Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9x
1-
4.56 9 Krémová květáková polévka 5 1

Krémová květáková polévka

45 minut PT0H45M
Střední
Ingredience
Margarín 2 lžíce
Cibule 1 ks
Celozrnná mouka 2 lžíce
Květák
středně velký
1 ks
Petrželová nať  
Zeleninový vývar 4 šálek
Sojové mléko 2 šálek
Muškátový oříšek 1 špetka
Krémová květáková polévka

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Na margarínu opražíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme celozrnnou mouku, zamícháme a chvíli osmažíme. Stále mícháme, aby se mouka nepřipálila.
Až cibulková jíška začne vonět, zalijeme ji zeleninovým vývarem, sójovým mlékem (či jinou alternativou mléka nebo obyčejným mlékem) a necháme vařit.
Přidáme očištěný a na růžičky rozebraný květák. Zakryté vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Po dovaření vše rozmixujeme na hladký krém, přidáme špetku nastrouhaného muškátového oříšku a opět chviličku povaříme.
Před podáváním polévku bohatě posypeme petrželkovou natí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 9x)
Reklama
Vyzkoušejte nejlepší zavářky do polévek! Články z

Komentáře k receptu: Krémová květáková polévka

Komentáře

  1. Saaarka   13.03.2014 | 10:27 | reagovat | závadný

    Taktéž varuji před používáním margarínů, opravdu nejsou obecně vůbec zdravé a navíc ještě na nich vařit? Vždyť to musí příšerně prskat, jak jsou plné vody. Pokud nechcete či nemůžete používat máslo (vegani) pořád zbývá kvalitní rostlinný olej.

  2. Kvitko1   28.09.2012 | 13:37 | reagovat | závadný

    Cibulku jsem dělala na sádle, přidala normální polotučné mléko a zahustila kukuřičným škrobem a byla výborná :-)

  3. nnln   24.06.2011 | 19:58 | reagovat | závadný

    Dělala jsem polévku stejně, ale z klasických surovin, máslo, hladká mouka, kravské mléko a místo vývaru jen z vody. Polévka byla i takto výborná. Doporučuji ale nechat před mixováním pár růžiček květáku bokem a dát pak zpět do polévky vcelku. A petrželku bych nevynechávala, dá polévce tu "správnou" chuť:) Dávám 1 a přidávám foto

  4. Martina   16.11.2010 | 13:26 | reagovat | závadný

    Polévka je opravdu výborná, jen jsem před podáváním posypala strouhaným parmezánem a osmaženými kostkami chleba.

  5. michaela ozdogan schafferova   30.11.2008 | 19:50 | reagovat | závadný

    Polevka je opravdu moc dobra, jen vas varuji pred smazenim na margarinech, opravdu to neni zdravi prospesne. Mnohem snadneji se prepali nez napr. kvalitni veprove sadlo a vznikaji rakovinotvorne latky.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejlepší jahodový sorbet: Zvládne ho každý a osvěží dokonale Nejlepší jahodový sorbet: Zvládne ho každý a osvěží dokonale
Zabijáci vztahů! Co napáchá stejně velkou škodu jako nevěra? Zabijáci vztahů! Co napáchá stejně velkou škodu jako nevěra?
Léto často odhalí víc, než bychom chtěli. Zbavte se mykózy, dokud je čas Léto často odhalí víc, než bychom chtěli. Zbavte se mykózy, dokud je čas
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web