Květák s kakaem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks květák
    • sůl
    • máslo
    • kakao
    • moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Celý nerozebraný květák uvaříme ve slané vodě do měkka, ale tak, aby zůstal křupavý, nerozpadající se. Necháme okapat a udržujeme v teple. Polijeme rozpuštěným máslem, posypeme kakaem a bohatě posypeme práškovým cukrem.
2
Je to lehká, dobrá večeře.
Zařazení: Pokrmy Sladké Ze zeleniny

Komentáře k receptu

  • Klaruška
    Klaruška |

    6. 11. 2014 12:49

    Ty bláho to vypadá fakt blbě :-\

  • Bohunka
    Bohunka |

    21. 10. 2011 13:43

    ... ostatne myslim si, ze vsechny prispevky v tomto tematu jsou zdravotne zavadne.

  • Hugo
    Hugo |

    21. 10. 2011 13:40

    A co takhle brokolice s kakaickem?

  • hanka
    hanka |

    25. 7. 2011 10:32

    Tak já zkusila s grankem a nevím co bylo špatně, ale nezískal si ani mě ani 2,5-leté dítě. Už dělat nebudu.

  • Lenuska
    Lenuska |

    15. 6. 2011 18:27

    Njn tak je to dobrý,kdybych musela dávat procenta tak bych dala 100%54 :-)

  • tonca
    tonca |

    20. 12. 2010 17:40

    http://www.youtube.com/watch?v=MLH8-ewTvdU

  • Olga .
    Olga . |

    15. 8. 2010 21:32

    Ivana Přikrylová, že nevyzkoušíte? Vaše věc... Ale do smrti nebudete s jistotou vědět, zda jste chybu udělala či neudělala :-)Nejistota může být kořením lásky..., ale dlouhodobě to může být otrava:-) A karfiolem posladku se určitě neotrávíte :-)))

  • Daniella O.
    Daniella O. |

    14. 8. 2010 20:24

    Teri, vcera jsem se vratila z prace hodne pozde a dcera chtela neco sladkeho a v lednici byl kvetak. Byla jsem opravdu hodne unavena, tak jsem ho udelala podle receptu a skoro jsem ho zblajzla sama, manzel na sladke moc neni, ale zakapaval si ho maslem, rozpustenou cokoladou a sypal oprazenou strouhankou. Bylo to moc dobre a byla jsem stejne mile prekvapena, jako s Kolozvarskym zelim :))))) Dekuji za recept a jasna 1!!!!

  • Zora Manasová
    Zora Manasová |

    14. 8. 2010 13:52

    Musím súhlasiť s Terezou, nechutný je jedine Váš komentár, Ivana. Mimochodom, čo len je také strašné na kurati s čokoládou. Aj kura aj čokoláda sú dobré veci. Niekomu to môže chutiť, niekomu nie. Ja, napríklad, neznášam tlačenku a všetko čo sa trasie (aspik, huspenina, ..), ale v živote som nepovedala, že je to nechutné. Koľko ľudí, toľko chuti, aleb ako hovorí klasik "proti gustu žádny dišputát".

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    13. 8. 2010 22:29

    Každý máme iné chute a názor. Mne pripadá nechutné hodnotiť niečo, čo som nevyskúšala urobiť a neochutnala. Ale ako vravím, každý máme iné chute. Karfiol s kakaom alebo karfiol so strúhankou posypaný práškovým cukrom kedysi bolo u nás bežné jedlo. Olomoucké syrečky do leča tiež nie je bežná kombinácia na nevyhlasujem ju za nechutnú, to vy som si nedovolila z úcty k vám.

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    13. 8. 2010 19:41

    Připadá mi to stejně nechutná kombinace, jako recept na kuře s čokoládou, určitě nevyzkouším a myslím že neudělám chybu

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    26. 3. 2009 14:02

    Sylva, prečo rukami ?!? Predsa príborom normálne jete . Nie je jednoduchšie to rozobrať, ono jedlo by malo aj nejako vyzerať, a položený celý karfiol na väčšom tanieri uprostred stola vyzerá určite krajšie. Naporcujete nožom, ako tortu, jete príborom.

  • Sylva P.
    Sylva P. |

    26. 3. 2009 08:01

    A jednotlivé kousky pak odkrajujete? Rukama těžko, ne? Není jednodušší květák rozebrat? Chystám se ho vyzkoušet, tak nevím.

