Autor:

Torta di spinaci

Ingredience
Hladká mouka 400 g
Sůl 0,45 lžička
Máslo 250 g
Žloutek 1 ks
Na náplň
Olivový olej 3 lžíce
Cibule
(velké)
2 ks
Listový špenát
(nebo 500g mraženého sekaného)
750 g
Strouhaný parmazán 1 hrst
Ricotta
(lze i tvaroh nebo žervé)
400 g
Vejce
(velká)
4 ks
Bílek
(na potření)
1 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Torta di spinaci

Postup přípravy:

Mouku, sůl a máslo spolu propracujte v míse na drobenku. Vlijte žloutek rozmíchaný se 3 lžícemi studené vody a vidličkou rychle spojte do těsta, můžete zastříknout trochou studené vody, pokud se nechce spojit. Těsto rozdělte na dvě části, zabalte do fólie a dejte do chladu.

Olej rozehřejte v pánvi a osmažte na něm cibuli, až zkřehne, ale nezabarví se. Čerstvý propláchnutý špenát krátce povařte jen s vodou, která ulpěla na listech, propláchněte ve studené vodě, dobře vymačkejte a nasekejte. Mražený jen krátce poduste a rovněž dobře vymačkejte tekutinu. V míse promíchejte nasekaný špenát s podušenou cibulí, nechte vychladnout a vmíchejte parmazán, ricottu, ušlehaná vejce a dobře osolte a opepřete.Troubu předehřejte na 190 °C.

Polovinu těsta rozválejte na kruh o 5 cm větší, než je průměr formy, a vyložte jím dno a stěny formy o průměru 24 cm. Potřete bílkem a vlijte špenátovou náplň. Zbylé těsto rozválejte, pokryjte koláč a v okrajích dobře spojte, prsty vytvořte ozdobný okraj. Do těsta vykrojte malý otvor, aby mohla unikat pára, nebo těsto na povrchu propíchejte vidličkou. Máte-li odkrojky těsta, můžete z nich vytvořit ozdoby, třeba lístky, a přilepit je bílkem na těsto. Pečte 40 až 50 minut, až bude těsto krásně zlaté. Nechte 10 až 15 minut stát. Koláč podávejte nakrájený na řezy.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
3-
2.75 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3- (hodnoceno 4x)
Cizrnová polévka s citronovou kůrou a ricottou Sváteční menu pro přátele po italsku Články z

Komentáře k receptu: Torta di spinaci

Komentáře

  1. ČernáLuna   28.05.2012 | 17:32 | reagovat | závadný

    Tohle jídlo, sic vypadala úplně báječně, mě zklamalo. Drobenkové těsto je velmi jemné chuti, špenát je taky chuťově nevýrazný, ricotta taktéž. Parmesánu jsem tam dala opravdu velkorysou hrst, ale opravdu nebylo poznat, že tam je. Celkově byl koláč hrozně jemný, skoro až mdlý. Velmi mi tam chybělo větší množství výrazného sýra nebo třeba šunka.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web