udělala klasika máslo a vařené salko a nemělo to chybu. ;-) Zítra zkusím i tuto náplň uvedenou u receptu.

  5. monika   22.09.2012 | 15:02 | reagovat |

    dievčata určite tam ide hladka muka :) :-) :-)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web