  • Olga .
    Olga . |

    20. 12. 2008 23:46

    překlep : s brusinkama, nebo se zelím

  • Olga .
    Olga . |

    20. 12. 2008 23:35

    Ráno si v našem obchůdku postěžovali, že nevědí co s bednou květáku. Půl hodiny jsem tam agitoval; Napřed vyprodali strouhanku, pak i tvrdé rohlíky. Pak se mě jedna ptala, s čím ho budu dělat. Kdybych zalaškoval že se svíčkovou, nebo se zelím, asi bychom se zasmáli a ona by koupila předposlední karfiol. Když slyšela že s kakaem, tak zrudla, předvedla kapra na suchu, aby posléze na odchodu zasyčela: "Sprosťáku!" Takže, dnes byl květák s kakaem, zítra bude květáková :o) ... Dámy, máte můj obdiv. Vždycky jsem si myslel, že chlapi jsou přístupnější k experimentování... Škoda, asi je tu málo Topolánků :o()

  • Zuzka O
    Zuzka O |

    16. 8. 2008 18:30

    V posledni dobe se obcas inspiruju na netu na receptech. Tady tenhle recept mi nedal, ze jsem se dokonce zaregistrovala, abych mohla napsat komentar :-)))))))Napred jsem si rikala, to musi byt fakt humus. No, pak mi to nedalo, tak jsem sice trochu upravila kakao za strouhanku s cukrem, prelite rozpustenym maslem, ale teda fakt to bylo vyborny.Ono opravdu, lepsi zkusit, nez si delat "predsudky". No, a ja jsem ochotna "otestovat" vsechno :-)takze za recept fakt 1, sqvelyyyyy!!!!!

  • Oldřich Gargulák
    Oldřich Gargulák |

    3. 8. 2008 17:00

    Zora , dajte si to ako desiatu či olovrant. Nebudete banovať

  • Zora Manasová
    Zora Manasová |

    3. 8. 2008 15:07

    Oldřichu, nestrážili!!! Tiež to vidím prvý krát, a ťažko uvažujem, či to vyskúšam. Karfiol mám síce rada (a brokolicu ešte radšej), ale nie som na sladké hlavné jedlá (radšej nugát, čokoláda a kakao ako sladkosť). Ryža na sladko a podobne nie je moja parketa. No, uvidím, či mi nebude ľúto karfiolu, počkám asi ešte na reakcie. Pekný deň všetkým (aj u vás sú také trópy?).

  • Oldřich Gargulák
    Oldřich Gargulák |

    29. 7. 2008 09:51

    Vraj bratia!!! Storočia pred nami strážili túto perlu...LIDIČKY, nepište komentáře a neznámkujte jen podle vašich dohadů a odhadů po přečtení receptu!!! Prosím, toto snad platí obecně, ale v tomto případě obzvlášť.Nenapadá mě žádný superlativ, kterým bych vyjádřil své pocity při, bohužel, hltání této dobroty. Ať to zkrátím. V DISKUZI v tématu JEN TAK zakládám PŘÍSPĚVEK "Karfiol po sladku". Domnívám se, že toto téma je v naší a snad i ve světové kuchyni "pole neorané". Prosím, klik na DISKUZE.....Paní Terezo J., díky!!!

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    26. 7. 2008 08:32

    Ďakujem Danka :))) Niekto skutočne posypuje karfiol opraženou strúhankou a cukrom, je to tiež dobré. Krupičkou som neskúšala, ani nepočula, ale najbližšie vyskúšam, môže to byť tiež výborné.

  • Danka Snášelová
    Danka Snášelová |

    25. 7. 2008 21:35

    Terezko, musím se přiznat, že když jsem objevila tento recept, tak jsem nevěřícně kroutila hlavou. Jenomže patřím mezi lidi, kteří jídlo hodnotí až když ho ochutnají. I když jsem dnes vařila úplně něco jiného, tak při tom tančení kolem sporáku jsem ze zvědavosti vyzkoušela i tento recept. Musím říct, že jsem byla milo překvapená. Při prvním soustu jsem si řekla "No nic moc". Ale když jsem si květáček pořádně posypala grankem a osladila cukrem, tak to byla velice dobrá mňamka. Místo kakaa by se určitě hodila i posýpka z upražené strouhanky nebo dětské krupičky. Nebo místo kakaa květák polít čokoládovým jogurtem nebo pribináčkem. Fantazii se meze nekladou. Květák na sladko je vhodný zejména pro děti. Dávám za 1.

