Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9x
1- 1 5

Krémová květáková polévka

45 minut
Střední
Ingredience
Margarín 2 lžíce
Cibule 1 ks
Celozrnná mouka 2 lžíce
Květák
středně velký
1 ks
Petrželová nať  
Zeleninový vývar 4 šálek
Sojové mléko 2 šálek
Muškátový oříšek 1 špetka
Krémová květáková polévka

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Na margarínu opražíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme celozrnnou mouku, zamícháme a chvíli osmažíme. Stále mícháme, aby se mouka nepřipálila.
Až cibulková jíška začne vonět, zalijeme ji zeleninovým vývarem, sójovým mlékem (či jinou alternativou mléka nebo obyčejným mlékem) a necháme vařit.
Přidáme očištěný a na růžičky rozebraný květák. Zakryté vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Po dovaření vše rozmixujeme na hladký krém, přidáme špetku nastrouhaného muškátového oříšku a opět chviličku povaříme.
Před podáváním polévku bohatě posypeme petrželkovou natí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Autor: Recepty
Prohlížejících: 69
Autor: Recepty
Prohlížejících: 30
Autor: Ivana Přikrylová
Prohlížejících: 26
 
Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 9x)
Reklama
Losos na čočkovém salátu Luštěniny na tři způsoby Články z

Komentáře k receptu: Krémová květáková polévka

Komentáře

  1. Saaarka   13.03.2014 | 10:27 | reagovat | závadný

    Taktéž varuji před používáním margarínů, opravdu nejsou obecně vůbec zdravé a navíc ještě na nich vařit? Vždyť to musí příšerně prskat, jak jsou plné vody. Pokud nechcete či nemůžete používat máslo (vegani) pořád zbývá kvalitní rostlinný olej.

  2. Kvitko1   28.09.2012 | 13:37 | reagovat | závadný

    Cibulku jsem dělala na sádle, přidala normální polotučné mléko a zahustila kukuřičným škrobem a byla výborná :-)

  3. nnln   24.06.2011 | 19:58 | reagovat | závadný

    Dělala jsem polévku stejně, ale z klasických surovin, máslo, hladká mouka, kravské mléko a místo vývaru jen z vody. Polévka byla i takto výborná. Doporučuji ale nechat před mixováním pár růžiček květáku bokem a dát pak zpět do polévky vcelku. A petrželku bych nevynechávala, dá polévce tu "správnou" chuť:) Dávám 1 a přidávám foto

  4. Martina   16.11.2010 | 13:26 | reagovat | závadný

    Polévka je opravdu výborná, jen jsem před podáváním posypala strouhaným parmezánem a osmaženými kostkami chleba.

  5. michaela ozdogan schafferova   30.11.2008 | 19:50 | reagovat | závadný

    Polevka je opravdu moc dobra, jen vas varuji pred smazenim na margarinech, opravdu to neni zdravi prospesne. Mnohem snadneji se prepali nez napr. kvalitni veprove sadlo a vznikaji rakovinotvorne latky.

1 2 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X