  • Danka Snášelová
    Danka Snášelová |

    25. 7. 2008 21:32

    Terezko, musím se přiznat, že když jsem objevila tento recept, tak jsem nevěřícně kroutila hlavou. Jenomže patřím mezi lidi, kteří jídlo hodnotí až když ho ochutnají. I když jsem dnes vařila úplně něco jiného, tak při tom tančení kolem sporákujsem ze zvědavosti vyzkoušela i tento recept. Musím říct, že jsem byla milo překvapená. Při prvním soustu jsem si řekla "No nic moc". Ale když jsem si květáček pořádně posypala grankem a osladila moučkovým cukrem, tak to byla velice dobrá mňamka. Místo kakaa by se určitě hodila i posýpka z upražené strouhanky nebo dětské krupičky. Nebo místo kakaa květák polít čokoládovým jogurtem nebo pribináčkem. Fantazii se meze nekladou. Květák na sladko je vhodný zejména pro děti. Dávám za 1.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    24. 7. 2008 07:40

    Oldřichu, všetky nieeeeeeeeeee :)))))

  • Jana Pátková
    Jana Pátková |

    23. 7. 2008 19:39

    Oldo, Pátková v pátek s Pátkem bez masa, no jde to, sice jde o život, ale zatím to zvládáme,a k tomu receptu, jak už bylo tady psáno, bramborové placky s bílou kávou (no, pro mě hrůza), ale lidé ostatní to normálně jedí, tak si myslím, že když ten květák uvařím a posypu sladkým, tak to bude úplně stejné jako bramor.placky se sladkým, ne ? A hodnocení si nechám až potom , jak to ochutnám.

  • Oldřich Gargulák
    Oldřich Gargulák |

    23. 7. 2008 19:33

    Já to nebyl. Zatím. Pátek máme bez masa, tak to koštnu.Ale kdybych pustil tu mou ke klávesnici, tak by dala 10. To víte, některý ženský jsou všechny stejný!

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    23. 7. 2008 18:32

    Tady je nějaký element,jako na profilech.Většinou dá za 5 a sám nemá hodnocení,ani fotku.Tady taky někdo dal pětku a ani k tomu nedal komentář,proč,jestli mu třeba nechutnalo.Tak já dávám za 1,tohle jídlo nám dělala moje tchýně na Slovensku a děcka se olizovaly a později si to i samy dělaly,třeba na večeři.

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    23. 7. 2008 15:39

    Terezko,souhlasím jak s komentářem,tak s receptem.A přesně:platí:ochutnat - kritizovat.Jinak,já na sladké nejsem, moje lepší polovička:-(((pravila,konečně něco prom ě.Tím myslel,že miluje sladkou rýži atd,já to nemusím.A ten květák zachutnal i mě,takže díky za výborný nápad.A konečně nemusím patlat jen rýži (tu já fakt nemusím!!)A za 1.Laďka

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    23. 7. 2008 15:38

    Terezko,souhlasím jak s komentářem,tak s receptem.A přesně:platí:ochutnat - kritizovat.Jinak,já na sladké nejsem, moje lepší polovička:-(((pravila,konečně něco prom ě.Tím myslel,že miluje sladkou rýži atd,já to nemusím.A ten květák zachutnal i mě,takže díky za výborný nápad.A konečně nemusím patlat jen rýži (tu já fakt nemusím!!)A za 1.Laďka

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    23. 7. 2008 13:44

    Laďka, ono slovenská a časká kuchyňa sú trocha rozdielne, aj chute sú rôzne ako píšeš. Čo je na Slovensku bežné jedlo, v Čechách sa niekedy nad nim divia. Už som sa s tým stretla viackrát. Ale môj názor je taký, že najprv ochutnám, potom posudzujem.

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    23. 7. 2008 11:21

    Souhlasím s Terezkou,že hodnotit by měl jen ten,kdo to ochutnal.Já si stejně myslím,že to je ukazatel na nic.Vždyť si přečtěte různé komentáře a najděte,který recept nemá aspoň 1 odsuzující.Prostě každý má jinou chuť.Lenka sice napslala:proboha, ale je ochotná to vyzkoušet,takže si myslím,že ona takto nehodnotila.Je to sice nezvyklé jídlo,ale určitě na něm nevidím nic nemožného. Kdopak tu nedávno psal,že při cukrování bramborových placek obracel oči v sloup?No a nám to chutná.Terezko,vyzkouším taky ještě teď.Jinak všem hezký den.:-)))Laďka

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    23. 7. 2008 08:50

    Ďakujem tomu, kto nevyskúšal, ale hodnotil 5 :)))Lenka, vyskúšajte si najprv niekoľko ružičiek, aby ste vedeli, ako to chutí. U nás to majú radi hlavne deti, ale dávame si to ako chutnú letnú večeru, je to sladké, sýte, ale človek nemá pocit prejedenosti.

  • lenka galvasová
    lenka galvasová |

    22. 7. 2008 21:55

    Proboha,květák na sladko?Neodsuzuji,nezkoušela jsem,ale vyzkouším.